Magiczny zakątek dwostr cz.2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2
DANUSIU
Wczoraj nie mogłam przypomnieć sobie nazwy pomarańczowej roślinki. Dzisiaj zaglądnęłam
do notatek i informuję, że jest to jastrzębiec pomarańczowy / Heracium aurantiacum.
Wczoraj nie mogłam przypomnieć sobie nazwy pomarańczowej roślinki. Dzisiaj zaglądnęłam
do notatek i informuję, że jest to jastrzębiec pomarańczowy / Heracium aurantiacum.
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tyle się napisałam a post diabli wzięli...
No to od nowa:
Witaj Aniu!
Dziękuję za życzenia ,ja Tobie również życzę wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok.
Aniu,Ty wiesz,że to nasze wspólne ogródkowanie polegało na nieustannym zasypywaniem Cię pytaniami ,jeśli z tego się cieszysz to jest mi bardzo miło bo wiem,że nie zostanę sama ze swoimi problemami początkującej a na Ciebie zawsze mogłam liczyć
Kochana Krysiu nazwa tej roślinki kojarzyła mi się z jastrzębiem ,więc kombinowałam różne wersje (był też i jastrzębiec) ale pan google wyświetlał mi a to miasto,a to jakiś kurort,czy jakiś tam herb więc się poddałam i nie zaglądałam na dalsze strony.
Ty jesteś nieoceniona już tyle roślinek dzięki Tobie nazwałam.DZIĘKUJĘ!
Jeszcze z ciekawości spytam czy te notatki to w jakimś kajeciku masz,czy wirtualnie?
Witaj Pawle miło mi Cię gościć.Ta moja azalia nie jest jeszcze rozrośniętą rośliną mam ją dopiero trzeci sezon,ale jak rozwinie kwiaty,to z daleka rzuca się w oczy.
No to od nowa:
Witaj Aniu!
Dziękuję za życzenia ,ja Tobie również życzę wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok.
Aniu,Ty wiesz,że to nasze wspólne ogródkowanie polegało na nieustannym zasypywaniem Cię pytaniami ,jeśli z tego się cieszysz to jest mi bardzo miło bo wiem,że nie zostanę sama ze swoimi problemami początkującej a na Ciebie zawsze mogłam liczyć
Kochana Krysiu nazwa tej roślinki kojarzyła mi się z jastrzębiem ,więc kombinowałam różne wersje (był też i jastrzębiec) ale pan google wyświetlał mi a to miasto,a to jakiś kurort,czy jakiś tam herb więc się poddałam i nie zaglądałam na dalsze strony.
Ty jesteś nieoceniona już tyle roślinek dzięki Tobie nazwałam.DZIĘKUJĘ!
Jeszcze z ciekawości spytam czy te notatki to w jakimś kajeciku masz,czy wirtualnie?
Witaj Pawle miło mi Cię gościć.Ta moja azalia nie jest jeszcze rozrośniętą rośliną mam ją dopiero trzeci sezon,ale jak rozwinie kwiaty,to z daleka rzuca się w oczy.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu , ja nie pamiętam już żadnych pytań a jak mogłam w czymś pomóc, to jest mi bardzo miło
- dwostr
Aniu,na szczęście ja pamiętam Twoje odpowiedzi
I trochę wspomnień...
Wierzba hakuro miała swoją siostrę po drugiej stronie skalniaka ,ale ona przed laty przegrała z rowerowymi wyczynami dzieci
Tak jakoś ...narodowo wyszło...
I trochę wspomnień...
Wierzba hakuro miała swoją siostrę po drugiej stronie skalniaka ,ale ona przed laty przegrała z rowerowymi wyczynami dzieci
Tak jakoś ...narodowo wyszło...
-
WITAJ DANUSIU
Pięknie zestawione rośliny w Twoim ogrodzie, czerwony mak z naparstnicą wygląda
ślicznie. Mnie urzekło zdjęcie czwarte ma w sobie urok i magię pięknego ogrodu.
