Ogród Moniśki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Moniśki

Post »

Marzeno, sj410, AGNESS i Bożeno witam Was bardzo serdecznie w moim ogródku :wit ciesze się, że spodobało się oczko wodne :) a sama nie mogę się doczekać już roślinek, które zamieszkają w nim wiosną :D ciężko mi wytrzymać do wiosny szczerze mówiąc, wsadziłam jesienią dużo cebulek i z niecierpliwością czekam jak będzie efekt :wink:

Bożeno ja niestety do Rypina mam kawałek drogi :( bo ja tak bliżej Bydgoszczy mieszkam
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Krajankę. :wit Coraz więcej nas. :tan
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p
Od: 6 sty 2011, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Monisiu,
Witaj na forum, ja też jestem tu od niedawna, ale przyjęcie bardzo miłe! ;:108 Masz bardzo urokliwy ogródek, oczko wodne to już naprawdę małe jeziorko. Nie ucieka Ci woda? To mój odwieczny problem. Czy działka Twoja przylega do lasu? Otoczenie b. ładne. ;:180

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Magdo miło mi powitać Cię w moim ogródku :)
Faktycznie mój dom i ogród otacza las, ponieważ mieszkam w leśniczówce :D
A co do oczka to mam taką nadzieje, że woda mi nie ucieknie, drżę o nie każdego dnia :lol: Powstało ono niedawno i zastanawiam się jak też przetrzyma zimę.
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko ;:167 popodziwiałam nowe fotki, dziękuję :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Póki wiosny jeszcze u mnie nie widać chciałabym przedstawić Wam moje "październikowe gwiazdy", które pocieszały mnie przed zbliżającą się zimą :lol:
Numer jeden kobea-zdążyła wypuścić tylko jeden kwiat, ile dając przy tym szczęścia :D tym bardziej, że na jej kwiaty nawet nie liczyłam (była wysiana prosto do gruntu w kwietniu)
Obrazek

a to pozostałe jesienne piękności

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

O jak miło się spaceruje po Twoim ogrodzie. Muszę sobie zapisać nazwę tej rośliny, do której przylatują motyle. Może i u mnie by się ładnie prezentowała :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

No tak, leśniczówka... to wszystko jasne :) Marzyło mi się kiedyś mieszkać w leśniczówce, ale jakoś nie trafiłam męża leśnika :;230
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Urticaogród bardzo ciekawy i do tego jeszcze ten lasek . Jeszcze sporo przestrzeni więc możesz poszaleć z roślinami .
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24

Post »

I ja jestem zauroczona, szczególnie oczkiem. Szacunek dla taty, że mu się chcialo i w ogóle, że tak ładnie wyszło. Musisz koniecznie go pochwalić b zasłużył w 100 % ;:63
Ale kwiaty też śliczne i może i ja podpatrzę większy udział kamieni w ogródkowych szaleństwach.
I sąsiedztwo lasu - cisza, zapach - znam to z autopsji.
Pozdrawiam :wit
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Witaj Monisiu ;:196 Cudnie byłoby móc powtórzyć za Tobą, że ?przestrzeń u mnie niemal nieograniczona?, bo u mnie ? a jakże! bardzo widocznie ograniczona, żadnych ?za rogiem?, ?za zakrętem?, dal w sterze marzeń i projektów ciągłych... Skąd Twój niepokój o oczko? Moje mam kilka lat i nigdy jeszcze woda nie uciekła. Napisz, proszę coś więcej o oczku, np. jak głębokie, kto/co w nim mieszka. Już wysiewasz kobeę? Nie za wcześnie? Urośnie szybko i nieokiełznanie a i tak powędruje do gruntu, gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków. Swoją wysadzam po 15 maja a i tak bywa, że przebarwia się na brunatno.
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Mala_MI witaj w moim ogrodzie :wit budleje dawida wsadziłam u mnie wiosną i już latem cieszyłam się z jej pachnących kwiatów, polecam! :D

Aguś ja miałam to szczęście, że trafił mi się tata leśniczy :lol:

Andrzejku ciesze się, że podoba Ci się u mnie :) miejsca mam sporo i tak się właśnie zastanawiam ile w tym roku trawnika zamienię na rabatę :lol:

Justko tacie wystarczyło powiedzieć, że zrobimy oczko z wypłyceniem, gdzie będą pić i zażywać kąpieli ptaki i więcej nie trzeba było go namawiać :D na pewno przekażę pochwały, bo tata chętny do pomocy to prawdziwy skarb ;:108

Wandziu chcę wysiać już kobeę, chyba z tęsknoty za wiosną :wink: ale widziałam, że niektóre osoby z forum też już ją wysiały, na opakowaniu wskazują na luty, więc chyba jednak spróbuję :) A kiedy Ty wysiewasz kobeę? Jeśli chodzi o oczko to trochę się nasłuchałam, o różnych przypadkach kiedy to przez folie uciekła komuś woda i boję się, żeby to się nie zdarzyło też u mnie...Oczko jest głębokie na 80 cm, póki co jest jeszcze takie niezamieszkane(tylko sit i jakaś turzyca), bo obsadzić planuje je wczesną wiosną :) Może mogłabyś polecić mi jakieś rośliny, które sprawdziły się u Ciebie? Ja mogę się pochwalić tym, że odkąd tylko pojawiła się woda w oczku to pojawiła się też żaba wodna i odwiedzające brzeg ptaki :tan
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

aguskac pisze:No tak, leśniczówka... to wszystko jasne :) Marzyło mi się kiedyś mieszkać w leśniczówce, ale jakoś nie trafiłam męża leśnika :;230
Moniko ;:167 ja, podobnie jak Agusia, marzyłam o mężu leśniczym iii nie miałam szczęścia takiego spotkać :lol:
Szczęściara z Ciebie, że trafił Ci się tata leśniczy i wychowałaś się w tak cudnym leśnym otoczeniu, a jeszcze taki chętny do pomocy :D
Taki tata, to prawdziwy skarb !!!
Pozdrowienia dla taty :wit
Gdybyś mogła, to porób wiosną trochę leśnych fotek, bedę bardzo wdzięczna, bo uwielbiam takie klimaty ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”