Florida Style - czyli moja mała oaza palmowa w ogródku.
Re: Florida Style - czyli moja mała oaza palmowa w ogródku.
Świetnie radzą sobie te trachykarpusy. Ja natomiast chciałem dokonać sprostowania dotyczącego sagowca. Nie nalezy on do rodziny paprociowatych bo z paprocią ma tyle wspólnego , że młode liście są zwinięte w pastorał tak jak u paproci. jest to roślina nagonasienna z rodziny sagowcowatych - cycadaceae.
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie. Oto moja "mała" aktualizacja Trachycarpusy obecnej zimy 2022 - 2023 nie były w żaden sposób okrywane. Obydwa kwitną co roku a osobnik żeński zawiązuje nasiona które póżną jesienią są gotowe do siewu.
Jakiś czas mnie nie było ale jak już jestem to aktualizacja musi być solidna
Pozdrawiam wszystkich.
Jakiś czas mnie nie było ale jak już jestem to aktualizacja musi być solidna
Pozdrawiam wszystkich.
Hej! Muszę przyznać, że te palmy robią na mnie wrażenie. Zwłaszcza zimowanie! Chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć w śniegu, szczególnie teraz, kiedy tak wyrosły. Gratuluję sukcesu, pomysł był niepospolity - tym bardziej miło oglądać efekty. Sama mam zamiar spróbować niedługo z figowcem (chociaż ponoć ma nie być tak trudno), więc wątek jest dla mnie bardzo inspirujący.
"- W każdym normalnym człowieku tkwi szaleniec i próbuje wydostać się na zewnątrz - odparł sprzedawca. - Zawsze w to wierzyłem. Nikt szybciej nie wpada w obłęd niż osoba całkowicie normalna."
Moje zielono-białe
Moje zielono-białe