Storczykowa Chatka III
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowa Chatka III
Lucynko, bijesz rekordy, jeśli chodzi o liczbę odwiedzających! No ale to nic nowego, u Ciebie kiedy nie wejdę, zawsze nadrabiam hurtem x stron
Brassada piękna, chyba oglądałam takie 2 dni temu w sklepie- czy ona pachnie taką mocną cytrynką?
A co do tych słabych hybryd, to też potwierdzam; mam coś w stylu phal. debora i jest b.wrażliwą rośliną, wszystko jej szkodzi (słońce, nawóz...), a co gorsza, prawie w ogóle nie rośnie- głównie stoi w miejscu bez oznak życia, a jak już zakwitła, to miała nieźle zmutowany i kwiaty
Niepowodzenia ma niestety każdy z nas; przykro, ale co zrobić- to też jakaś nauka na przyszłość. A pąki czasem odpadają nie wiedzieć czemu- dobrze, że masz ich jeszcze duużo duuużo
Brassada piękna, chyba oglądałam takie 2 dni temu w sklepie- czy ona pachnie taką mocną cytrynką?
A co do tych słabych hybryd, to też potwierdzam; mam coś w stylu phal. debora i jest b.wrażliwą rośliną, wszystko jej szkodzi (słońce, nawóz...), a co gorsza, prawie w ogóle nie rośnie- głównie stoi w miejscu bez oznak życia, a jak już zakwitła, to miała nieźle zmutowany i kwiaty
Niepowodzenia ma niestety każdy z nas; przykro, ale co zrobić- to też jakaś nauka na przyszłość. A pąki czasem odpadają nie wiedzieć czemu- dobrze, że masz ich jeszcze duużo duuużo
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Lucynko debore kupiłam za 10 zł totalnie zalaną widocznie zima nie była dobrym okresem na jej reanimację, elegancikowi coś dolega ale jeszcze nie wiem o co chodzi, mam pewne podejrzenia ale tego będę pewna dopiero jak dotrze nowe podłoże i go przesadzę, mimo takich niepowodzeń z tymi hybrydkami to nie spisuję ich na straty, z elegancikiem w końcu się dogadam
trzymam kciuki za Twojego
trzymam kciuki za Twojego
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Agnieszko, pączków na Philadelphii jeszcze dużo, ale mam jakieś niepokojące przeczucie
Brassada pachnie i można ten zapach określić mocną cytrynką
Czyli Ty też znasz te słabe Phalaenopsisy
Sylwuniu, już miałam nieraz nauczkę, że nie można się za wcześnie cieszyć, szkoda by było tylu zmarnowanych pączków
Petro, ja pamiętam Twoją Deborę, bo miałam ją kupić, ale nie miała żadnego żywego korzenia, a w mojej coś się tam zieleniło. Później wstawiłaś zdjęcia na FF i zobaczyłam, że Ty ją masz.
Mam nadzieję, że uda Ci się z Elegantem i podzielisz się swoim doświadczeniem
Adamie, to myślisz, że powinnam przesadzić tą Cattleyę ?
Piotrusiu, wiem, że życzysz dobrze moim storczykom
Brassada pachnie i można ten zapach określić mocną cytrynką
Czyli Ty też znasz te słabe Phalaenopsisy
Sylwuniu, już miałam nieraz nauczkę, że nie można się za wcześnie cieszyć, szkoda by było tylu zmarnowanych pączków
Petro, ja pamiętam Twoją Deborę, bo miałam ją kupić, ale nie miała żadnego żywego korzenia, a w mojej coś się tam zieleniło. Później wstawiłaś zdjęcia na FF i zobaczyłam, że Ty ją masz.
Mam nadzieję, że uda Ci się z Elegantem i podzielisz się swoim doświadczeniem
Adamie, to myślisz, że powinnam przesadzić tą Cattleyę ?
