balkony fiolimeny

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: balkony fiolimeny

Post »

Beata w takim razie zapraszam :D. Jak będziesz w okolicach, to wdepnij a posiedzimy sobie razem na balkonie ;:3. Możemy posiedzieć na wszystkich trzech po kolei, bo sucholubne maleństwa zapewne by się obraziły gdybyś i do nich nie zajrzała ;:113 ;:112.

Begonię w tym kolorze miałam i w ubiegłym roku, ale jakoś szybko mi zmarniała :?:.
A fuksja... tutaj opisałam jej krótką historię :D.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Fiolimeno :wit Camelie urocze, chyba nie są łatwe w uprawie... Również fuksjom i begonii niczego nie brakuje. Widać, że masz rękę do kwiatów :) Czekam na więcej zdjęć ;:65
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Witaj Fiolimeno :wit Z tym zapraszaniem byłabym ostrożna. Już niedługo wakacje. Poczujemy sie zobowiązane i co wtedy? :D
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Fiolimena
200p
200p

Post »

Witajcie u mnie :wit.

Milena. Ja z Cameliami nie mam problemów (odpukać w niemalowane), ale zapewne to też zasługa klimatu :D.

Welkam. Mam jeszcze sporo miejsca na tarasie górnym :;230 :;230. Jakieś 80 metrów kw niezagospodarowanych jak dotąd więc miejsce jakieś się znajdzie ;:112 . Najważniejsze mieć przy sobie krzesełka i kapelusik lub parasol, bo w południe temperatura tam skacze czasem ponad 40 stopni ;:224 :;230 :;230 a cienia niema ;:7
Fiolimena
200p
200p

Post »

A teraz kilka następnych fotek:

Mandarino. W ubiegłym roku gdy wyjechałam na miesiąc straciło wszystkie liście :shock: (nieumiejętne podlewanie przyjaciół) ale jak widać pięknie odbiło i miało również owoce tego roku :tan

Obrazek

Obrazek

Impatiens wallerana czyli niecierpek. Niezwykle delikatna. Potrzebuje do życia małej ilości wody (prawie jak sucholub :D) i półcienia lub cienia ;:108

Obrazek

Troszkę niewyraźne to zdjęcie :oops:, na dniach wrzucę lepszej jakości :D.

A tu widok z lotu ptaka ;:113, czyli z górnego tarasu na jeden z czterech kącików tego balkonu :D

Obrazek
Fiolimena
200p
200p

Post »

Lantana sięga już ponad piąty schodek :tan i ciągle rośnie :heja. Pod nią stoi donica z graptopetalum paraguayense i sedum compressum a z tyłu w kąciku paprotka, którą pokażę następnym razem :D

Obrazek

Obrazek

Zrobiłam lepsze zdjęcie niecierpka i wstawiam już teraz ;:7

Obrazek

Scaevola aemula jeszcze w pełni nie zakwitła, ale powoli się puszcza ;:3

Obrazek

Geranium parigino ma coraz więcej pączków :tan

Obrazek

Obrazek

A to magnolia, która rośnie tuż obok balkonu (nie moja niestety :()

Obrazek
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem zachwycona ;:138 Tak samo jak sucholubkami. Przekradło się też kilka zdjęć widoków i normalnie wbiło mnie w fotel :) Piękna okolica :) i piękne rośliny. camelie mnie urzekły i cytrusek :) i wszystko :)
Fiolimena
200p
200p

Post »

Kasiu cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie ;:7. Jeśli lubisz widoczki, to ten również powinien Ci się spodobać ;:113. Tutaj mój balkonik z innego punktu widzenia ;:3. Na zdjęciu widać w końcu te obiecane pięć doniczek portulaki oleracea i gazanie, których też jest pięć doniczek ale widać tylko dwie :D
Fiolimena
200p
200p

Post »

Zapomniałam wkleić zdjęcie :oops: :oops: :;230 .
Oto ono

Obrazek
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach szok, cudownie :) Możesz mnie raczyć takimi widokami ciągle. Mam sentyment do Italii, mieszkałam tam ok pół roku :)
Fiolimena
200p
200p

Post »

Kasiu postaram się spełnić Twoją prośbę ;:3. Jak będzie fajniejsza pogoda (bo jest w kratkę), to porobię kilka fotek widoczków za oknem. Oczywiście z roślinkami na pierwszym planie ;:113
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44

Post »

Fiolimena pisze:Beata w takim razie zapraszam :D. Jak będziesz w okolicach, to wdepnij a posiedzimy sobie razem na balkonie ;:3. Możemy posiedzieć na wszystkich trzech po kolei, bo sucholubne maleństwa zapewne by się obraziły gdybyś i do nich nie zajrzała ;:113 ;:112.

Begonię w tym kolorze miałam i w ubiegłym roku, ale jakoś szybko mi zmarniała :?:.
A fuksja... tutaj opisałam jej krótką historię :D.
Strasznie kusisz ;:112 oczywiście obskoczyłabym z Tobą wszystkie balkoniki, kłujaczków to ja bym nie opuściła z pewnością :wink: na pewno na każdym balkonie masz tak przytulnie, zielono i kolorowo, a i widok za oknem... marzenie po prostu. Kawusia w takim miejscu na pewno lepiej smakuje ;:3
Fiolimena
200p
200p

Post »

Beata na pozostałych balkonach jest bardziej zielono niż kolorowo, bo sucholuby rozpoczęły strajk i nie kwitną :?. Tylko dwa się wyłamały i pączkują ale przy pogodzie w kratkę troszkę więcej czasu widocznie potrzebują. W nocy padało i jutro też deszcz zapowiadają :roll:. Ale przynajmniej z głowy mam podlewanie ;:109.

Szykuje mi się prezent :tan (wiadomość mi przyniósł mój ;:167), tylko muszę się zastanowić czy dam radę go upchnąć czy też lepiej prezencik oddać komuś innemu :roll:. co prawda mam duży taras prawie pusty ale 30 portulak :;230 :;230 potrzebowało by jakieś donice, no i ziemię oczywiście. Są jednoroczne więc nie wiem czy mi się opłaca inwestować :roll: :?.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”