Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2
Witaj Remi ,wpadłam Się przywitać i pochwalić Twą pracę .Powiem tak ;Twoja działeczka ,jak z obrazeczka
Remi witaj w nowym wątku.
Działkę masz pięknie zagospodarowaną. Podoba mi się pomysł z doniczką przy pomidorach. Bardzo dużo można się na Forum dowiedzieć.Pięknie , kolorowo , czyściutko. Pozdrawiam serdecznie.
Działkę masz pięknie zagospodarowaną. Podoba mi się pomysł z doniczką przy pomidorach. Bardzo dużo można się na Forum dowiedzieć.Pięknie , kolorowo , czyściutko. Pozdrawiam serdecznie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na drugiej stronie dopiero sie załapałam, nie no - nie przezyję tego....
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
to i ja sie łapię na Wonteczek
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Lidziu - witaj i dziękuję oj jeszcze nie wszystko jest zrobione tak jakbym chciał, ale niestety brakuje czasu.
Jagusiu - pomysł naszedł tak ad-hoc, po skoszeniu trawnika było trochę trawy, a że kompostownik mam już prawie pełny to została nią przykryta grządka pod ogórki. Przez ten czas przynajmniej nie będą rosły tam żadne chwaściory, a i na pewno dżdżownice będą miały dużo radochy w lekko wilgotnej ziemi. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale na chłopski rozum pomysł nie wydawał się zły
Mireczko - dziękuję, mam nadzieję że ten rok będzie dla warzywek lepszy niż poprzedni.
Grażynko - ja miałem całą sobotę i niedzielę spędzoną na działce (w sobotę przegiąłem - 10h, ruszyć się nie mogłem), ale troszkę nadgoniłem z robotą, a i tak jest cały czas mnóstwo do zrobienia (najgorsze są takie niby drobne prace, które zajmują mnóstwo czasu i są ciągle odkładane "na później"). Jeśli chodzi o czosnek to sadzę go drugi sezon i bardzo ładnie rośnie, może po prostu pasuje mu gleba jaką mam na działce (raczej cięższa, trochę gliniasta).
Ewo - dziękuję pięknie do obrazka to jeszcze daleko
Julianno - witaj tak patent z doniczkami jest dobry, pod warunkiem, że nie jest to plantacja pomidorów, z ogórkami można by robić to samo bo podobnie nie lubią mokrych liści, ale to już by było za dużo zabawy. Dodatkowo zawsze pod pomidory i ogórki zawsze ląduje u mnie skoszona trawa, aby utrzymywała jak najdłużej wilgoć.
Aniu - oj tam, oj tam jakoś dasz radę, a jakby co to pomożemy
Leosiu - miło widzieć
A dzisiaj trochę moich ulubionych wiosennych portrecików, jakoś nigdy nie mogę się powstrzymać, tym bardziej, że wiosenne kwiaty tak szybko przekwitają.
I ciekawostka przyrodnicza - liść, który chciał być kwiatem
Jagusiu - pomysł naszedł tak ad-hoc, po skoszeniu trawnika było trochę trawy, a że kompostownik mam już prawie pełny to została nią przykryta grządka pod ogórki. Przez ten czas przynajmniej nie będą rosły tam żadne chwaściory, a i na pewno dżdżownice będą miały dużo radochy w lekko wilgotnej ziemi. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale na chłopski rozum pomysł nie wydawał się zły
Mireczko - dziękuję, mam nadzieję że ten rok będzie dla warzywek lepszy niż poprzedni.
Grażynko - ja miałem całą sobotę i niedzielę spędzoną na działce (w sobotę przegiąłem - 10h, ruszyć się nie mogłem), ale troszkę nadgoniłem z robotą, a i tak jest cały czas mnóstwo do zrobienia (najgorsze są takie niby drobne prace, które zajmują mnóstwo czasu i są ciągle odkładane "na później"). Jeśli chodzi o czosnek to sadzę go drugi sezon i bardzo ładnie rośnie, może po prostu pasuje mu gleba jaką mam na działce (raczej cięższa, trochę gliniasta).
Ewo - dziękuję pięknie do obrazka to jeszcze daleko
Julianno - witaj tak patent z doniczkami jest dobry, pod warunkiem, że nie jest to plantacja pomidorów, z ogórkami można by robić to samo bo podobnie nie lubią mokrych liści, ale to już by było za dużo zabawy. Dodatkowo zawsze pod pomidory i ogórki zawsze ląduje u mnie skoszona trawa, aby utrzymywała jak najdłużej wilgoć.
