Koty kontra rośliny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 sty 2007, o 21:33
koty lubią zapach jałowca sabińskiego, który przypomina im ich własny zapach, jeśli jest taki w ogrodzie. Poza tym koty nie lubią mokrego podłoża, czyli dobrze jest mieć wigotną glebę. Najlepszym jednak sposobem na koty jest po sąsiedzku dobry pies, ja już nie mam problemu obcych kotów.
Moc serdecznych pozdrowień
- karolina7787
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2007, o 19:30
Kolce
Najlepiej posadzić coś co ma kolce. Jakieś niskie krzewy. Raz sie nadzieje to drugi nie wejdzie.Papa
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nasi znajomi posadzili berberysy. Ptaków w nich było mnóstwo, a liczba kotów podwoiła się. Może pomyśl o psie
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
Z mojego doświadczenia wiem ze koty wlaśnie nie lubią kocimietki.Posadzilam jej sporo i dwa ktore "mieszkały" w budynku na narzędzia wyprowadziły się do sasiadów. Moim domowym ulubieńcom kotce Niusi i kotce Kisi przyniosłam kocimietkę do domu to uciekały od niej .Z tego wniosek że albo spotykam jakieś dziwne koty, albo jest to mit lub też kotom zmienily się upodobania.muyo pisze:Kocimiętke bardzo lubią:) więc to nie najlepszy pomysł bo będzie ich jeszcze więcej. Ale dzięki za próbę pomocy.
- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
coś na odstraszanie kotów:
http://www.aquashop.com.pl/catalog/prod ... ts_id=1957
AQUASHOP - Internetowy Sklep Zoologiczny: Pet Garden Gett Off My Garden 225g
http://www.aquashop.com.pl/catalog/prod ... ts_id=1957
AQUASHOP - Internetowy Sklep Zoologiczny: Pet Garden Gett Off My Garden 225g
Jakub . . . . .
- agasta
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 18 kwie 2007, o 14:04
Ja właśnie wczoraj kupiłam tą roślinkę. Bo mam problem z kotami sąsiadów
Tyle że pod nazwą COLEUS CANINA HYBR. No i jestem w Holandii...
Powiem że zapach jest dość nieprzyjemny, intensywny, jednak czuć go tylko gdy podejdzie się blisko rośliny. Na etykiecie napisali że działa także na psy, króliki itp.
Tyle że pod nazwą COLEUS CANINA HYBR. No i jestem w Holandii...
Powiem że zapach jest dość nieprzyjemny, intensywny, jednak czuć go tylko gdy podejdzie się blisko rośliny. Na etykiecie napisali że działa także na psy, króliki itp.