Rośliny do ciepłego mieszkania,pobliże kaloryferów
Rośliny do ciepłego mieszkania
Witam. Mam bardzo słoneczne i ciepłe mieszkanie, niestety większość roślin po pewnym czasie żółknie i usycha. Nie pomaga częste podlewanie i nawożenie. Czy istnieją rośliny, którym nie przeszkadzałyby takie warunki? Jeśli tak to jakie, będę wdzięczna za rady.
a nie wystarczy rozpylić troszkę wody??Przemo pisze:Z palm jedynie daktylowiec kanaryjski powinien dać sobie radę ale minimum wilgoci musi być zachowane( np pojemniki z wodą ustawione wokół doniczki) gdyż i on będzie schnął na końcówkach liści.
ten daktylowiec o którym piszesz to jest to czego można owoce spotkać w sklepach?? Ostatnio kupiłam daktyle z pestkami i mam zamiar je posadzić ;-)
Jakie rośliny przeżyją w goracym pokoju
Witam wszystkich użytkowników,
Być może ktoś będzie mógł mi dać jakąś radę.
Mam bardzo goracy pokój, rano jest bardzo dużo słońca i cały budynek się nagrzewa (17. pętro) i ciepło pozostaje cały dzień.
Chciałabym mieć jakąś roślinę i pani ze sklepu ogr. poradziła mi kupić hibiskusa mówiąc, że jak się go będzie dużo podlewć, to będzie ładnie rósł.
Czy też tak uwżacie i czy ewentualnie mielibyście inne pomysły na roślinę, która wytrzyma duże gorąco.
Dziękuję i pozdrawiam
Marta
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Poprawiono literówki, ufff...
KaRo
Być może ktoś będzie mógł mi dać jakąś radę.
Mam bardzo goracy pokój, rano jest bardzo dużo słońca i cały budynek się nagrzewa (17. pętro) i ciepło pozostaje cały dzień.
Chciałabym mieć jakąś roślinę i pani ze sklepu ogr. poradziła mi kupić hibiskusa mówiąc, że jak się go będzie dużo podlewć, to będzie ładnie rósł.
Czy też tak uwżacie i czy ewentualnie mielibyście inne pomysły na roślinę, która wytrzyma duże gorąco.
Dziękuję i pozdrawiam
Marta
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Poprawiono literówki, ufff...
KaRo
Ja to bym sukulenty wzięła Nie tylko kaktusy, ale np. aloes ( u mojej sąsiadki stoi w pełnym słońcu i rośnie jak wariat), kalanchoe. W ogóle myślę, że jeżeli będziesz odpowiednio dbała o roślinki, żeby miały mokro i odpowiednio często zraszała, to w sumie chyba dużo gatunków by się przyjęło. Może fikus beniamin...
Ale...wszędzie zaznaczam, że ja laik jestem jeszcze, więc mogę się mylić.
Ale...wszędzie zaznaczam, że ja laik jestem jeszcze, więc mogę się mylić.
"Bycie w związku stwarza niepowtarzalną szansę stania się pełniejszą i lepszą osobą, pozwala lepiej poznać samego siebie"
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI