Nasze wyzwanie działkowe :)
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
zeberka4 - a zapraszam serdeczni i idę pooglądać Twój ogród
Tacca - oj chciała bym, już w głowie widzę ten trawnik , studnie obmurowaną, i początki skalniaka i to na tyle marzeń na ten rok nie można być zachłannym
Tacca - oj chciała bym, już w głowie widzę ten trawnik , studnie obmurowaną, i początki skalniaka i to na tyle marzeń na ten rok nie można być zachłannym
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Lodziu zajrzałam do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Was młodych ludzi Praca jeszcze Was czeka ,ale dacie radę bo chcecie,macie pasję Oczywiście nie zrobicie wszystkiego od razu ale przed Wami życie Ja mam ogródek ponad 30 lat a i tak zawsze trzeba coś poprawić i zmieniać Będę Wam kibicować
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
ElleBelle- dziękuje za miłe słówko cieszę się że wpadłaś do Nas, masz racje całe życie przed nami.
A dziś w planach ambitnie, malowanie płotka wczorajszej roboty, przekopywanie i murowanie studni .... co z tego wyjdzie pochwalę się wieczorkiem
A dziś w planach ambitnie, malowanie płotka wczorajszej roboty, przekopywanie i murowanie studni .... co z tego wyjdzie pochwalę się wieczorkiem
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tez będę kibicowała
Sama jestem użytkownikiem działki, planuję rewolucje i lubię podglądać co tam kto wydziałał.
Miło Was poznać
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
też Wam będę kibicować pozdrawiam
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- ElleBelle
Pokazujcie co robicie i będę Wam kibicować i możecie liczyć na moje uwagi i rady
Pozdrawiam, Ela
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Witam.
Też nie dawno zaczęliśmy swoją przygodę z działką (dwa miesiące),lecz My dostaliśmy prezent do nic nie robienia ale i tak wprowadzamy zmiany.Dlatego podziwiam Waszą wytrwałość i zaangażowanie!
Mieć pole zarośnięte i do tego zabrudzone trzeba dużo charyzmy i samozaparcia aby z tego zrobić piękny ogród! Piszę tak bo w latach 80=ych sam zwijałem perz na byłej naszej działce w rolki tak jak dzisiaj kupuje się trawę. Życzę powodzenia . Będziemy zaglądać.
Krzysztof
Też nie dawno zaczęliśmy swoją przygodę z działką (dwa miesiące),lecz My dostaliśmy prezent do nic nie robienia ale i tak wprowadzamy zmiany.Dlatego podziwiam Waszą wytrwałość i zaangażowanie!
Mieć pole zarośnięte i do tego zabrudzone trzeba dużo charyzmy i samozaparcia aby z tego zrobić piękny ogród! Piszę tak bo w latach 80=ych sam zwijałem perz na byłej naszej działce w rolki tak jak dzisiaj kupuje się trawę. Życzę powodzenia . Będziemy zaglądać.
Krzysztof
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
oo jak milo że jesteście
Dziś do południa była u nas idealna pogoda na działkę, nie za gorąco, a nawet chłodno w sam raz do pracy. Mąż poszedł z samego rana do piwnicy przygotowania do działkowego wypadu poczynić, a mianowicie dociąć deskę na nowe drzwi narzędziówki i spakować cegły potrzebne do budowy studni, do samochodu. Na działkę wyruszyliśmy zaraz po obiedzie około 14:00 i jak by pech chciał ledwo dojechalismy i ledwo rozładowaliśmy cegły z samochodu i zaczęło lać ... przeczekaliśmy ulewę w wiacie, moje zaplanowane malowanie płotku już nie miało sensu, bo jak tu malować podczas deszczu,.... kopanie też nie , bo po ulewie ziemia ciężka jak diabli, a i gorzej wybierać korzenie z ziemi.... pozostało nam zrobić nowe drzwi w wiacie bo stare były spróchniałe i nie nie domykały się tak jak trzeba.
stare drzwi
gdy kończyliśmy zakładanie nowych drzwi akurat przestało padać.
nowe drzwi już w pełni sprawne, teraz zamykanie to przyjemność
wzięliśmy się za rozpalanie ogniska aby wreszcie spalić zbędne spróchniałe deski z działki i za podmurówkę studni.
studnia już była tu wykopana, ale jak widać kończy się na równi z ziemią. W planach mamy postawić podmurówkę na metr wysoką. Pewnie zrobilibyśmy to już dziś , gdyby nie powrót ulewy
ognisko udało się podtrzymać podczas deszczu... wiec przynajmniej spaliliśmy zalegającą kupę desek
plany były wielkie a wyszło tylko troszeczkę no ale może jutro będzie lepszy dzień oby nie padało...
Dziś do południa była u nas idealna pogoda na działkę, nie za gorąco, a nawet chłodno w sam raz do pracy. Mąż poszedł z samego rana do piwnicy przygotowania do działkowego wypadu poczynić, a mianowicie dociąć deskę na nowe drzwi narzędziówki i spakować cegły potrzebne do budowy studni, do samochodu. Na działkę wyruszyliśmy zaraz po obiedzie około 14:00 i jak by pech chciał ledwo dojechalismy i ledwo rozładowaliśmy cegły z samochodu i zaczęło lać ... przeczekaliśmy ulewę w wiacie, moje zaplanowane malowanie płotku już nie miało sensu, bo jak tu malować podczas deszczu,.... kopanie też nie , bo po ulewie ziemia ciężka jak diabli, a i gorzej wybierać korzenie z ziemi.... pozostało nam zrobić nowe drzwi w wiacie bo stare były spróchniałe i nie nie domykały się tak jak trzeba.
stare drzwi
gdy kończyliśmy zakładanie nowych drzwi akurat przestało padać.
nowe drzwi już w pełni sprawne, teraz zamykanie to przyjemność
wzięliśmy się za rozpalanie ogniska aby wreszcie spalić zbędne spróchniałe deski z działki i za podmurówkę studni.
studnia już była tu wykopana, ale jak widać kończy się na równi z ziemią. W planach mamy postawić podmurówkę na metr wysoką. Pewnie zrobilibyśmy to już dziś , gdyby nie powrót ulewy
ognisko udało się podtrzymać podczas deszczu... wiec przynajmniej spaliliśmy zalegającą kupę desek
plany były wielkie a wyszło tylko troszeczkę no ale może jutro będzie lepszy dzień oby nie padało...
- ElleBelle
Kochani no nie zawsze można pracę w ogrodzie zaplanować tak jak się chcę bo zawsze jesteśmy uzależnieni od warunków pogodowych i to musicie wiedzieć i z pokorą do tego się przystosoować
Pozdrawiam, Ela
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
ElleBelle - oj to prawda, mówi się trudno no ale to poczucie niedosytu trzeba się przyzwyczaić
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie
Idziecie jak burza, na pierwszych zdjęciach widać zacięcie , gleba przekopana lepiej niż glebogryzarką będę zaglądał w wolnym czasie i patrzył jak idą prace porządkowe
Idziecie jak burza, na pierwszych zdjęciach widać zacięcie , gleba przekopana lepiej niż glebogryzarką będę zaglądał w wolnym czasie i patrzył jak idą prace porządkowe
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Czasami pogoda płata nam psikusy, ale może to lepiej bo przynajmniej się nie przemęczyliście.
Genialny pomysł z tym płotkiem odgradzającym kącik gospodarczy, chyba sama muszę o czymś takim pomyśleć.
Genialny pomysł z tym płotkiem odgradzającym kącik gospodarczy, chyba sama muszę o czymś takim pomyśleć.