Piotrusiu, wiem, że życzysz dobrze moim storczykom
Lucynko wydaje mi się że od początku u mojego elegancika gnije pień od podstawy i dlatego co jakiś czas traci korzenie i liście, czekam na nowe podłoże i będę go obcinać, coś w stylu odmładzania, zamówiłam też węgiel drzewny który dodam do podłoża i seramis, jednym słowem przygotuję mu specjalną mieszankę i mam nadzieję że go nie stracę
kibicuję Twojej philadelphi
kibicuję Twojej philadelphi
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Lucynko mam pytanie.Miałaś kiedyś w storczykach taką cieniutka pajęczynkę przy podłożu storczyka??Mi wygląda ona tak jakby ją zrobił jakiś mol.Żadnych żyjątek nie widać.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- lucynaf
- 1000p
Tomku i znów nie zaprzeczę
Iwonko, dobrze, że w końcu zorientowałaś się o co chodzi, a to już największy krok do sukcesu i tego Ci życzę
Rysiu, już nie wcisnę Twojej Brassady na parapet, musisz sama ją wychować
Właśnie wybrałam 5 storczyków do wydania , bo muszę wnieść Cattleye do chatki, fajnie się kupowało, a teraz problem. Przecież wiedziałam, że tak będzie
Czekam na zdjęcia Twoich choruszków
Sylwia, cieszę się, że jesteś
Aguś, dziękuję Koniec z noszeniem Philadelphi do zdjęć, ruszę tylko przy podlewaniu, może to pomoże i więcej pączków nie straci
No to będziemy się cieszyć razem
Julitko, apetyt rośnie i wypatruję na niej kolejnego pędu
Sylwia i ja właśnie też tak mam, że lubię się dzielić wrażeniami
Nie mogłam jej trzymać w tajemnicy Może już będzie dobrze
Kasiu, najważniejsze, że mnie odnalazłaś
Jagódko, pooglądaj jeszcze dokładnie żeby się upewnić, ale najprawdopodobniej to jakiś pajączek i niech sobie tam zostanie
Iwonko, dobrze, że w końcu zorientowałaś się o co chodzi, a to już największy krok do sukcesu i tego Ci życzę
Rysiu, już nie wcisnę Twojej Brassady na parapet, musisz sama ją wychować
Właśnie wybrałam 5 storczyków do wydania , bo muszę wnieść Cattleye do chatki, fajnie się kupowało, a teraz problem. Przecież wiedziałam, że tak będzie
Czekam na zdjęcia Twoich choruszków
Sylwia, cieszę się, że jesteś
Aguś, dziękuję Koniec z noszeniem Philadelphi do zdjęć, ruszę tylko przy podlewaniu, może to pomoże i więcej pączków nie straci
No to będziemy się cieszyć razem
Julitko, apetyt rośnie i wypatruję na niej kolejnego pędu
Sylwia i ja właśnie też tak mam, że lubię się dzielić wrażeniami
Nie mogłam jej trzymać w tajemnicy Może już będzie dobrze
Kasiu, najważniejsze, że mnie odnalazłaś
Jagódko, pooglądaj jeszcze dokładnie żeby się upewnić, ale najprawdopodobniej to jakiś pajączek i niech sobie tam zostanie
- Agita
Lucynko, to nie zazdroszczę Ale pewnie i tak za chwilę kupisz coś nowegolucynaf pisze:Właśnie wybrałam 5 storczyków do wydania , bo muszę wnieść Cattleye do chatki, fajnie się kupowało, a teraz problem. Przecież wiedziałam, że tak będzie
Wiesz, stwierdzam, że nawet same pączki cieszą- pokazałaś, zrobiłaś wrażenie, wszyscy docenili, a że później nie wszystko pójdzie tak, jak byśmy chcieli- cóż, trudno. Ale pąki były w komplecie i to się liczy
W tym moim nowym niby-scrabble'u też już poleciały 2 pąki, tzn. jeden jeszcze w sklepie był żółty. Ale sama świadomość, że mogły być 2 kwiatki więcej robi swoje, zwłaszcza, że powalającej ilości pąków to on nie ma. No ale co zrobić, mogę sobie tylko pozgrzytać zębami z bezsilności... Nie jesteś sama
Pozdrawiam, Agnieszka
- lucynaf
- 1000p
Agnieszko i właśnie już mnie kusi żeby zrobić następne zdjęcie Philadelphii chociaż wiem, że takie noszenie szkodzi, ale za chwilę może nie będzie po co jej fotografować
Szkoda każdego pączusia
Wiesz, że masz rację, że zaraz coś kupię ? od rana robię porządki myję i upycham i chyba jeszcze coś się zmieści
Miałam mieć tylko króciutką przerwę , ale muszę zajrzeć do Ciebie co piszesz o swoim Skrabble
Jagoda, dobrze, że się wyjaśniło z tym pajączkiem, ale i tak obserwuj
Julitko, co to za nasza natura, że nam mało i mało
