Początek przygody
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początek przygody
No to jedziemy
Na początek był piękny prezent w formie fioletowego phalaenopsisa:
następnie phale z mocnych wyprzedaży:
mini mini
Na początek był piękny prezent w formie fioletowego phalaenopsisa:
następnie phale z mocnych wyprzedaży:
mini mini
- kasiunieczka_32
- 1000p
A kolejno:
zakup internetowy:
Cambria pachnąca !!!
Dwa śliczne miniaturowe phal. bliźniaczki (niestety wg mojej oceny podłoże nadaje się do wymiany, ale może poczekam aż przestaną kwitnąć)
Wczorajsze odwiedziny stoiska przecenionego w centrum ogrodniczym
Dwa phalaenopsisy, z którego jeden niestety został pozbawiony stożka wzrostu, korzenie jednak mają bardzo grube i twarde, a duży phal wypuszcza jeszcze jeden pędzik i listek
oraz Catleya
i miltonium z pączkami
A to już dzisiejsza wizyta na giełdzie
cambria
oraz dendrobium, u którego niestety po powrocie do domu zauważyłam żółte plamy na liściach jednego przyrostu.
a na koniec dzieciaczki i reanimowana vandzia.
A ......
dziś na giełdzie całe szczęście, że nie wzięłam więcej pieniędzy, boskie duże kwitnące vandy !!!!!!!
zakup internetowy:
Cambria pachnąca !!!
Dwa śliczne miniaturowe phal. bliźniaczki (niestety wg mojej oceny podłoże nadaje się do wymiany, ale może poczekam aż przestaną kwitnąć)
Wczorajsze odwiedziny stoiska przecenionego w centrum ogrodniczym
Dwa phalaenopsisy, z którego jeden niestety został pozbawiony stożka wzrostu, korzenie jednak mają bardzo grube i twarde, a duży phal wypuszcza jeszcze jeden pędzik i listek
oraz Catleya
i miltonium z pączkami
A to już dzisiejsza wizyta na giełdzie
cambria
oraz dendrobium, u którego niestety po powrocie do domu zauważyłam żółte plamy na liściach jednego przyrostu.
a na koniec dzieciaczki i reanimowana vandzia.
A ......
dziś na giełdzie całe szczęście, że nie wzięłam więcej pieniędzy, boskie duże kwitnące vandy !!!!!!!
- kasiunieczka_32
- 1000p
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne masz roślinki
i dość szybko ci ich przybywa ,ja mam 6 phal. 4 to takie po przecenach .
Uczę się dopiero ich obsługi czytam i oglądam to co jest na forum
i nie mogę się napatrzeć takie śliczności .
pozwolisz że będę wpadać do ciebie co jakiś czas i napawać się pięknem twoich okazów .
Piesio też robi wrażenie śliczny .
pozdrawiam
i dość szybko ci ich przybywa ,ja mam 6 phal. 4 to takie po przecenach .
Uczę się dopiero ich obsługi czytam i oglądam to co jest na forum
i nie mogę się napatrzeć takie śliczności .
pozwolisz że będę wpadać do ciebie co jakiś czas i napawać się pięknem twoich okazów .
Piesio też robi wrażenie śliczny .
pozdrawiam
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ależ kwitnąco! Piękne te miniaturki. Chcesz powiedzieć , że od kwietnia do dziś nakupowałaś aż tyle storczyków? Jestem w szoku, bo ja zajmuję się nimi mniej więcej 4 lata i mam około 20 sztuk. Co Ty będziesz miała za 4 lata o bożesz Ty mój A cattleya w jakim kolorku? Gdybyś miała ochotę ją rozdzielić to jestem chętna do zakupu
- kasiunieczka_32
- 1000p
- kasiunieczka_32
- 1000p
Zabka_Monis bardzo dziękuję za odwiedziny !!! Oczywiście nie mam zielonego pojęcia jaki kolor catleyi, wiem tylko, że czasem będę odwiedzać to centrum, ponieważ wytargować można dużooooo.
