W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 10:24

Post »

To jest koleżanka mojej Pepsi;przygarnięta ze schroniska. Obrazek
Być kobietą, być kobietą....
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

O Boże jaka słodziutka ;:83 A jaki pyszczek kochany ;:83 I takie coś cudownego było w schronisku? :cry: :cry:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lubię popatrzeć na psie piękności, na wystawie można wiele podpatrzeć :D

Fajna i młoda ta koleżanka, biedne te psy w schronisku :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p

Post »

A to Pepsi modelka.... ;:226 ;:226 Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tetawu pisze:To jest koleżanka mojej Pepsi;przygarnięta ze schroniska. Obrazek
To masz teraz Tetawu wesoło z dwiema suniami :D . Jest urocza. ;:168
Jak możesz, to wklejaj więcej fotek, bo szczenięcy okres szybko minie,
a my też chcemy się nacieszyć takim widokiem .. :D
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p

Post »

A to Pepsi rozrabiaka; ;:166 Obrazek
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Witam serdecznie :)
Państwo pozwolą, że przedstawię swojego rozrabiakę o imieniu Dingo, dla przyjaciół Dino :)
Obrazek
Trafił do mnie w wieku 6 tygodni. Alternatywą był azyl na co nie mogłam się zgodzić i tak już od 5 lat stanowimy nierozerwalną parę :) Na piwko też chadzamy razem :? :D
Obrazek
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
Lizbona
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 maja 2007, o 21:20
Kontakt:

Post »

Zajrzałam na to forum niedawno i... zostałam. :) W innym temacie już pojawiły się moje zbójczynie, ale skoro jest kącik o psiutach, to i tutaj je przedstawię:

Psotka - seniorka, lat 13.
Joga-Psotka z Głębi Kortu

Obrazek

Lekko przygłuchawa, ale wzrok i węch ma na najwyszym poziomie.

Niestety - w styczniu musiała odejść od nas jej 11-letnia córcia Biga.
Biga z Zadziornego Gangu

Obrazek

Dwa i pół roku temu obie miały wycinane guzki okołosutkowe, ale się świństwo odnowiło. U Bigusi poszło błyskawicznie, zaatakowane zostały płuca, jelita, wątroba i.. lepiej nie wyliczać. Psotka też ma nowe guzki, ale jej stan ogólny nie pozwala (na razie) na operację. Jest cały czas pod kontrolą i trzymamy za nią kciuki..

Aria - 4 letnia przylepa, pies (no dobrze - suka) o nieograniczonej żywotności
Aria Elissa Skubanek

Obrazek Obrazek Obrazek

Najmniejsza (ale o tym zapomina) jest Ruda Suka, czyli Kamikadze, czyli Nikita.
Ma 5 lat i wydaje jej się, że to ona rządzi w tym stadku. :twisted:
Aga Lipiecka Sarna

Obrazek Obrazek

A to już historyczne fotki całego kompletu:
Cztery Pinczery... albo jak kto woli: cztery psy i pancerny :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Joanna
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo podobają mi się pinczery, nawet miniaturowe. Te psy maja w sobie elegancję i żywiołowość, no i krótką sierść a takie psy podobają mi się najbardziej. Swojego czasu kochałam się w dobermanach, a to prawie rodzina. Moja ścisła czołówka to właśnie pinczery, dobermany, rottweilery i amstaffy oczywiście. Piękne masz stadko, seniorka świetnie wygląda. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
Lizbona
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 maja 2007, o 21:20
Kontakt:

Post »

mora1 pisze:Swojego czasu kochałam się w dobermanach, a to prawie rodzina.

To prawda: Doberman jest najwiekszym PInczerem :)

Pinczer Średni - bo takie mieszkają u mnie - jest rasą wyjściową do Dobermana, powstał on jednak w wyniku krzyżówek różnych ras (m.in. Rottweilera, Charta, Teriera... Tak naprawdę tylko pan Doberman wiedział jakiego użył materiału genetycznego)
Pinczer Miniaturowy - czyli Ratlerek ( z niem. od łapania szczurów) - również pochodzi o Pinczera Średniego (Niemieckiego). Jednak nie było żadnego mieszania, jedynie dobór naturalny. 100 lat temu Pinczery były dużo mniejsze: dziś 45-50cm, wtedy ok.40cm.
Mniej znanym faktem jest, że również wszystkie Sznaucery pochodzą od Pinczera Średniego (Sznaucer to inaczej Pinczer Szorstkowłosy). Kiedyś rodziły się w jednym miocie, choć oczywiście nie wyglądały jak współcześnie - rodzajem sierści przypominały raczej obecnego Jamnika Szorstkowłosego. :D

Jedna z hodowli w Finlandii dostała kilka lat temu zgodę na jednokrotne krycie krzyżowe: Szanucera z Pinczerem, po to, by "odświeżyć krew". Krzyżowano rudego Pinczera ze Sznaucerem o umaszczeniu pieprz i sól
Można obejrzeć efekty na stronie http://www.yarracitta.tk/ - w dziale litters
Pozdrawiam - Joanna
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ciekawie wygląda taki trochę Rhodesianowaty :D . Podobno w ojczyźnie dobermanów od chwili wprowadzenia zakazu kopiowania ucha jest ich coraz mniej. Cieszy mnie też, że ludziom pinczer miniaturowy nie kojarzy się już z koślawym pieskiem z głowa jak jabłko i wytrzeszczem oczu. Ja się zawsze śmieję, że mało jest ras w powstaniu których nie brały udziału teriery :) W związku z oficjalnym zakazem kopiowania ucha ( nieoficjalnie to widać jak to wygląda ) mam pytanie czysto techniczne, czy podklejacie jakoś uszy pinczerom, czy są na tyle " ciężkie" że same się układają, czy mają tendencje do wstawania i jak jest we wzorcu rasy w przypadku nie ciętego ucha? Pytam tak z czystej ciekawości, obserwuje rasy, którym bardzo długo kopiowano ucho między innymi dobermany, pinczery, dogi niemieckie , amstafy i różne są szkoły układania ucha, ciekawa jestem jak jest u Was?
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A jeszcze pozwolę sobie na wścibstwo ,prowadzisz hodowlę? Ostatnio o pinczerach gadałam z pewną panią u ..... fryzjera. Omówiłyśmy wystawy itp, BARF, metody szkolenia, ona szkoli klikerowo, ja nie mam przekonania i ogólnie bardzo wiele opowiadała o swojej Zuli o ile dobrze pamiętam. Rozbudziła moja ciekawość do pinczerów bardzo. Właśnie jest na etapie zakładania hodowli, tzn przydomek już ma, poza wystawami chce brać też udział w agility. Ja wiem ,że to jest fo ogrodnicze, ale ja jak wyczaję jakiegoś psiarza to nie mogę się powstrzymać. Wybacz mi :D . Mam nadzieję, że nigdy pinczer nie będzie ofiarą mody tak jak to się stało z moimi kochanymi amstafami. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”