Ogród Moniśki
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Moniśki
Marzeno, sj410, AGNESS i Bożeno witam Was bardzo serdecznie w moim ogródku ciesze się, że spodobało się oczko wodne a sama nie mogę się doczekać już roślinek, które zamieszkają w nim wiosną ciężko mi wytrzymać do wiosny szczerze mówiąc, wsadziłam jesienią dużo cebulek i z niecierpliwością czekam jak będzie efekt
Bożeno ja niestety do Rypina mam kawałek drogi bo ja tak bliżej Bydgoszczy mieszkam
Bożeno ja niestety do Rypina mam kawałek drogi bo ja tak bliżej Bydgoszczy mieszkam
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- Magda M
- 100p
- Od: 6 sty 2011, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Monisiu,
Witaj na forum, ja też jestem tu od niedawna, ale przyjęcie bardzo miłe! Masz bardzo urokliwy ogródek, oczko wodne to już naprawdę małe jeziorko. Nie ucieka Ci woda? To mój odwieczny problem. Czy działka Twoja przylega do lasu? Otoczenie b. ładne.
Pozdrawiam,
Witaj na forum, ja też jestem tu od niedawna, ale przyjęcie bardzo miłe! Masz bardzo urokliwy ogródek, oczko wodne to już naprawdę małe jeziorko. Nie ucieka Ci woda? To mój odwieczny problem. Czy działka Twoja przylega do lasu? Otoczenie b. ładne.
Pozdrawiam,
- Urtica
- 200p
Magdo miło mi powitać Cię w moim ogródku
Faktycznie mój dom i ogród otacza las, ponieważ mieszkam w leśniczówce
A co do oczka to mam taką nadzieje, że woda mi nie ucieknie, drżę o nie każdego dnia Powstało ono niedawno i zastanawiam się jak też przetrzyma zimę.
Faktycznie mój dom i ogród otacza las, ponieważ mieszkam w leśniczówce
A co do oczka to mam taką nadzieje, że woda mi nie ucieknie, drżę o nie każdego dnia Powstało ono niedawno i zastanawiam się jak też przetrzyma zimę.
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko popodziwiałam nowe fotki, dziękuję
- Urtica
- 200p
Póki wiosny jeszcze u mnie nie widać chciałabym przedstawić Wam moje "październikowe gwiazdy", które pocieszały mnie przed zbliżającą się zimą
Numer jeden kobea-zdążyła wypuścić tylko jeden kwiat, ile dając przy tym szczęścia tym bardziej, że na jej kwiaty nawet nie liczyłam (była wysiana prosto do gruntu w kwietniu)
a to pozostałe jesienne piękności
Numer jeden kobea-zdążyła wypuścić tylko jeden kwiat, ile dając przy tym szczęścia tym bardziej, że na jej kwiaty nawet nie liczyłam (była wysiana prosto do gruntu w kwietniu)
a to pozostałe jesienne piękności
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
O jak miło się spaceruje po Twoim ogrodzie. Muszę sobie zapisać nazwę tej rośliny, do której przylatują motyle. Może i u mnie by się ładnie prezentowała
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
No tak, leśniczówka... to wszystko jasne Marzyło mi się kiedyś mieszkać w leśniczówce, ale jakoś nie trafiłam męża leśnika
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Urticaogród bardzo ciekawy i do tego jeszcze ten lasek . Jeszcze sporo przestrzeni więc możesz poszaleć z roślinami .
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
I ja jestem zauroczona, szczególnie oczkiem. Szacunek dla taty, że mu się chcialo i w ogóle, że tak ładnie wyszło. Musisz koniecznie go pochwalić b zasłużył w 100 %
Ale kwiaty też śliczne i może i ja podpatrzę większy udział kamieni w ogródkowych szaleństwach.
I sąsiedztwo lasu - cisza, zapach - znam to z autopsji.
Pozdrawiam
Ale kwiaty też śliczne i może i ja podpatrzę większy udział kamieni w ogródkowych szaleństwach.
I sąsiedztwo lasu - cisza, zapach - znam to z autopsji.
