Dobry początek - ogród diya3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Diya.
Widzę, że masz zadatki na bardzo dobrego 'ogrodnika'.
Początek już zrobiłaś więc teraz do przodu ciągnij ten wózek :D :D :D
Fajna rzecz jest mieć ogród który sami sobie stworzymy.
Tak trzymaj.
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Kontakt:

Post »

Na naszym forum na pewno znajdziesz mnóstwo pomysłów ,porad. Piękne ogrody naszych forumowiczów mogą zainspirować niejednego! Pooglądaj tylko i nadsyłaj nam zdjęcia coraz piękniejszego Twojego ogrodu. Gratuluję Ci udanego początku.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Re: Dobry początek

Post »

diya3 pisze: stoi już stół i ławka zrobione przez mojego zdolnego Sławka,
Nawet do rymu piszesz :lol:

Powodzenia w pracach i przyjemnościach ogródkowych !!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

Cześć. Diya. Jeżeli piszesz o zaniedbanym ogrodzie, to nie wiem jak określić, te moje ugory.Na fotkach widzę ładny, zadbany ogród, nawet powiem więcej, jest urządzony bardzo gustownie.
Awatar użytkownika
diya3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 sty 2007, o 14:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

dobry początek

Post »

lila- późnym wieczorem na działce często słychać tuptanie jeży, czasem są to całe rodziny-widok i odgłosy niesamowite, niestety, tylko kilka razy zdarzyło się nam przebywać tam do późnego wieczora, brak użytkowego domku w tej chwili i częste wieczorne mgły nad tym mokrym terenem nie zachęcają do tego, klimaty są wtedy jak w angielskim filmie grozy Obrazek :)
yaro-bardzo chętnie podzielę się z Tobą tymi pierwiosnkami, czekam na jakieś namiary bliżej wiosny, pozdrowienia!
chatte-na pewno prześlę nowe zdjęcia, bo na działce rośnie już ,,tłum'' nowych roślin:
krzewuszki, żylistek,budleye, perukowiec, liliowce,języczka, perovski, iglaki, borówki, no i piękne róże, / o mniejszych roślinach nie wspominając, jeżyki bywają ,,przebiegiem''i nie wiem czy ten ,,mój'' też odwiedza działkę :wink:
agrazka -ten piękny świerk, to jedna z przyczyn wyboru tej właśnie działki,zdjecia nie oddają jego uroku i..zapachu igieł, twoje sa mniejsze, ale za to kilka, już sobie mogę je wyobrazić, a może sa gdzieś na zdjęciach, chętnie zobaczę, czekam na fotki Obrazek
Awatar użytkownika
diya3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

dobry początek

Post »

no tak, od razu widac, że ,,śrubki'', czyli praca z komputerem to nie mój żywioł
napisałam wczesniej post, którego nie wysłaŁam... nadrabiam szybciutko
WITAM MIŁO WSZYSTKICH!
NIE BYŁO MNIE TU TROCHĘ, A KIEDY DZIŚ WESZŁAM NA STRONKĘ, AŻ MI DECH ZAPARŁO-TYLE MIŁYCH POSTÓW ZA KTÓRE WAM DZIĘKUJĘ, TO ZAWSZE DODAJE SKRZYDEŁ
Obrazek
teraz kilka odpowiedzi:
Erazm-działka ma 580m, a jeż uratowany z beczki wkopanej w ziemię, osłabiony ale po krótkim odpoczynku w truskawkach potuptał sobie korzystajac z tego, że poszłam poszukać mu czegoś do zjedzenia :)
Awatar użytkownika
diya3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

dobry pocvzatek

Post »

