Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2

Post »

Witaj Remi ,wpadłam Się przywitać i pochwalić Twą pracę .Powiem tak ;Twoja działeczka ,jak z obrazeczka ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Remi witaj w nowym wątku.
Działkę masz pięknie zagospodarowaną. Podoba mi się pomysł z doniczką przy pomidorach. Bardzo dużo można się na Forum dowiedzieć.Pięknie , kolorowo , czyściutko. Pozdrawiam serdecznie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Na drugiej stronie dopiero sie załapałam, nie no - nie przezyję tego....
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

to i ja sie łapię na Wonteczek :) :wit
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Lidziu - witaj i dziękuję :D oj jeszcze nie wszystko jest zrobione tak jakbym chciał, ale niestety brakuje czasu.

Jagusiu - pomysł naszedł tak ad-hoc, po skoszeniu trawnika było trochę trawy, a że kompostownik mam już prawie pełny to została nią przykryta grządka pod ogórki. Przez ten czas przynajmniej nie będą rosły tam żadne chwaściory, a i na pewno dżdżownice będą miały dużo radochy w lekko wilgotnej ziemi. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale na chłopski rozum pomysł nie wydawał się zły :)

Mireczko - dziękuję, mam nadzieję że ten rok będzie dla warzywek lepszy niż poprzedni.

Grażynko - ja miałem całą sobotę i niedzielę spędzoną na działce (w sobotę przegiąłem - 10h, ruszyć się nie mogłem), ale troszkę nadgoniłem z robotą, a i tak jest cały czas mnóstwo do zrobienia (najgorsze są takie niby drobne prace, które zajmują mnóstwo czasu i są ciągle odkładane "na później"). Jeśli chodzi o czosnek to sadzę go drugi sezon i bardzo ładnie rośnie, może po prostu pasuje mu gleba jaką mam na działce (raczej cięższa, trochę gliniasta).

Ewo - dziękuję pięknie :oops: do obrazka to jeszcze daleko

Julianno - witaj :wit tak patent z doniczkami jest dobry, pod warunkiem, że nie jest to plantacja pomidorów, z ogórkami można by robić to samo bo podobnie nie lubią mokrych liści, ale to już by było za dużo zabawy. Dodatkowo zawsze pod pomidory i ogórki zawsze ląduje u mnie skoszona trawa, aby utrzymywała jak najdłużej wilgoć.

Aniu - oj tam, oj tam jakoś dasz radę, a jakby co to pomożemy ;:196 :;230

Leosiu - miło widzieć :)

A dzisiaj trochę moich ulubionych wiosennych portrecików, jakoś nigdy nie mogę się powstrzymać, tym bardziej, że wiosenne kwiaty tak szybko przekwitają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ciekawostka przyrodnicza - liść, który chciał być kwiatem

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Też mi się wydaje niezły... a moja trawa w sobotę powędrowała już na kompostownik :(
Ale będę obserwowała twoje poczynania i zobaczymy jakie ogórasy ci porosną :heja
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Jagusiu ja trawnika mam jakieś 120m2 także nie jest tego dużo, to co widać na grządce to z jednego koszenia.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Remi ;:7 !
Widzę, że wejściem smoka wkroczyłeś w nowy wątek i nowy sezon :lol: . No, co Ci będę dużo mówić/ pisać, piknie jest! :D . A ciekawostka przyrodnicza ;:oj . Ciekawe co genetycy na to 8-) . Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
venezzzia
100p
100p
Od: 8 lis 2012, o 14:19

Post »

Pozdrawiam serdecznie - podpatruję działkowe patenty - te doniczki - super. Ja pierwszy raz sadzę w tym roku pomidory i widzę że dużo się jeszcze muszę nauczyć. Działeczka super ;:138
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jagusia pisze:... a moja trawa w sobotę powędrowała już na kompostownik :

Moja też i dość szybko sie kompostownik zapełnia....
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Kasiu - oj tam, ten smok to jedynie mała jaszczurka w porównaniu z niektórymi innymi ogródkami ;:224

Aga (Agnieszka? Agata?) - witaj na mojej działeczce, zapraszam częściej, a i rewizyta już złożona

Aniu - ja nie mam typowego kompostownika, u mnie jest to coś w stylu wieeeeelkiej metalowej skrzyni (1,5m x 2m x 1,2m) przedzielonej na pół. W jednej połówce przerabiają się aktualne "śmieci", w drugiej już gotowa ziemia kompostowa. Jednak "śmieci" przybywa więcej niż wykorzystuję kompostu, jeszcze spokojnie mi wystarczy na jeden sezon.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Działka-cudo!
I można połączyć kolory kwiatów z grządkami warzyw!
Jestem pod wrażeniem !
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remi te Twoje foty ..... mmmmmm ...... cudo ;:oj . Te kolory, te zbliżenia te ......, no, wszystko jest super ;:215
Ja Cie proszę - siedź w tych obcych landach :lol: . Jeżeli Twoja działka "zaniedbana z braku czasu" wygląda tak jak pokazujesz, to zadbana rozwali to forum ;:306
Super, naprawdę super ;:138
Grzęda pod ogórki ;:333 . Zgodnie z zasadami mulczowania, jak najbardziej ;:215 . Gratuluję ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”