Aniu - oj tam, oj tam jakoś dasz radę, a jakby co to pomożemy
Leosiu - miło widzieć
A dzisiaj trochę moich ulubionych wiosennych portrecików, jakoś nigdy nie mogę się powstrzymać, tym bardziej, że wiosenne kwiaty tak szybko przekwitają.
I ciekawostka przyrodnicza - liść, który chciał być kwiatem
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Też mi się wydaje niezły... a moja trawa w sobotę powędrowała już na kompostownik
Ale będę obserwowała twoje poczynania i zobaczymy jakie ogórasy ci porosną
Ale będę obserwowała twoje poczynania i zobaczymy jakie ogórasy ci porosną
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Jagusiu ja trawnika mam jakieś 120m2 także nie jest tego dużo, to co widać na grządce to z jednego koszenia.
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Remi !
Widzę, że wejściem smoka wkroczyłeś w nowy wątek i nowy sezon . No, co Ci będę dużo mówić/ pisać, piknie jest! . A ciekawostka przyrodnicza . Ciekawe co genetycy na to . Pozdrawiam serdecznie!
Widzę, że wejściem smoka wkroczyłeś w nowy wątek i nowy sezon . No, co Ci będę dużo mówić/ pisać, piknie jest! . A ciekawostka przyrodnicza . Ciekawe co genetycy na to . Pozdrawiam serdecznie!
- venezzzia
- 100p
- Od: 8 lis 2012, o 14:19
Pozdrawiam serdecznie - podpatruję działkowe patenty - te doniczki - super. Ja pierwszy raz sadzę w tym roku pomidory i widzę że dużo się jeszcze muszę nauczyć. Działeczka super
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Jagusia pisze:... a moja trawa w sobotę powędrowała już na kompostownik :
Moja też i dość szybko sie kompostownik zapełnia....
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Kasiu - oj tam, ten smok to jedynie mała jaszczurka w porównaniu z niektórymi innymi ogródkami
Aga (Agnieszka? Agata?) - witaj na mojej działeczce, zapraszam częściej, a i rewizyta już złożona
Aniu - ja nie mam typowego kompostownika, u mnie jest to coś w stylu wieeeeelkiej metalowej skrzyni (1,5m x 2m x 1,2m) przedzielonej na pół. W jednej połówce przerabiają się aktualne "śmieci", w drugiej już gotowa ziemia kompostowa. Jednak "śmieci" przybywa więcej niż wykorzystuję kompostu, jeszcze spokojnie mi wystarczy na jeden sezon.
Aga (Agnieszka? Agata?) - witaj na mojej działeczce, zapraszam częściej, a i rewizyta już złożona
Aniu - ja nie mam typowego kompostownika, u mnie jest to coś w stylu wieeeeelkiej metalowej skrzyni (1,5m x 2m x 1,2m) przedzielonej na pół. W jednej połówce przerabiają się aktualne "śmieci", w drugiej już gotowa ziemia kompostowa. Jednak "śmieci" przybywa więcej niż wykorzystuję kompostu, jeszcze spokojnie mi wystarczy na jeden sezon.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Działka-cudo!
I można połączyć kolory kwiatów z grządkami warzyw!
Jestem pod wrażeniem !
I można połączyć kolory kwiatów z grządkami warzyw!
Jestem pod wrażeniem !
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Remi te Twoje foty ..... mmmmmm ...... cudo . Te kolory, te zbliżenia te ......, no, wszystko jest super
Ja Cie proszę - siedź w tych obcych landach . Jeżeli Twoja działka "zaniedbana z braku czasu" wygląda tak jak pokazujesz, to zadbana rozwali to forum
Super, naprawdę super
Grzęda pod ogórki . Zgodnie z zasadami mulczowania, jak najbardziej . Gratuluję
Ja Cie proszę - siedź w tych obcych landach . Jeżeli Twoja działka "zaniedbana z braku czasu" wygląda tak jak pokazujesz, to zadbana rozwali to forum
Super, naprawdę super
Grzęda pod ogórki . Zgodnie z zasadami mulczowania, jak najbardziej . Gratuluję