Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Melduję się jako odczuwająca pociąg :D W biegu jestem, to tylko pospiesznie otrę się o królowojulianową stopę i wrócę za parę dni poczytać :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu, kochana ciesze się, ze mi nadal kibicujesz :D Wiosna już za progiem, gdzie Twój wątek się pytam?

Iwonka, witam Cię serdecznie :wit

Aga, jesteś i mam nadzieje, że nadal będziesz mnie wspierać i inspirować artystycznie :D

Grażynko, bardzo dziękuję za komplementy :oops: Pisana się podoba, powiadasz? Staram się jak mogę ograniczać moje gadulstwo, ale jakoś tak same słowa cisną się na klawiaturę :lol: Mam nadzieje, że zostaniesz i będziesz dzieliła się doświadczeniami ogrodowymi z takim laikiem jak ja ;:196

Ilonka,
Ty mój kochany Brutusie :lol: Musiałaś zauważyć te dłuższą listę? Oczywiście zapraszam na inspekcję po każdym odhaczonym punkcie ;:108

Madziu, ciesze się, ze mogłam poprawić Ci humor. A za okienne 'komplementa' bardzo dziękuję ;:196

Danusiu, witam serdecznie i zapraszam częściej :wit Wysiłek, tak, to bardzo dobre słowo ;:108 Ale warto, bo nawet na tym piachu da się coś zazielenić.

Aguniu, witam w kolejnej części moich fantazji ogrodowych :D Witam całą Waszą rodzinkę, włącznie z najnowszą psio-córcią ;:167 Ciekawe jak przeżyjesz pierwszy szok, czyli zasikany trawnik, pokopane dołki i połamane krzaczki? Człowiek jest w stanie wybaczyć więcej niż myśli... :lol:

Ewuniu, witam :wit Panorama śliczna, lubię fotografować moje okolice. Dzięki FO zaprzyjaźniłam się z aparatem fotograficznym i w tym sezonie tez będę zarzucać watek zdjęciami ;:224

Monika bardzo się cieszę ;:196

Marzenka, też mam nadzieje, że mnie nie zgubisz :wit

Comcia Witam w moich skromnych progach :wit
Teren duży, to fakt. Praca na lata i na dodatek na bardzo trudnym terenie-piach.
Ale mam FO i plan- damy radę.

Pat, moja stopa jest do Twojej dyspozycji :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem, wpieram, kibicuje a jeśli mogę być inspiracją :oops: dziękuję ;:180
Przesyłam pozytywne fluidy ;:196
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Ja to bym jeszcze tu widziała foliaczek z pomidorkami ;:oj i warzywniczek,żeby ekologicznie pożreć choć latem :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Widzę, że masz różowego onętka. Ja kupiłam wczoraj 2 op ziarenek. Będę wysiewać jak przyjdzie pora
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ida, nie mam talentu do warzywek :oops: . Ale małe "grobki" są utworzone pod płotem i mój teść je obrabia jak przyjeżdża do nas. Nawet buraczki i marchewkę z jego hodowli jadłam :wink: Pomidorki też były ;:333