Ja za 4 lata planuję mieć już dom, a w nim gigantyczne orchidarium z niezliczoną ilością odmian tych boskich kwiatów.
Może wieczorkiem wrzucę parę fotek z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance (Ceylon), gdzie dech zapierało. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mi te kwiatuszki tak zawrócą w głowie.
Ja za 4 lata planuję mieć już dom, a w nim gigantyczne orchidarium z niezliczoną ilością odmian tych boskich kwiatów.
Może wieczorkiem wrzucę parę fotek z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance (Ceylon), gdzie dech zapierało. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mi te kwiatuszki tak zawrócą w głowie.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- kasiunieczka_32
- 1000p
Zapomniałam napisać, że właśnie wróciłam z LM z trzema nowymi, hi, hi, hi.
Jeden nawet w cenie 3,20 zł w raczej złym stanie, ale może się uda. Wieczorem też wrzucę fotki.
z-a-p-r-a-s-z-a-m
Jeden nawet w cenie 3,20 zł w raczej złym stanie, ale może się uda. Wieczorem też wrzucę fotki.
z-a-p-r-a-s-z-a-m
Też z miłą chęcią zobaczę również...orchidarium ,
-a moze... warto zrobić mały fotoreportaż ze Sri Lanki? do tematu przyklejonego/czerwony/mamy temat!!
Tak dla informacji i o Regulaminie Forum :P--->zdjęcia do postów wklejamy wyłącznie własnego autorstwa ;z internetu wykluczone.
To mały dopisek, gdyby były wątpliwości.
pzdr.JOVANKA
-a moze... warto zrobić mały fotoreportaż ze Sri Lanki? do tematu przyklejonego/czerwony/mamy temat!!
Tak dla informacji i o Regulaminie Forum :P--->zdjęcia do postów wklejamy wyłącznie własnego autorstwa ;z internetu wykluczone.
To mały dopisek, gdyby były wątpliwości.
pzdr.JOVANKA
- kasiunieczka_32
- 1000p
Jovanko, oczywiście mam jasność, że jest niedopuszczalne i bzdurą byłoby wklejanie zdjęć z internetu i opisywanie jako moje. Na tych, które wkleję będzie nawet widać mój nos :P
Nie wiem, czy ich ilość byłaby wystarczająca na fotoreportaż. Właściwie strzelałam fotki wszystkich roślin. Więc nie wiem. Może zobaczysz, czym dysponuję i wówczas coś pomyślimy??????
Nie wiem, czy ich ilość byłaby wystarczająca na fotoreportaż. Właściwie strzelałam fotki wszystkich roślin. Więc nie wiem. Może zobaczysz, czym dysponuję i wówczas coś pomyślimy??????
Kasiu!
To dobrze i chętnie zobaczę. Czy to będzie mat.na osobny temat ,czy do fotoreportaży... pomyślimy..
Piszesz ....
pzdr.JOVANKA
To dobrze i chętnie zobaczę. Czy to będzie mat.na osobny temat ,czy do fotoreportaży... pomyślimy..
Piszesz ....
Ja tylko uprzedzam "przed faktem", bo niestety takowe zdarzają się i....dopiero kłopot.bzdurą byłoby wklejanie zdjęć z internetu
pzdr.JOVANKA
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiunieczko opowiedz o jakim centrum mówisz, bo może mam tam blisko to też się kopnę Masz podobne plany do moich , ponieważ ja też mam w marzeniach dom, gdzie będę mieć w pokoju małe orchidarium, a do domu bedzie przylegać ogromna oranżeria, a w niej cała masa roślin typu storczyki, guzmanie
Również dołączam się do oczekujących na zdjęcia z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance ;:91
Jeśli nie masz nic przeciwko to będę w Twojej galerii częstym gościem
Również dołączam się do oczekujących na zdjęcia z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance ;:91
Jeśli nie masz nic przeciwko to będę w Twojej galerii częstym gościem