Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
- jarko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
Zbyszku. Temu cherlakowi dobrze by zrobił stymulator wzrostu jak złapie podłoże, a jak już się dokładniej ukorzeni, poszukaj i rozrzuć w obrębie korzeni to czym koń znaczy przebyte szlaki. Do zbyt dużej ilości wody lepiej go nie przyzwyczajaj, bo bardzo łatwo wpada w uzależnienie, a objawów odstawiennych nie znosi .
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa moje przebiśniegi pełne jeszcze gdzieś śpią - to pozostałości po trzech cebulkach kupionych w latach 80tych(początek) gdzieś w GSowskim sklepie na Pomorzu- jak facet powiedział że to "pełne śnieżyczki" to chciałem go wyśmiać , kto wtedy o tym słyszał- miał całą skrzynkę - pewnie z przemytu bo nie z CNOSu
Haniu promanolem (tak jak Romek) pozbyłem się tego po dwóch latach oprysków teraz czasami się pojawiają w małej ilości więc lepiej profilaktycznie pryskać
Iwona rodzinny Dolny Śląsk zawsze mile widziany
Jarko dał się przesadzić z całą bryłą ,korzonki dopiero zaczęły pracować po zagłodzeniu w BM, na każdej gałązce nawet tej bez igieł ma masę zielonych pączków ale i tak będę miał na niego baczenie a jak odżyje zupełnie to okaże się kto on
roszadę zrobiłem bo szykuję miejsce na Brewera i Cranstonii
pozostałe wrzosy nieszczególne ale ten całkiem przyzwoicie
Haniu promanolem (tak jak Romek) pozbyłem się tego po dwóch latach oprysków teraz czasami się pojawiają w małej ilości więc lepiej profilaktycznie pryskać
Iwona rodzinny Dolny Śląsk zawsze mile widziany
Jarko dał się przesadzić z całą bryłą ,korzonki dopiero zaczęły pracować po zagłodzeniu w BM, na każdej gałązce nawet tej bez igieł ma masę zielonych pączków ale i tak będę miał na niego baczenie a jak odżyje zupełnie to okaże się kto on
roszadę zrobiłem bo szykuję miejsce na Brewera i Cranstonii
pozostałe wrzosy nieszczególne ale ten całkiem przyzwoicie
Zbyszku, kiedy będziesz obcinał kwiatostany swoim wrzosom Odkryłam już moje maleństwa i wydaje mi się, że ok 90% jest w porządku.Jesienią wysadziłam 80szt.
- ZbigniewG
Roma to zaszalałaś ale o ile pamiętam to kupiłaś je dość tanio, co do cięcia to sprawdzałem właśnie specjalny nr działkowca - ogrody wrzosowe i tu piszą że wrzosy i wrzośce tniemy i formujemy w kwietniu , sam nie wiem bo parę krzaczków ma już całkiem zielone wierzchołki a pod spodem kwiatostany, jak poczekam do kwietnia to zetnę większość zielonego wiec chyba będę to robił indywidualnie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pocieszyłeś mnie trochę Te pełne wychodzą widocznie później. Wrzosy nie wyglądają źle z wyjątkiem dwóch, które sadziłam w listopadzie bez wiary w to, że coś z nich będzie-sąsiadka czyściła doniczki. Swoje zawsze przycinam w kwietniu. Nie jest ich dużo, może 20, nie liczyłam. Tnę chyba zbyt nisko. Widziałam jednak, jak wyglądają niecięte
To i ja poczekam do kwietnia, wcale mi się tak nie śpieszy do tej roboty
ZbigniewG pisze:Roma to zaszalałaś ale o ile pamiętam to kupiłaś je dość tanio, co do cięcia to sprawdzałem właśnie specjalny nr działkowca - ogrody wrzosowe i tu piszą że wrzosy i wrzośce tniemy i formujemy w kwietniu , sam nie wiem bo parę krzaczków ma już całkiem zielone wierzchołki a pod spodem kwiatostany, jak poczekam do kwietnia to zetnę większość zielonego wiec chyba będę to robił indywidualnie
Nie patrz na zielone czubki, tnij wszystkie suche kwiaty, wrzos ładnie się odbudowuje
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
kurcze ja tez przybieglam i zalapalam sie dopiero na druga strone .Duzo
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to i ja przybiegłam do nowego wątku i z niecierpliwością wypatruję wiosny.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Jeszcze nie wyczyściłam czarnych paprociowych jęzorków. Uczynię to niezwłocznie...
Zameldowanam
Zameldowanam
- ZbigniewG
Ewa ja i na pojedyncze poczekam bo ten to tak jaskółka która coś zapowiada ale reszta bractwa jeszcze śpi snem zimowym
Roma i słusznie, ja szybciutko przykrywałem hortensje które częściowo odsłoniłem
EwaM tak robię , tyle że te które już ruszyły przytnę wcześniej a z pozostałym poczekam - to się chyba nazywa zasadą elastycznego reagowania na zagrożenie
Dorota - to pewnie przez Twoje kolejne podróże -widziałem
Igiełko przecież u Ciebie krokusy już kwitną, gdzie Borom do południowego zachodu tam wiosna zawsze szybciej
Iza nie wiem czy nie zrobiłem tego za szybko - to było jednak silniejsze
zdobyczna koreanka myślałem że żółtawa z zagłodzenia w donicy ale ona wciąż taka, Aurea to chyba nie jest bo przyrosty ma około 10cm może jej siewka
Roma i słusznie, ja szybciutko przykrywałem hortensje które częściowo odsłoniłem
EwaM tak robię , tyle że te które już ruszyły przytnę wcześniej a z pozostałym poczekam - to się chyba nazywa zasadą elastycznego reagowania na zagrożenie
Dorota - to pewnie przez Twoje kolejne podróże -widziałem
Igiełko przecież u Ciebie krokusy już kwitną, gdzie Borom do południowego zachodu tam wiosna zawsze szybciej
Iza nie wiem czy nie zrobiłem tego za szybko - to było jednak silniejsze
zdobyczna koreanka myślałem że żółtawa z zagłodzenia w donicy ale ona wciąż taka, Aurea to chyba nie jest bo przyrosty ma około 10cm może jej siewka
No nie już kolejny wątek. Czy ja dobrze widzę, cyprusik nutkajski nadal z kołkiem? Jak długo musi go mieć? Mam go i może od razu wbić mu taki drąg.
pozdrawiam
pozdrawiam
- ZbigniewG
Reniu dobrze widzisz ale to już ostatni sezon podpierania -teraz ma tylko kijaszek w od połowy w górę , właściwie to już wcześniej mogłem go puścić samopas ale tak na wszelki wypadek...
wspomaganie jednak mu nie zaszkodziło
wspomaganie jednak mu nie zaszkodziło