Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III

Post »

Zbyszku. Temu cherlakowi dobrze by zrobił stymulator wzrostu jak złapie podłoże, a jak już się dokładniej ukorzeni, poszukaj i rozrzuć w obrębie korzeni to czym koń znaczy przebyte szlaki. Do zbyt dużej ilości wody lepiej go nie przyzwyczajaj, bo bardzo łatwo wpada w uzależnienie, a objawów odstawiennych nie znosi :wit .
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa moje przebiśniegi pełne jeszcze gdzieś śpią - to pozostałości po trzech cebulkach kupionych w latach 80tych(początek) gdzieś w GSowskim sklepie na Pomorzu- jak facet powiedział że to "pełne śnieżyczki" to chciałem go wyśmiać , kto wtedy o tym słyszał- miał całą skrzynkę - pewnie z przemytu bo nie z CNOSu

Haniu promanolem (tak jak Romek) pozbyłem się tego po dwóch latach oprysków teraz czasami się pojawiają w małej ilości więc lepiej profilaktycznie pryskać

Iwona rodzinny Dolny Śląsk zawsze mile widziany :D

Jarko dał się przesadzić z całą bryłą ,korzonki dopiero zaczęły pracować po zagłodzeniu w BM, na każdej gałązce nawet tej bez igieł ma masę zielonych pączków ale i tak będę miał na niego baczenie :D a jak odżyje zupełnie to okaże się kto on
roszadę zrobiłem bo szykuję miejsce na Brewera i Cranstonii

pozostałe wrzosy nieszczególne ale ten całkiem przyzwoicie
Obrazek
X_Ro-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 25 wrz 2011, o 22:42

Post »

Zbyszku, kiedy będziesz obcinał kwiatostany swoim wrzosom :?: Odkryłam już moje maleństwa i wydaje mi się, że ok 90% jest w porządku.Jesienią wysadziłam 80szt.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roma to zaszalałaś ale o ile pamiętam to kupiłaś je dość tanio, co do cięcia to sprawdzałem właśnie specjalny nr działkowca - ogrody wrzosowe i tu piszą że wrzosy i wrzośce tniemy i formujemy w kwietniu , sam nie wiem bo parę krzaczków ma już całkiem zielone wierzchołki a pod spodem kwiatostany, jak poczekam do kwietnia to zetnę większość zielonego wiec chyba będę to robił indywidualnie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pocieszyłeś mnie trochę :D Te pełne wychodzą widocznie później. Wrzosy nie wyglądają źle z wyjątkiem dwóch, które sadziłam w listopadzie bez wiary w to, że coś z nich będzie-sąsiadka czyściła doniczki. Swoje zawsze przycinam w kwietniu. Nie jest ich dużo, może 20, nie liczyłam. Tnę chyba zbyt nisko. Widziałam jednak, jak wyglądają niecięte :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
X_Ro-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 25 wrz 2011, o 22:42

Post »

To i ja poczekam do kwietnia, wcale mi się tak nie śpieszy do tej roboty :wink:
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

ZbigniewG pisze:Roma to zaszalałaś ale o ile pamiętam to kupiłaś je dość tanio, co do cięcia to sprawdzałem właśnie specjalny nr działkowca - ogrody wrzosowe i tu piszą że wrzosy i wrzośce tniemy i formujemy w kwietniu , sam nie wiem bo parę krzaczków ma już całkiem zielone wierzchołki a pod spodem kwiatostany, jak poczekam do kwietnia to zetnę większość zielonego wiec chyba będę to robił indywidualnie

Nie patrz na zielone czubki, tnij wszystkie suche kwiaty, wrzos ładnie się odbudowuje
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kurcze ja tez przybieglam i zalapalam sie dopiero na druga strone :wit .Duzo ;:3
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to i ja przybiegłam do nowego wątku i z niecierpliwością wypatruję wiosny. :shock: :wit
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jeszcze nie wyczyściłam czarnych paprociowych jęzorków. Uczynię to niezwłocznie...
Zameldowanam :D
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa ja i na pojedyncze poczekam bo ten to tak jaskółka która coś zapowiada ale reszta bractwa jeszcze śpi snem zimowym ;:19 :(

Roma i słusznie, ja szybciutko przykrywałem hortensje które częściowo odsłoniłem

EwaM tak robię , tyle że te które już ruszyły przytnę wcześniej a z pozostałym poczekam - to się chyba nazywa zasadą elastycznego reagowania na zagrożenie :;230

Dorota - to pewnie przez Twoje kolejne podróże -widziałem ;:138

Igiełko przecież u Ciebie krokusy już kwitną, gdzie Borom do południowego zachodu tam wiosna zawsze szybciej

Iza nie wiem czy nie zrobiłem tego za szybko - to było jednak silniejsze

zdobyczna koreanka myślałem że żółtawa z zagłodzenia w donicy ale ona wciąż taka, Aurea to chyba nie jest bo przyrosty ma około 10cm może jej siewka
Obrazek
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

No nie już kolejny wątek. Czy ja dobrze widzę, cyprusik nutkajski nadal z kołkiem? Jak długo musi go mieć? Mam go i może od razu wbić mu taki drąg. :D

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu dobrze widzisz ale to już ostatni sezon podpierania -teraz ma tylko kijaszek w od połowy w górę , właściwie to już wcześniej mogłem go puścić samopas ale tak na wszelki wypadek...
wspomaganie jednak mu nie zaszkodziło :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”