Storczyki Kasi :]
Re: Storczyki Kasi :]
Basiu, no w końcu się za to wzięłam
Dzisiaj spryskałam zygopetalum Provado, z łazienki zrobiłam izolatkę i teraz tylko czekać, a ja taka nieierpliwa jestem
Cambrię kupiłam w Sprowston za niecałe 2funty
Mam jeszcze pięć, ale tu nie ma co pokazywać, bo dwa są w trakcie reanimacji, i trzy biedulki z samymi listkami ;)
Justynko,dziękuję; tego samego im i sobie życzę
Małgosiu, uff, to mnie uspokoiłaś Teraz na pewno będę miała ją pod obserwacją Mam jednak nadzieję,że jednak nie będzie kiedyś tam niczego jej wycinać, bo nawet nie będę wiedziała, gdzie zacząć ;)
Pelorica dostałam od M. - początkowo myślałam, że mi jakiegoś chorego kwiatka z nierozwiniętymi kwiatami przywlókł a kolor na żywo jest (był) ...
Witaj Piotrze
Pierwsze męskie odwiedziny Dziękuję, mam nadzieję, że z czasem kolekcja będzię się powiększała, a z nią metraż mieszkania
Dzisiaj spryskałam zygopetalum Provado, z łazienki zrobiłam izolatkę i teraz tylko czekać, a ja taka nieierpliwa jestem
Cambrię kupiłam w Sprowston za niecałe 2funty
Mam jeszcze pięć, ale tu nie ma co pokazywać, bo dwa są w trakcie reanimacji, i trzy biedulki z samymi listkami ;)
Justynko,dziękuję; tego samego im i sobie życzę
Małgosiu, uff, to mnie uspokoiłaś Teraz na pewno będę miała ją pod obserwacją Mam jednak nadzieję,że jednak nie będzie kiedyś tam niczego jej wycinać, bo nawet nie będę wiedziała, gdzie zacząć ;)
Pelorica dostałam od M. - początkowo myślałam, że mi jakiegoś chorego kwiatka z nierozwiniętymi kwiatami przywlókł a kolor na żywo jest (był) ...
Witaj Piotrze
Pierwsze męskie odwiedziny Dziękuję, mam nadzieję, że z czasem kolekcja będzię się powiększała, a z nią metraż mieszkania
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ŻE CO?! 2 funty za taką piękną Cambrię?! Co tam Sainsbury's, jadę do Sprowston GC!
Powodzenia w reanimacji
Powodzenia w reanimacji
Poważnie
Kupiłam ją i 5 innych w dzień przed i w sylwestra, wtedy właśnie mieli takie duuuże obniżki :P
Gdybyś się wybierała do Sprowston, to daj mi znać czy mają coś ciekawego i czy są obniżki jakieś ;) bo ja dopiero po wypłacie jadę, bo mam zakaz w tym miesiącu
Kupiłam ją i 5 innych w dzień przed i w sylwestra, wtedy właśnie mieli takie duuuże obniżki :P
Gdybyś się wybierała do Sprowston, to daj mi znać czy mają coś ciekawego i czy są obniżki jakieś ;) bo ja dopiero po wypłacie jadę, bo mam zakaz w tym miesiącu
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Kasiu witaj śliczne storczyki, Dendrobium Phalaenopsis w pięknych kolorach Powodzenia w walce z wełnowcami
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
Kasiu piękne te Twoje storczyki! Jestem pod wrażeniem Powodzenia w reanimacji i z niecierpliwością czekam na następne zdjęcia
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, te storczyki, których nazw nie znasz to dendrobia phalaenopsis - dziewczyny już napisały. Traktuje się je jak phalaenopsis. Wdzięcznie kwitną, różne kolorki mogą mieć. Niestety moje białe dendrobium phal. - Emma White puszcza pędy jesienią i pąki kiedy jest wiosna, a wtedy mam w mieszkaniu fatalne warunki i pąki opadają. Ale pozostaje moim ulubionym d. phal. Marzy mi się jeszcze to żółto-zielone.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lis 2010, o 15:30
Piękne masz te storczyki Mam tylko małe pytanie do ciebie i innych forumowiczów. Jak tak na prawdę nazywa się gatunek twojej Cambrii?
Mam taką samą a nigdzie nie mogłem znaleźć nazwy jej prawdziwego gatunku.