Miałam zajrzeć na forum tylko na chwilę, pochwalić się, że Feniks ma maciupeńkiego korzonka
Szczerze Wam napiszę, że nie spodziewałam się teraz nowych pędzików, bo dużo Phalaenopsisów mi kwitnie, a tu niespodzianka Zauważyłam, że biała multiflora z rumieńcem ma maleńką łodygę kwiatową
Szkoda każdego pączusia
Wiesz, że masz rację, że zaraz coś kupię ? od rana robię porządki myję i upycham i chyba jeszcze coś się zmieści
Miałam mieć tylko króciutką przerwę , ale muszę zajrzeć do Ciebie co piszesz o swoim Skrabble
Jagoda, dobrze, że się wyjaśniło z tym pajączkiem, ale i tak obserwuj
Julitko, co to za nasza natura, że nam mało i mało
Miałam zajrzeć na forum tylko na chwilę, pochwalić się, że Feniks ma maciupeńkiego korzonka
Szczerze Wam napiszę, że nie spodziewałam się teraz nowych pędzików, bo dużo Phalaenopsisów mi kwitnie, a tu niespodzianka Zauważyłam, że biała multiflora z rumieńcem ma maleńką łodygę kwiatową
- Agita
Ha ha ha, widzisz Lucynko, jakie to proste, Sylwia ma rację
Mamy jesień- nie ma siły, pędziki muszą być i basta! Gratulacje, fajnie, będzie co podziwiać!lucynaf pisze:Szczerze Wam napiszę, że nie spodziewałam się teraz nowych pędzików, bo dużo Phalaenopsisów mi kwitnie, a tu niespodzianka Zauważyłam, że biała multiflora z rumieńcem ma maleńką łodygę kwiatową
Pozdrawiam, Agnieszka
- lucynaf
- 1000p
Sylwia, masz rację dawno nic nowego nie kupiłam
Agnieszko, no wiem, że jesień, ale ja miałam dużo pędów wiosną i latem też się parę puściło. Dlatego myślałam, że zimą będzie u mnie zielono
Chociaż kawałek pędu Philadelphi Widać z tyłu najniżej położony pączek, który jest zasuszony
Parapet tylko z Cattleyami, nie wszystkie się zmieściły
Upchane rozmaitości
Agnieszko, no wiem, że jesień, ale ja miałam dużo pędów wiosną i latem też się parę puściło. Dlatego myślałam, że zimą będzie u mnie zielono
Chociaż kawałek pędu Philadelphi Widać z tyłu najniżej położony pączek, który jest zasuszony
Parapet tylko z Cattleyami, nie wszystkie się zmieściły
Upchane rozmaitości
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Witam przejrzałam twój wątek, w miarę możliwości zawitam do poprzednich.
Parapet z katlejami..ekstra, uwielbiam te kwiaty, na razie mam dwie mam nadzieję, że uda mi sie je doprowadzić do kwitnienia :P wtedy nie będę miała wyrzutów kupując kolejne :P:P
gratuluję pędzika na philadelphi i trzymam kciuki za pączki, żeby już więcej sie nie ususzyło !
Parapet z katlejami..ekstra, uwielbiam te kwiaty, na razie mam dwie mam nadzieję, że uda mi sie je doprowadzić do kwitnienia :P wtedy nie będę miała wyrzutów kupując kolejne :P:P
gratuluję pędzika na philadelphi i trzymam kciuki za pączki, żeby już więcej sie nie ususzyło !
- lucynaf
- 1000p
Małgosiu, to rzut od góry Z reprezentacyjnej strony to wygląda lepiej
Sylwuniu, już od jakiegoś czasu mnie korci żeby coś kupić
Kaja, u mnie zakwitła tylko Epicattleya, a ja zrobiłam hurtowe zakupy
Dzięki za kciuki
Rysiu, nie zmieściły się wszystkie, bo to maleńki parapet Dorosłych Cattleyi mam 12, a 3 małe
Brassada u mnie rośnie w przeźroczystej doniczce i średniej grubości podłożu. Stała całe lato na powietrzu i podlewałam ją mniej więcej co 5 dni, nawóz w malutkich ilościach, ale dość często
Sylwuniu, już od jakiegoś czasu mnie korci żeby coś kupić
Kaja, u mnie zakwitła tylko Epicattleya, a ja zrobiłam hurtowe zakupy
Dzięki za kciuki
Rysiu, nie zmieściły się wszystkie, bo to maleńki parapet Dorosłych Cattleyi mam 12, a 3 małe
Brassada u mnie rośnie w przeźroczystej doniczce i średniej grubości podłożu. Stała całe lato na powietrzu i podlewałam ją mniej więcej co 5 dni, nawóz w malutkich ilościach, ale dość często
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tyle czekałam i po prostu przegapiłam ten wielki moment.
Cudowna brassada no i avatarek wspaniały.
Parapety nieźle upchane, ja też mam kilka na wydanie.
Cudowna brassada no i avatarek wspaniały.
Parapety nieźle upchane, ja też mam kilka na wydanie.