Mój Raj
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj
Laurowiśnia prezent od dzieci
Kalinka jednoroczna a już pokazała nam swoje cudne kwiatki
A to nasz najpiękniejszy kwiatek-wnusio
Urzekła mnie biała ogromna piwonia - cudo!
- gracha
- 1000p
Mój Raj
Proszę poradzcie co robić z naszą jodłą koreańską przytargaliśmy ją z domu na działkę ,wkopaliśmy w styczniu ,ziemię ma żyzną ,wilgotną,często podlewamy ,nawóz dostała ,na dzień dzisiejszy wygląda tak jak na zdjęciach poniżej,dół zaczął wypuszczać a góra sucha i blada a sam czubek jakby uschnięty Nie wygląda to za ciekawie czy ona jeszcze górą odbije ,może ktoś miał podobną sytuację
- gracha
- 1000p
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zostaw te JODŁĘ. Ona żyje , choć rzeczywiście coś dzieje się z czubkiem. Trzeba go wyciąć. Jeszcze w tym lub w następnym sezonie wypuści nowy czubek - przewodnik , który może być początkowo nieco skośny, ale albo sam się nakieruje pionowo ku górze, albo mu w tym troszkę pomożesz( podwiązanie do sztywnego patyka). I za 2-3 sezony będzie już miała ładny , naturalnie stożkowy pokrój.
- gracha
- 1000p
Dzięki Ewelinko za radę ,tak właśnie zrobimy i zobaczymy co z niej wyrośnie
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj wśród zielona zakręconych, macie piękna działkę
a wnusiu najpiekniejszy
a wnusiu najpiekniejszy
- gracha
- 1000p
Dzidziu oglądałam twoje róże są cudowne.Ja nie mam doświadczenia w hodowli róż mam pięć nowych sadzonek,jeszcze nie kwitną ale pąki już są,posadziłam między nimi czosnek, lawendę i aksamitkę nie wiem czy to dobrze dla róż,na razie nie ma z nimi problemu .Marzą mi się piękne, okazałe Jak zakwitną zrobię zdjęcia.Czy możesz mi udzielić porad?
Jaką macie metodę na maciejkę? wysiewacie i tyle, rozsadzacie ( bo za gęsto ), do doniczek i w teren? czy po prostu sama się wysiewa?
- gracha
- 1000p
Moniu z maciejką nie robię nic specjalnego wysiewam do gruntu , może ją trochę poprzerywam albo nie.W zeszłym roku kwitła i pachniała wspaniale ,myślę że w tym roku będzie tak samo,pozdrawiam
- gracha
- 1000p
Ach jaka ulga u nas zaczął padać deszcz,taki drobny ,równy ,nareszcie nie trzeba podlewać jedynie w namiocie,może zmyje tą ch.....rną mszycę,opryski stosujemy bo inaczej wszystko zmarnieje Normalnie plaga tego cholerstwa ,tak jest w Nowogardzie ,ciekawa jestem jak jest w innych rejonach Polski