Kosmos - Onętek
Re: Kosmos onętek
W innym wątku czytałam o rozterkach, czy odmiany posadzone blisko siebie, krzyżują się. Jestem ciekawa. U mnie rosną zwykłe, pospolite obok odmiany Picotee. Ciekawe, czy zebrane nasiona z Picotee zachowają cechy odmiany?
-
- 100p
- Od: 5 paź 2011, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
czy ktoś ma zdjęcie kosmosu?
próbuję znaleźć ten kwiatek w necie, bo nazwa jest intrygująca , ale mi się nie udaje..
pozdrawiam
próbuję znaleźć ten kwiatek w necie, bo nazwa jest intrygująca , ale mi się nie udaje..
pozdrawiam
To jest mój odmiany Picotee
Witam jako nowa .Napisałam już na temat kosmosu ,ale poszło mi gdzieś tam indziej.Kosmos zasiałam raz kilka lat temu i nie mogę się go pozbyć. Wyłazi mi każdego roku na wiosnę i mimo że go regularnie karczuję wciąż mi wyłazi. Nie ukrywam że go bardzo lubię i jednak parę sztuk zawsze zostawiam ,ale on jest tak upierdliwy że wszystko by mi zarósł. Dlatego bardzo się dziwię że komuś tam nie wyrasta. Toto rośnie wszędzie gdzie tylko znajdzie kawałek ziemi.Więc jak to z nim jest? Ninkabis
-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę że te pospolite odmiany (białe, różowe, ciemny róż/bordo) wychodzą gdzie chcą nawet na skibce ziemi, a te odmianowe jak wszystko są bardziej wybredne.
Pozdrawiam Paulina
Dostałam nasionka odmiany Picotee, i z jednego nasionka baaardzo powoli wyrosła roślinka i w dodatku, wcale nie taka jak powinna . Kwitnie do dzisiaj:
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
5 listopada takie kwiaty!!! w przyszłym roku też posadzę w 2 terminach, dziękuję za podpowiedź
Po moich już dawno śladu nie ma, wyrwałam suche badyle kilka tygodni temu,
nasionek mam całą torbę po cukrze.
Miałam problem z kosmosem, zdominował rabatki, zagłuszał inne rośliny.
Uploaded with ImageShack.us
Po moich już dawno śladu nie ma, wyrwałam suche badyle kilka tygodni temu,
nasionek mam całą torbę po cukrze.
Miałam problem z kosmosem, zdominował rabatki, zagłuszał inne rośliny.
Uploaded with ImageShack.us
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
Ja też zbierałam nasiona, tego dwukolorowego, ale mam tylko małą torebkę. Starczy i dla mnie i dla innych chętnych . Ostatnio czytałam, że kosmos jest dobrym towarzystwem dla róż. U mnie tak właśnie był wysiany, a tu proszę, w literaturze też polecają
- MirellaM
- 100p
- Od: 13 cze 2011, o 17:52
a maszyce go atakują?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 61&t=75966" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
- Od: 5 paź 2011, o 19:55
Może to jest jakieś wyjście- część nasion wysiać w maju a część w lipcu.. Kwiatami dłużej można będzie się cieszyć
torebka kobiety nie jest po to, aby coś w niej znaleźć, tylko po to aby wszystko w niej mieć
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zauważyłam na kosmosie mszyc.
DorkaS.
Kochani, powiedzcie, czy onętka można jeszcze teraz posiać? Czy jeszcze ma szanse wyrosnąć?