Mam taką samą a nigdzie nie mogłem znaleźć nazwy jej prawdziwego gatunku.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Mala_MI mam nadzieję, że w końcu się uda kwitnienie dendrobium; nigdy nie wiadomo z tymi naszymi storczykami
Pieterek nie mam pojęcia, jak azywa się moja Cambria, ale może to Ci trochę pomoże
http://www.easyorchids.co.uk/shop/Colma ... C-AOS.html
http://www.orchidarium.pl/rodzaje/index.html
Witam się po przymusowej przerwie
Odwiedziłam kilka wątków i od razu mi się lepiej na serduszku zrobiło widząc Wasze piękności
Zygopetalum zaatakowane przez wełnowe twardo się trzyma i nie idzę na razie nic niepokojącego i mam nadzieję iż tak już pozostanie
U dwóch reanimków korzonki nadal nie rosną, a ja bym chciała już, teraz, natychmiast ale nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość
Dzisiaj po przebudzeniu czekała na mnie niespodzianka od mojego A. - kolejny piękny Falek do kolekcji
Póżniej wrzucę fotki nowego domownika
Ps. czy ktoś mógłby mi napisać, jak się robi literkę "zi"
Kasiu,
"zi" wychodzi z kombinacji klawiszy : prawy alt i klawisz x
Popróbuj źźźźźźźźźźźźźźźźź źźźźźź u mnie działa - oto chodziło?JOVANKA
Mala_MI mam nadzieję, że w końcu się uda kwitnienie dendrobium; nigdy nie wiadomo z tymi naszymi storczykami
Pieterek nie mam pojęcia, jak azywa się moja Cambria, ale może to Ci trochę pomoże
http://www.easyorchids.co.uk/shop/Colma ... C-AOS.html
http://www.orchidarium.pl/rodzaje/index.html
Witam się po przymusowej przerwie
Odwiedziłam kilka wątków i od razu mi się lepiej na serduszku zrobiło widząc Wasze piękności
Zygopetalum zaatakowane przez wełnowe twardo się trzyma i nie idzę na razie nic niepokojącego i mam nadzieję iż tak już pozostanie
U dwóch reanimków korzonki nadal nie rosną, a ja bym chciała już, teraz, natychmiast ale nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość
Dzisiaj po przebudzeniu czekała na mnie niespodzianka od mojego A. - kolejny piękny Falek do kolekcji
Póżniej wrzucę fotki nowego domownika
Ps. czy ktoś mógłby mi napisać, jak się robi literkę "zi"
Kasiu,
"zi" wychodzi z kombinacji klawiszy : prawy alt i klawisz x
Popróbuj źźźźźźźźźźźźźźźźź źźźźźź u mnie działa - oto chodziło?JOVANKA
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Kasiu bardzo ładna kolekcja zapowiada się u Ciebie, jak z nami zostaniesz to na pewno portfel będzie szczuplejszy
Tak sobie podziwiam i z podziwu wyjść nijak nie mogę Masz dar do zdobywania storczyków z niespodzianką
Cambria śliczna, no i kwitnące dendrobia..
Ciekawa jestem nowego domownika
Cambria śliczna, no i kwitnące dendrobia..
Ciekawa jestem nowego domownika
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Joasiu, dziękuję
jestem świadoma, że z portfela będzie ubywało, ale cóż - skutki uboczne choroby storczykowej muszą być
maribat dziękuję
Faktycznie ostatnio mam szczęście i wcale bym się nie pogniewała, gdyby to szczęście trwało :P
Wreszcie udało mi się znaleźć kabel do aparatu, więc przedstawiam Wam moją nową pociechę
Jakość nie najlepsza, ale baterie w aparacie na wyczerpaniu, więc oszczędziłam mu wysiłku
A czy takie 'ciapkowane' liście to normalne? Bo to mój pierwszy storczyk z takimi i wolałabym się upewnić
jestem świadoma, że z portfela będzie ubywało, ale cóż - skutki uboczne choroby storczykowej muszą być
maribat dziękuję
Faktycznie ostatnio mam szczęście i wcale bym się nie pogniewała, gdyby to szczęście trwało :P
Wreszcie udało mi się znaleźć kabel do aparatu, więc przedstawiam Wam moją nową pociechę
Jakość nie najlepsza, ale baterie w aparacie na wyczerpaniu, więc oszczędziłam mu wysiłku
A czy takie 'ciapkowane' liście to normalne? Bo to mój pierwszy storczyk z takimi i wolałabym się upewnić
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale cudowny lubie tek kolorki reszta cudna ;)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)