Ogródek moich marzeń
- jagoda1
- 200p
- Od: 9 mar 2012, o 23:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek moich marzeń
W ogrodzie wszystko kwitnie z opóźnieniem.Wszystkie rododendrony jeszcze w pąkach.
Tylko słoneczne forsycje na razie w pełni rozkwitu.
Tylko słoneczne forsycje na razie w pełni rozkwitu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witam, ale masz przepiękną magnolię!
- Xellos
- 200p
- Od: 7 lip 2011, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne zdjęcia ptaków, jedyne co mi przychodzi do głowy...to zazdrość Chciałbym mieć takich gości
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
- jagoda1
- 200p
A teraz nie ptaszki - pewnie siedzą w gniazdkach i wysiadują jajeczka .Troszkę inni mieszkańcy naszego ogrodu
Biedronek jest w tej chwili zatrzęsienie.Wszędzie ich pełno.
..
..
..
..
A teraz będzie mniej miło , wręcz zdjęcia z "dreszczykiem". Wszędobylskie wiejskie koty robią sobie nad stawem uczty.Co nie zjedzą - zostawiają innym gościom.
..
..
Zakończenie będzie bardziej miłe.
A jednak bez ptaków nie może się obejść.Gdy tak siedziałam i kopiowałam zdjęcia - 5 mb przede mną usiadła na lipie sójka.Po chwili już była na szczepionym jesionie.
..
..
Biedronek jest w tej chwili zatrzęsienie.Wszędzie ich pełno.
..
..
..
..
A teraz będzie mniej miło , wręcz zdjęcia z "dreszczykiem". Wszędobylskie wiejskie koty robią sobie nad stawem uczty.Co nie zjedzą - zostawiają innym gościom.
..
..
Zakończenie będzie bardziej miłe.
A jednak bez ptaków nie może się obejść.Gdy tak siedziałam i kopiowałam zdjęcia - 5 mb przede mną usiadła na lipie sójka.Po chwili już była na szczepionym jesionie.
..
..
-
Faktycznie zdjęcia z dreszczykiem. Ale zakończenie całkiem przyjemne. Dobrze jest mieć takich gości
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Fajne zdjęcia skrzydlatych gości Ja również bardzo lubię fotografować ptaki
Ogród zapowiada się wspaniale - już nie mogę doczekać się, kiedy pokażesz kwitnienia rododendrona Obsypany kwieciem musi wyglądać nieziemsko. Moi rodzice trzymają rododendrony w donicach, a na zimę do piwnicy. Najstarszy okaz już powoli zaczyna nie mieścić się do piwnicy i w tym roku trzeba będzie poważnie zastanowić się nad jego przechowaniem. Niestety w ogrodzie przemarzały, a na wiosnę, kiedy praktycznie wszędzie woda stoi bardzo marniały. Magnolia po prostu cudowna U moich rodziców magnolia kilka dobrych lat już ma, ale zasłonięta jest ogromnym kasztanem i bardzo wolno rośnie i tym oto sposobem u moich przyszłych teściów magnolia w jeden rok potrafiła urosnąć więcej niż u mnie na wsi przez jakieś cztery, pięć lat...
Ogród zapowiada się wspaniale - już nie mogę doczekać się, kiedy pokażesz kwitnienia rododendrona Obsypany kwieciem musi wyglądać nieziemsko. Moi rodzice trzymają rododendrony w donicach, a na zimę do piwnicy. Najstarszy okaz już powoli zaczyna nie mieścić się do piwnicy i w tym roku trzeba będzie poważnie zastanowić się nad jego przechowaniem. Niestety w ogrodzie przemarzały, a na wiosnę, kiedy praktycznie wszędzie woda stoi bardzo marniały. Magnolia po prostu cudowna U moich rodziców magnolia kilka dobrych lat już ma, ale zasłonięta jest ogromnym kasztanem i bardzo wolno rośnie i tym oto sposobem u moich przyszłych teściów magnolia w jeden rok potrafiła urosnąć więcej niż u mnie na wsi przez jakieś cztery, pięć lat...
- jagoda1
- 200p
Wczoraj od rana wstawiłam zdjęcia ,opisy i na koniec coś mi się niechcący kliknęło i skasowałam całość.Dobrze,że nie pogryzłam laptopa , brrrrrrrrrr.Drugi raz już nie powtarzałam.Dopiero dziś się za to biorę.
Obiecane magnolie.Przyjeżdżając po pracy miałam taki widok- w oddali najstarsza magnolia ,chyba dwudziestoletnia.
..
Alejka z magnoliami - osłonięta świerkami ,które obecnie trochę je zasłaniają.
..
..
Magnolie kulista
..
I magnolia gwiaździsta - dziś już praktycznie przekwitnięta ale kwitnie zawsze jako pierwsza i pięknie pachnie.
..
Betty i Susan zaliczają się do spóźnialskich z kwitnieniem - są jeszcze w pąkach.
..
Magnolia kulista ,która przemarzała kilkakrotnie.Ostatni raz wypuściła pędy tuż pod miejscem szczepienia - ale kwiaty ma jednak ładne,chociaż nie w tym kolorze w jakim miała mieć - powinny być biała - odm.Alba .ale szczepka jednak była słaba.
..
Zaczynają kwitnąc ostrokrzewy To nie ostrokrzew lecz Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium )K.
..
Obiecane magnolie.Przyjeżdżając po pracy miałam taki widok- w oddali najstarsza magnolia ,chyba dwudziestoletnia.
..
Alejka z magnoliami - osłonięta świerkami ,które obecnie trochę je zasłaniają.
..
..
Magnolie kulista
..
I magnolia gwiaździsta - dziś już praktycznie przekwitnięta ale kwitnie zawsze jako pierwsza i pięknie pachnie.
..
Betty i Susan zaliczają się do spóźnialskich z kwitnieniem - są jeszcze w pąkach.
..
Magnolia kulista ,która przemarzała kilkakrotnie.Ostatni raz wypuściła pędy tuż pod miejscem szczepienia - ale kwiaty ma jednak ładne,chociaż nie w tym kolorze w jakim miała mieć - powinny być biała - odm.Alba .ale szczepka jednak była słaba.
..
Zaczynają kwitnąc ostrokrzewy To nie ostrokrzew lecz Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium )K.
..
-
Ale fantastyczne masz te magnolie. I ta alejka... ojej ale ty musisz mieć tam pięknie Czy susan u ciebie powtarza kwitnienie?
- jagoda1
- 200p
Magnolie Susan powtarza w końcu lata sierpień /wrzesień ale tylko kilka kwiatków.
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
Witam ale u Ciebie pięknie w ogrodzie ,a magnolie moje mażenie może kiedyś się spełni i też będę je mieć .Pozdrawiam
- jagoda1
- 200p
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
magnolie cudne , szkoda że tak krótko kwitną, czekamy na spektakl rododendronowy
-
zwracam się dzisiaj do ciebie po poradę. Kupiłam magnolię susan. W sobotę ją wkopię. Na działce ziemię mam kwaśną. Powiedz mi proszę czy kupić worek uniwersalnej ziemi do roślin i po prostu wykopać spory dół i dać jej nowo kupionej ziemi czy inaczej postąpić?