Aga ;:196

Madziu, onętki na piachu urosły w grupie do 2 metrów wysokości i tyle samo szerokości a to tylko kilka siewek było :shock: Miałam jasne, pastelowe i pomarańczowe, czyli siarkowe. Ale pomarańczowe rosną inaczej, są bardziej zwarte w budowie i maja inne listki, takie mniej koperkowe :lol:
Lubię te pastelowe, wiejskie kwiaty, ale w tym roku zdecydowanie muszę im znaleźć inne miejsce, bo zdominowały całą rabatę.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyczlapalam i z zaciekawieniem będę dalej Tobie towarzyszyc ;:108 jak spojrzalam na foty ogrodu, to az przysiadlam z wrazenia ... kurna ale masz wyzwanie przed soba ;:oj
Comcia ma racje, to zadanie na lata i Twoj pomysl z naturalistyczno-angielskim ogrodem jest pierwsza klasa. Do tego taki ogrod mozna robic etapami, bo na duzej powierzchni dobrze sprawdzaja sie "pokoje" roslinne i mozna zabierac sie od przodu - podazajac w tyl tz zagospodarowac blizsze otoczenie a pozniej kompleksowo posuwac sie na tyly..... no ale dobry plan musisz sobie wyrysowac, cobys za pare lat wiedziala jak to mialo byc :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Magdus, pierwszy rok je miałas? One sie rozpychaja na boki i do przodu, czy raczej tylko na boki? Muszę tez je wsadzić w odpowiednie miejsce.
Ale wszystko płynie, co? ;:oj
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ja to czuję nieodparty pociąg.... do zrzynania pomysłów i ciekawych rozwiązań piaszczystego problemu. W związku z powyższym koniecznie muszę trzymać się blisko. Trzymać też będę mocno kciuki swoje za wszystkie Twoje plany. ;:304
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jestem i ja ...bardzo lubię Twoje klimaty i ogrodowe i domowe !Będę podglądała Twoje zmagania .Pozdrawiam !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jule, obszar do okiełznania duży, ale mam plan 8-) Plan stworzony w mojej głowie, uporządkowany przez specjalistę już niedługo pokażę tutaj w wątku.
To bardzo ważne, że nie działam tak jak kiedyś po omacku, kierując się tylko listą "chciejstw" i robiąc spontanicznie zakupy roślin ładnych bez uwzględniania jakichkolwiek ich wymagań.
Oczywiście podzielone to będzie na etapy, tak jak piszesz ;:108
Pierwsze kroki w tym podziale już podjęłam, o czym pisałam w poprzednim wątku a mianowicie nawożenie obornikiem pod przyszły trawnik.

Madziu, onętki wg. mnie pchają sią gdzie mogą :lol:
Na pewno muszą być gdzieś z tyłu lub w kącie, ponieważ jako główny element rabaty nie kompletnie nie nadają, "rozłażą" się mówiąc kolokwialnie :?

Ewuniu,
ciesze się, że nadal chcesz brnąć ze mną przez przygody, nieco odrealnionego tworzenia ogrodu. Odnoszę wrażenie, że już nierozerwalnie będziemy sobie nawzajem mocno kibicowały, bo jakby nie patrzeć my to takie "piaskowe siostry" jesteśmy :lol:

Dana,
ciesze się, że nadal mnie wspierasz ;:196 Mam nadzieję, że uda mi się stworzyć już w tym sezonie chociaż namiastkę tego zakątka brzozowego, który u Ciebie niezmiennie podziwiam i wielbię ;:167

Nie mam nowych zdjęć niestety, bo na dworze nie dość, że bura szmata to jeszcze mokra :? Nastrój taki sobie a po południu zebranie z rodzicami. Kto ma w domu nastolatka, wie o czym piszę ;:223 ;:224
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Witaj Madziu :wit
Melduję się w nowym wąteczku ;:65
Wspaniałe plany ogrodowe, na pewno uda Ci się zrealizować większość - nie wszystko, a co bś wówczas robiła w kolejnym sezonie :wink:
Także jestem bardzo ciekawa projektu ogrodu, to wyzwanie zagospodarować taki duży teren :D
Miałam grządki warzywne w podobnej formie i mój M mówił na to "mogiłki " :;230

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu witaj kochana :wit Mogiłki czy grobki, widzę, że mamy podobne skojarzenia :lol:

Jeśli już będzie warzywniak to powstanie w okolicach sadu. Ale raczej grupy marchewek, czy innych "korzeni" będą zasiane w kształcie łuków nie linii prostych-żeby było ciekawiej :wink: To odległa przyszłość, bo na razie szukam "magika" od podlewania ogrodowego.
Tak, tak, magika, bo fachowców brak :roll:
Duży teren = duże wyzwanie 8-)
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”