Pozdrawiam
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
Witaj Monisiu Cudnie byłoby móc powtórzyć za Tobą, że ?przestrzeń u mnie niemal nieograniczona?, bo u mnie ? a jakże! bardzo widocznie ograniczona, żadnych ?za rogiem?, ?za zakrętem?, dal w sterze marzeń i projektów ciągłych... Skąd Twój niepokój o oczko? Moje mam kilka lat i nigdy jeszcze woda nie uciekła. Napisz, proszę coś więcej o oczku, np. jak głębokie, kto/co w nim mieszka. Już wysiewasz kobeę? Nie za wcześnie? Urośnie szybko i nieokiełznanie a i tak powędruje do gruntu, gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków. Swoją wysadzam po 15 maja a i tak bywa, że przebarwia się na brunatno.
- Urtica
- 200p
Mala_MI witaj w moim ogrodzie budleje dawida wsadziłam u mnie wiosną i już latem cieszyłam się z jej pachnących kwiatów, polecam!
Aguś ja miałam to szczęście, że trafił mi się tata leśniczy
Andrzejku ciesze się, że podoba Ci się u mnie miejsca mam sporo i tak się właśnie zastanawiam ile w tym roku trawnika zamienię na rabatę
Justko tacie wystarczyło powiedzieć, że zrobimy oczko z wypłyceniem, gdzie będą pić i zażywać kąpieli ptaki i więcej nie trzeba było go namawiać na pewno przekażę pochwały, bo tata chętny do pomocy to prawdziwy skarb
Wandziu chcę wysiać już kobeę, chyba z tęsknoty za wiosną ale widziałam, że niektóre osoby z forum też już ją wysiały, na opakowaniu wskazują na luty, więc chyba jednak spróbuję A kiedy Ty wysiewasz kobeę? Jeśli chodzi o oczko to trochę się nasłuchałam, o różnych przypadkach kiedy to przez folie uciekła komuś woda i boję się, żeby to się nie zdarzyło też u mnie...Oczko jest głębokie na 80 cm, póki co jest jeszcze takie niezamieszkane(tylko sit i jakaś turzyca), bo obsadzić planuje je wczesną wiosną Może mogłabyś polecić mi jakieś rośliny, które sprawdziły się u Ciebie? Ja mogę się pochwalić tym, że odkąd tylko pojawiła się woda w oczku to pojawiła się też żaba wodna i odwiedzające brzeg ptaki
Aguś ja miałam to szczęście, że trafił mi się tata leśniczy
Andrzejku ciesze się, że podoba Ci się u mnie miejsca mam sporo i tak się właśnie zastanawiam ile w tym roku trawnika zamienię na rabatę
Justko tacie wystarczyło powiedzieć, że zrobimy oczko z wypłyceniem, gdzie będą pić i zażywać kąpieli ptaki i więcej nie trzeba było go namawiać na pewno przekażę pochwały, bo tata chętny do pomocy to prawdziwy skarb
Wandziu chcę wysiać już kobeę, chyba z tęsknoty za wiosną ale widziałam, że niektóre osoby z forum też już ją wysiały, na opakowaniu wskazują na luty, więc chyba jednak spróbuję A kiedy Ty wysiewasz kobeę? Jeśli chodzi o oczko to trochę się nasłuchałam, o różnych przypadkach kiedy to przez folie uciekła komuś woda i boję się, żeby to się nie zdarzyło też u mnie...Oczko jest głębokie na 80 cm, póki co jest jeszcze takie niezamieszkane(tylko sit i jakaś turzyca), bo obsadzić planuje je wczesną wiosną Może mogłabyś polecić mi jakieś rośliny, które sprawdziły się u Ciebie? Ja mogę się pochwalić tym, że odkąd tylko pojawiła się woda w oczku to pojawiła się też żaba wodna i odwiedzające brzeg ptaki
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Moniko ja, podobnie jak Agusia, marzyłam o mężu leśniczym iii nie miałam szczęścia takiego spotkaćaguskac pisze:No tak, leśniczówka... to wszystko jasne Marzyło mi się kiedyś mieszkać w leśniczówce, ale jakoś nie trafiłam męża leśnika
Szczęściara z Ciebie, że trafił Ci się tata leśniczy i wychowałaś się w tak cudnym leśnym otoczeniu, a jeszcze taki chętny do pomocy
Taki tata, to prawdziwy skarb !!!
Pozdrowienia dla taty
Gdybyś mogła, to porób wiosną trochę leśnych fotek, bedę bardzo wdzięczna, bo uwielbiam takie klimaty