Kolekcja Arlety cz.1
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety
piękne, ja mam tylko 2 ale jeden szykuje sie do kwitnienia fotki wstawię jak jak dzieciaki mi pomogą bo ja nie umiem
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasik, tylko 2? Kto inny mógłby powiedzieć aż 2 , to pewnie dopiero początek Ja zakochałam się w storczykach jakieś trzy lata temu, miałam ich chyba 15. Niestety w jednym zadomowiły się wełnowce. Kupiłam nawet dość drogi preparat na te szkodniki, ale nic to nie dało. Poprzechodziły na inne okazy które stały na tym samym oknie. Więc musiałam wszystkie wyrzucić.kasik 69 pisze:piękne, ja mam tylko 2 ale jeden szykuje sie do kwitnienia fotki wstawię jak jak dzieciaki mi pomogą bo ja nie umiem
Teraz mam ich tylko osiem, ale mam nadzieję na więcej.
W tym roku pokochałam też Calle Zantedeschia. Jedną kupiłam dużą i dziś 4 cebulki.
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj , masz piękny storczykowy parapecik
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Super tylko szkoda, że teraz mieszkasz gdzie indziej - mogłybyśmy umówić się na wspólne wyjazdy np. na wystawyarlet3 pisze:Witaj Doroto dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam bardzo gorąco, bo pochodzę z kujawsko pomorskiego
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- sylwiat26
- 50p
- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Witaj Arleto śliczności masz u siebie zwłaszcza ten z mazami na płatkach.Jeżeli byś mogła wstaw zdjęcie z bliska.Szkoda że musiałaś wyrzucić tyle storczyków. jeszcze nie mialam z nim do czynienia i mam nadzieje że nie będę.
Pozdrawiam Sylwia;)
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łady początek. Szkoda tych co wyrzuciłaś. Ja ostatnio też przyniosłam kilka z wełnowcami. Powodzenia w dalszej uprawie. Mam nadzieję, że starczy Ci parapetów.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
wreszcie dotarła z rewizytą masz ładny początek kolekcji, każdy kiedyś zaczynał od paru A z wełnowcem ciężka walka ale da się je pokonać
- arlet3
Dzięki, ale malutkichan-dzia pisze:Witaj , masz piękny storczykowy parapecik
Też czasami żałuję.dorotakol pisze:Super tylko szkoda, że teraz mieszkasz gdzie indziej - mogłybyśmy umówić się na wspólne wyjazdy np. na wystawy
Dzięki serdecznepatrysia pisze:fajny zaczątek porządnej kolekcji
Jutro się postaram wrzucić fotki, życzę Ci z całego serca, aby Twoją kolekcję ominęły te wstrętne wełnowce.sylwiat26 pisze: Witaj Arleto śliczności masz u siebie zwłaszcza ten z mazami na płatkach.Jeżeli byś mogła wstaw zdjęcie z bliska.Szkoda że musiałaś wyrzucić tyle storczyków. jeszcze nie mialam z nim do czynienia i mam nadzieje że nie będę.
Może ktoś bardziej doświadczony w walce z tymi szkodnikami Ci poradzi, ja używałam preparatu firmy Bayer, kosztował prawie 30 zł. i jest do du...Joane pisze:Łady początek. Szkoda tych co wyrzuciłaś. Ja ostatnio też przyniosłam kilka z wełnowcami. Powodzenia w dalszej uprawie. Mam nadzieję, że starczy Ci parapetów.
Celinko miło mi Cię gościć.
- arlet3
Mówisz masz , co prawda nie wiem o którego Ci chodziło więc daję jeszcze raz wszystkie.sylwiat26 pisze: Witaj Arleto śliczności masz u siebie zwłaszcza ten z mazami na płatkach.Jeżeli byś mogła wstaw zdjęcie z bliska.Szkoda że musiałaś wyrzucić tyle storczyków. jeszcze nie mialam z nim do czynienia i mam nadzieje że nie będę.
A może zawita tu ktoś, kto zna się na odmianach storczyków i podpowie jak się nazywają. Próbowałam szukać w necie, ale ten sam kwiat ma albo kilka nazw, lub jedna nazwa a dwa różne kwiaty.
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Wszystkie śliczne Bialy ma ogromną i niesamowicie barwną ważkę
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- sylwiat26
- 50p
- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Dzięki za zdjęcie .Chodziło mi o tego na drugim zdjęciu,fajny ma kolorek.
Pozdrawiam Sylwia;)
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne Phalaenopsis. Nazw raczej nie mają, to są nieokreślone hybrydy, a rzadko która hybryda marketowa ma nazwę.