Pięknie zestawione rośliny w Twoim ogrodzie, czerwony mak z naparstnicą wygląda
ślicznie. Mnie urzekło zdjęcie czwarte ma w sobie urok i magię pięknego ogrodu.
- Tomekl
- 50p
- Od: 3 kwie 2010, o 16:46
Witam, odwdzięczam się komentarzem za odwiedziny u mnie.
Jak zawsze u wszystkich piękny ogród, w tej części może mało zdjęć ale w poprzedniej naprawdę jest na no popatrzeć, chyba masz jeszcze powierzchnię do zagospodarowania ale twój ogród już jest świetny.
Jak zawsze u wszystkich piękny ogród, w tej części może mało zdjęć ale w poprzedniej naprawdę jest na no popatrzeć, chyba masz jeszcze powierzchnię do zagospodarowania ale twój ogród już jest świetny.
-
WITAJ DANUSIU
Roślinki w większości te zakupione dawno znam na pamięć nazwy łacińskie gorzej z polskimi.
Ale teraz jest coraz więcej odmian więc muszę sobie zapisywać. Zapisuję w zeszycie bo
z komputerem nie jestem dobrze obznajomiona i niestety straciłam wszystkie zapiski a także
i dużo zdjęć.
Roślinki w większości te zakupione dawno znam na pamięć nazwy łacińskie gorzej z polskimi.
Ale teraz jest coraz więcej odmian więc muszę sobie zapisywać. Zapisuję w zeszycie bo
z komputerem nie jestem dobrze obznajomiona i niestety straciłam wszystkie zapiski a także
i dużo zdjęć.
- dwostr
Witaj Tomku w moim zakątku ale mi się zrymowało Rzeczywiście miejsce na posadzenie nowych roślin by się u mnie jeszcze znalazło,ale kosztem trawnika a tego nie chciałabym robić .Muszę więc gospodarować tym,co już jest przeznaczone pod nasadzenia. Gorzej, bo pod wpływem forumowych fotek poznaję coraz więcej roślin,które mi się podobają a nie zawsze mam siłę oprzeć się pokusie kupna.
- dwostr
Krysiu , dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Znasz nazwy łacińskie???? Ja nawet nie potrafię powtórzyć niektórych a cóż dopiero zapamiętać! Od dawna przyrzekam sobie założyć taki zeszyt z zapiskami ogrodowymi (pamięć niestety już nie ta ) ale jakoś dotąd mi się nie udało.W tym roku to musi się zmienić ,bo noworocznie zafundowałam sobie malutki szantaż ( jako że postanowienia noworoczne z reguły staram się wypełnić)
Znasz nazwy łacińskie???? Ja nawet nie potrafię powtórzyć niektórych a cóż dopiero zapamiętać! Od dawna przyrzekam sobie założyć taki zeszyt z zapiskami ogrodowymi (pamięć niestety już nie ta ) ale jakoś dotąd mi się nie udało.W tym roku to musi się zmienić ,bo noworocznie zafundowałam sobie malutki szantaż ( jako że postanowienia noworoczne z reguły staram się wypełnić)
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wierzba Hakuro u mnie też wspomnieniem, ale jakimś cudem wypadła mi po ostatniej zimie.
A co dzieciaczki robiły na tych rowerach?
A co dzieciaczki robiły na tych rowerach?
- agnieszka72
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Witaj Danusiu .Już wcześniej spacerowałam po twoich włościach ale tak po cichutku .
Dziś się ujawniam bo chcę się dowiedzieć jak się funduje malutki szantaż ?
Można tak siebie? Chętnie bym skorzystała z rad .
Dziś się ujawniam bo chcę się dowiedzieć jak się funduje malutki szantaż ?
- dwostr
Aniu, dzieciaczki "tylko" jeździły po ścieżkach (wtedy jeszcze nie były kamienne)
Można,można tylko trzeba podpiąć to pod hasło "postanowienie noworoczne" no bo co?przyznać się przed samą sobą ,że nie dotrzymało się postanowienia noworocznego???agnieszka72 pisze: jak się funduje malutki szantaż ?