Moje storczyki
Re: Moje storczyki
Ho Ho bardzo dobrze sie ma i sliczna jest.Tez mam taka sniezynke i mowie Ci jak zakleta stoi
-
- 50p
- Od: 12 maja 2013, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dufin myślisz,że to zwykłe falki? sama na tym się nie znam ale wydawało mi się, że to mini ze względu ,że są o połowę mniejsze od pozostałych. mają doniczkę wysokości 7 cm a duże 12cm.
Pozdrawiam Justa
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justyna to raczej midi czyli taki typ pośredni Na miniaturkę to mi się za duże wydają ;) Moja mini rośnie w takim kubeczku jak po jogurcie, nie wiem ile może mieć, ze 4cm średnicy? A mam jeszcze taki midi, on jest trochę wyższy od mini ale o połowę niższy od klasycznego falka i rośnie własnie w 9cm doniczce Mini są naprawdę malutkie i rosną w mchu przeważnie Nie zmienia to faktu, ze masz pięknego storczyka
-
- 50p
Dziękuję Ci kochana za tą informacje jak na razie uczę się i powiem Ci, że dobrze wiedzieć co się ma w domu w takim razie u mnie w kraju nie widziałam żadnych mini a szkoda...
za to widziałam dziś pięknego perolica, ale zdecydowanie za drogi był
za to widziałam dziś pięknego perolica, ale zdecydowanie za drogi był
Pozdrawiam Justa
-
- 50p
hej wczoraj dzięki Dufin dowiedziałam się,że mam inny rodzaj storczyków niż myślałam dzięki Dufin a więc przystępuję do prezentacji kolejnego storczyka z rodzaju midi
mam go od tygodnia , ma kolor żółto różowy
tu w połowie rozwinięty pączuś
a tu mam pytanie, bo wydaje mi się, że miedzy tymi dwoma pąkami będzie kolejny ? czy mam rację może uda sie coś zobaczyć, bo ciężko było mi go uchwycić
a na koniec jeszcze śnieżynka jak rozwija pączki
mam go od tygodnia , ma kolor żółto różowy
tu w połowie rozwinięty pączuś
a tu mam pytanie, bo wydaje mi się, że miedzy tymi dwoma pąkami będzie kolejny ? czy mam rację może uda sie coś zobaczyć, bo ciężko było mi go uchwycić
a na koniec jeszcze śnieżynka jak rozwija pączki
Pozdrawiam Justa
Justynko ,sliczna ta midi.Paczek powinien sie tam rozwinac teoretycznie ,ale jeszcze nie jest uformowany wiec od Twojej midi zalezy czy to zrobi
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Same piękności
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ten "pączek" to taka aktywna część pędu Jeśli wygląda to jak u Ciebie to znaczy, ze kiedyś może się pęd dalej wydłużać i dawać pączki a kiedy ta część się ułamie lub uschnie to pęd już nie będzie się mógł wydłużać U mnie takie pędy czasem stoja długi czas w bezruchu a później ładnie się wydłużają
-
- 50p
No zobaczymy, będę obserwować. W każdym bądź razie tylko jeden z rodziny midi przedłużył pięknie pędy
Pozdrawiam Justa
-
- 50p
Zdecydowałam się na pokazanie jeszcze jednego storczyka, którego zaczęłam reanimowanie w szkle i kamykach zobaczymy co z tego wyniknie dziś zauważyłam ,że wypuszcza malutki listeczek. Storczyka przesadziłam w stanie kwitnienia bo miał bardzo dużo mchu i wiedziałam ,że go przelałam
a tu listek taki maleńki jeszcze
a tu listek taki maleńki jeszcze
Pozdrawiam Justa
OOoo sliczniusi ,i tak z kwiatkami sobie w kamykach siedzi i nic nie zrzucil?
-
- 50p
wczoraj go przesadzałam i będę obserwować, ale pogodziłam się z tym ,że zrzuci kwiaty mam go o lutego i tak pięknie się trzyma
Pozdrawiam Justa