Nela-dzięki za miłe słowa, ja też chętnie ,,buszuję'' po postach,,ogródkowych'' :lol:
jakja-witaj Jacku! zgadłeś, to rzeczywiście ..Lisek'',pozdrawiam krajana!
aurynka-lubię te irysy, mam też niebieskie jak chabry z dużymi kwiatami, porozsadzałam w kilku miejscach, czekam aż zakwitną, może polecisz mi jakieś odmiany o białych kwiatach ? :roll: , świerk posadzony przez poprzedniego właściciela/dzięki mu za to :)
Mariola -działka wciągnęła mnie na dobre,,,ciagnę ten wóz'' z przyjemnością, mam nadzieję,że tak mi zostanie :wink:
aniawaj-aniu, już znalazłam kilka inspiracji, czekam na wiosnę,żeby nadać im ksztalt :D
Nalewka- tak jakoś samo wyszło :oops:
andre- ciesze się z twojej opinii, nie widziałes tej mojej dzialki po zakupie, naprawdę ugór, ten widoczny na zdjęciu placyk aż do ławki to był busz chwastów, resztki szkła i duża szklarnia pozbawiona części szyb, na twoim ugorze stworzysz sobie na pewno coś fajnego Obrazek
wtedy tak miło będzie popatrzeć na swoje włości i odrobinkę odpocząć:D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zazdroszczę Ci Diya jeżowego towarzystwa. Bardzo lubię te stworzonka, a one tak rzadko
przechodzą koło mojego ogródka i prawie na pewno do niego nie zaglądają :cry:
Skoro jak piszesz, masz już "tłum" roslin, to mozna powiedzieć, że jesteś zaawansowanym działkowiczem :D Zatem wiosną mozna spodziewać się "tłumu" zdjęć? ;:113
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Ja też sobie dziś troche pooglądałam bardzo mi sie podoba świerk- rewelacja tylko pozazdrościć rozmiaru, działka jest taka jak moja wcale nie za mała, pomieścisz sporo roślin, tylko trzeba z głową projektować -ja to wiem dzisiaj. ale przecież zawsze mozna poprzesadzać.Cekamy na wiosenne zdjęcia ;:6
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękny ogródek. A że w nim masz sporo do zrobienia? To i dobrze- ogrodnik najlepiej wypoczywa przy pracy :wink: A nie ma tam w pobliżu jakiegoś "zapasowego" jeża dla mnie, bo ja nie mam jeża, a Twój taki sympatyczny... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
diya3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Grażynko! może dasz mi kilka dobrych rad o obsadzaniu ogródka,
na razie staram sie sadzić rośliny po bokach działki, środek to dróżka, od drożki cały środek po lewej stronie zostawiłam na trawnik, z prawej od połowy rosną drzewa i krzewy owocowe, te krzewy porzeczek są też granicą działki po tej stronie a bliżej domku zrobiłam 2 miejsca obsadzone roślinnością, no i klomb pod jabłonką, wszystko jest jak najbardziej naturalne/skracają też optycznie długą dzialkę i oddzielaja drugą, bardziej kameralną , mniejszą część działki, z dużą ławą i miejscem na opalanie- jak znajdzie się trochę czasu 8) /
Obrazek
to widok spod jabłonki na mniejszą, kameralną część Obrazek
a to widok większej części, choć może być mylący,bo nie mamy ogrodzenia między działkami/na razie nie było takiej potrzeby, bo sasiadów po obydwu stronach mam ok/
widać więc część sąsiedniej dzialki.
zdjęcia niezbyt czytelne , ale chwilowo tylko takimi dysponuje
chętnie skorzystam z rad, co do zagospodarowania, :)
aha,-ten rządek pośrodku to peonie, rosną przy samej ścieżce
ewa
Awatar użytkownika
diya3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

witaj Ewelino!
chętnie podzieliłabym sie jeżykami, tylko one chyba tacy bardziej,, patrioci lokalni'', no i jak tu ,,rodzinkę'' rozdzielić :lol:
ale masz rację, widok tych spacerowiczów cieszy oko i serce
pozdrowienia !
ewa
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Cześć Diya3 :D

I od razu z grubej rury powiem, że ... noooo ... nieeee ja wymiękam :( :shock: ... jeśli tak ma wyglądać "ruina" :? ...

Obrazek

... toż to czysta poezja ;:1

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”