Ogródek moich marzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p
Od: 9 mar 2012, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek moich marzeń

Post »

W ogrodzie wszystko kwitnie z opóźnieniem.Wszystkie rododendrony jeszcze w pąkach.
Tylko słoneczne forsycje na razie w pełni rozkwitu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witam, ale masz przepiękną magnolię!
Awatar użytkownika
Xellos
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne zdjęcia ptaków, jedyne co mi przychodzi do głowy...to zazdrość ;:131 Chciałbym mieć takich gości ;:173
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p

Post »

A teraz nie ptaszki - pewnie siedzą w gniazdkach i wysiadują jajeczka ;:oj .Troszkę inni mieszkańcy naszego ogrodu

Biedronek jest w tej chwili zatrzęsienie.Wszędzie ich pełno.

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek

A teraz będzie mniej miło , wręcz zdjęcia z "dreszczykiem". Wszędobylskie wiejskie koty robią sobie nad stawem uczty.Co nie zjedzą - zostawiają innym gościom.

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek

Zakończenie będzie bardziej miłe.
A jednak bez ptaków nie może się obejść.Gdy tak siedziałam i kopiowałam zdjęcia - 5 mb przede mną usiadła na lipie sójka.Po chwili już była na szczepionym jesionie.

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie zdjęcia z dreszczykiem. Ale zakończenie całkiem przyjemne. Dobrze jest mieć takich gości :)
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Fajne zdjęcia skrzydlatych gości :tan Ja również bardzo lubię fotografować ptaki ;:108
Ogród zapowiada się wspaniale - już nie mogę doczekać się, kiedy pokażesz kwitnienia rododendrona ;:138 Obsypany kwieciem musi wyglądać nieziemsko. Moi rodzice trzymają rododendrony w donicach, a na zimę do piwnicy. Najstarszy okaz już powoli zaczyna nie mieścić się do piwnicy i w tym roku trzeba będzie poważnie zastanowić się nad jego przechowaniem. Niestety w ogrodzie przemarzały, a na wiosnę, kiedy praktycznie wszędzie woda stoi bardzo marniały. Magnolia po prostu cudowna ;:167 U moich rodziców magnolia kilka dobrych lat już ma, ale zasłonięta jest ogromnym kasztanem i bardzo wolno rośnie i tym oto sposobem u moich przyszłych teściów magnolia w jeden rok potrafiła urosnąć więcej niż u mnie na wsi przez jakieś cztery, pięć lat... ;:306
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p

Post »

Wczoraj od rana wstawiłam zdjęcia ,opisy i na koniec coś mi się niechcący kliknęło i skasowałam całość.Dobrze,że nie pogryzłam laptopa , brrrrrrrrrr.Drugi raz już nie powtarzałam.Dopiero dziś się za to biorę.

Obiecane magnolie.Przyjeżdżając po pracy miałam taki widok- w oddali najstarsza magnolia ,chyba dwudziestoletnia.

Obrazek..Obrazek

Obrazek

Alejka z magnoliami - osłonięta świerkami ,które obecnie trochę je zasłaniają.

Obrazek..Obrazek

Obrazek..Obrazek

Obrazek

Magnolie kulista

Obrazek..Obrazek

Obrazek

I magnolia gwiaździsta - dziś już praktycznie przekwitnięta ale kwitnie zawsze jako pierwsza i pięknie pachnie.

Obrazek..Obrazek

Obrazek

Betty i Susan zaliczają się do spóźnialskich z kwitnieniem - są jeszcze w pąkach.

Obrazek..Obrazek

Obrazek

Magnolia kulista ,która przemarzała kilkakrotnie.Ostatni raz wypuściła pędy tuż pod miejscem szczepienia - ale kwiaty ma jednak ładne,chociaż nie w tym kolorze w jakim miała mieć - powinny być biała - odm.Alba .ale szczepka jednak była słaba.

Obrazek..Obrazek

Zaczynają kwitnąc ostrokrzewy To nie ostrokrzew lecz Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium )K.

Obrazek..Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ale fantastyczne masz te magnolie. I ta alejka... ojej ale ty musisz mieć tam pięknie :) Czy susan u ciebie powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p

Post »

Magnolie Susan powtarza w końcu lata sierpień /wrzesień ale tylko kilka kwiatków.
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21

Post »

Witam ale u Ciebie pięknie w ogrodzie ,a magnolie moje mażenie może kiedyś się spełni i też będę je mieć .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p

Post »

Takie coś wyrosło mi w pojemniku ,który stał zimą pod karmikiem.Najpewniej ptaszki coś mi przyniosły.
Tylko co to jest?Wygląda na coś ostowatego.

Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

magnolie cudne , szkoda że tak krótko kwitną, czekamy na spektakl rododendronowy ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit zwracam się dzisiaj do ciebie po poradę. Kupiłam magnolię susan. W sobotę ją wkopię. Na działce ziemię mam kwaśną. Powiedz mi proszę czy kupić worek uniwersalnej ziemi do roślin i po prostu wykopać spory dół i dać jej nowo kupionej ziemi czy inaczej postąpić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”