Moja zielona pasja- Fortex
Re: Moja zielona pasja- Fortex
Kamilku to będę cierpliwie czekac na wystrzał
Ciekawie się zaczyna! Witamy Cię w naszych skromnych progach
Faktycznie ładny ten kaktus, jeszcze takiego nie widziałam. Ale inne roślinki też niczego sobie, niech Ci dobrze rosną
Faktycznie ładny ten kaktus, jeszcze takiego nie widziałam. Ale inne roślinki też niczego sobie, niech Ci dobrze rosną
Bardzo dziękuje:-) , kaktus kupiłem w, chyba praktikerze, ale to już rok temu, było ich bardzo dużo w przeróżnych kolorach czerwonym, zielonym, niebieskim, żółtym, fioletowym,pomarańczowym i białym. Teraz już drugi raz na nie nietrafiłem. Firma, która je produkuje jest z zagranicy, bo instrukcja, była napisana po hiszpańsku czy włosku czy coś w tym stylu .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Pięknie,pięknie prosimy o więcej fotek
Dzbanecznik ,długo go masz? dzbanuszki wytworzył u Ciebie? to moje chciejstwo
Dzbanecznik ,długo go masz? dzbanuszki wytworzył u Ciebie? to moje chciejstwo
Raczej długo, chyba około 2 lata, tak dzbanki wytworzył u mnie. To jeden z gatunków, które dzbankują w warunkach parapetowych. Ten dzbanecznik był większy, musiał dostać podporę, w naturze jest pnączem, zauważyłem, że wytworzył dwa młode dzbaneczniki u podstawy. Z tego powodu ściąłem główny pęd i zastąpiły go dwa młodsze .
Dzbaneczniki są rozetowe tylko do pewnego czasu, potem stają się pnączem, mogą dorastać nawet do dwóch metrów wysokości i nawet więcej . Jeśli chcesz mogę podać Ci stronę do sklepu w, którym są rośliny owadożerne różnego rodzaju. Już niedługo zakwitną fiołki i wkleję zdjęcia . Na wiosnę za to przygotowania balkonu do przyjęcia nowych roślinek i sianie, więc będzie dużo zdjęć. Wysiałem teraz muchołówkę i synsepala, więc też może bedą zdjęcia jak wykiełkują, ogólnie to mam w domu dwa parapety i balkon, ale na większą ilość parapetów przyjdzie jeszcze pora , a wtedy wszystkie je zapełnie .
Dzbaneczniki są rozetowe tylko do pewnego czasu, potem stają się pnączem, mogą dorastać nawet do dwóch metrów wysokości i nawet więcej . Jeśli chcesz mogę podać Ci stronę do sklepu w, którym są rośliny owadożerne różnego rodzaju. Już niedługo zakwitną fiołki i wkleję zdjęcia . Na wiosnę za to przygotowania balkonu do przyjęcia nowych roślinek i sianie, więc będzie dużo zdjęć. Wysiałem teraz muchołówkę i synsepala, więc też może bedą zdjęcia jak wykiełkują, ogólnie to mam w domu dwa parapety i balkon, ale na większą ilość parapetów przyjdzie jeszcze pora , a wtedy wszystkie je zapełnie .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A to na 101%. Możesz już je zacząć przygotowywać. Zapełnianie tutaj nie tylko parapetów idzie "jak lawina".Fortex pisze:(...) wtedy wszystkie je zapełnie .
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Witaj Kamilu .
Dla mnie dzbanecznik jest number one , ale to tylko dlatego, że kaktusy i inne sukulenty nie z mojej bajki są .
Parapety i balkonik zapełnisz w mig, no chyba że będziesz baaardzo twardy i stanowczy .
U mnie już nawet ściany wokół okna zostały "wzięte pod uwagę"
Dla mnie dzbanecznik jest number one , ale to tylko dlatego, że kaktusy i inne sukulenty nie z mojej bajki są .
Parapety i balkonik zapełnisz w mig, no chyba że będziesz baaardzo twardy i stanowczy .
U mnie już nawet ściany wokół okna zostały "wzięte pod uwagę"
Pewnie wolisz wilgotniejsze klimaty oxalis , jeśli chodzi o parapety to raczej zmiękne jak gąbka niż będe twardy i stanowczy , czasem mam takie wrażenie, że chciałbym zapełnić je wszystkimi roślinami na świecie .
O roślinkach owadożernych trochę wiem, więc służę radą.
O roślinkach owadożernych trochę wiem, więc służę radą.
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Aż się zarumieniłam , ale to chyba prawda...mam nawet nawilżacz kupiony specjalnie dla storczyków .
Z owadożerów miałam jakąś marketową rosiczkę, ale poszła do zielonego nieba...wszystkie złapane muchy dawałam jej jeść i chyba się przeżarła, a i słonka mogła mieć trochę w nie dostatku, biedula .
Dzbanecznika miałam nawet w łapkach kiedyś, i już prawie był mój...widocznie właśnie miałam dzień stanowczości
Z owadożerów miałam jakąś marketową rosiczkę, ale poszła do zielonego nieba...wszystkie złapane muchy dawałam jej jeść i chyba się przeżarła, a i słonka mogła mieć trochę w nie dostatku, biedula .
Dzbanecznika miałam nawet w łapkach kiedyś, i już prawie był mój...widocznie właśnie miałam dzień stanowczości
Świeć panie nad duszą rosiczk, wiesz jak masz jakiś swój wypatrzony okaz to stanowczość wyrzuć do kosza, a podnieś ją jak cena okazu przekracza twoje wymagania finansowe np.:jak kosztuje tysiąc złotych . Widzisz wszyscy poszli spać, a my tu gadu i gadu. I ja zaraz idę . Miłych zielonych snów życzę:-) .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 sty 2013, o 07:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Podobno kwiatów się nie chali bo przestają rosnąć ( taki brak motywacji zapewne) ale Twój dzbaneczkik cudo. Tylko pozazdrościć.
Pozdrawiam
issa
Podobno kwiatów się nie chali bo przestają rosnąć ( taki brak motywacji zapewne) ale Twój dzbaneczkik cudo. Tylko pozazdrościć.
Pozdrawiam
issa
Bardzo dziękuje, pewnie dzbanecznik się zarumieni, bo tak go wszyscy chwalicie .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Witaj na forum
No, no ciekawie się zaczyna. Tyle maluszków - litofity mnie zauroczyły - fajny żłobek.
Piękne cytrusy, sukulenty i kaktusy ;)
No, no ciekawie się zaczyna. Tyle maluszków - litofity mnie zauroczyły - fajny żłobek.
Piękne cytrusy, sukulenty i kaktusy ;)