Moje parapetowe :)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 sie 2013, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje parapetowe :)
Witam i ja
oglądając zdjęcia Twoich kwiatuszków miałam wrażenie,że to sztuczniaki ;)
Takie piękne,błyszczące i zdrowe.Gratuluję okazów,jest się czym pochwalić. Stosujesz nabłyszczacz do liści?Na jednym ze zdjęć są one takie jakby "lśniące" (chyba że to zasługa aparatu???)
oglądając zdjęcia Twoich kwiatuszków miałam wrażenie,że to sztuczniaki ;)
Takie piękne,błyszczące i zdrowe.Gratuluję okazów,jest się czym pochwalić. Stosujesz nabłyszczacz do liści?Na jednym ze zdjęć są one takie jakby "lśniące" (chyba że to zasługa aparatu???)
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Roślinki śliczne, jak z wystawy w kwiaciarni
- khoelia
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 1 cze 2013, o 17:28
Są jak najbardziej żywe i ciągle rosną doszły nowe, na pewno pokażę po powrocie z urlopu.. kto wie może tu nabędę jakieś nowe okazy co do nabłyszczaczy- nie stosuje żadnego takiego preparatu.. domyślam się ze chodzi o te trzy malutkie listki które rosną zaraz obok dużych które się nie zmieściły w kadrze, są to młode listki więc pewnie dlatego takie błyszczące
- khoelia
- 20p - Rozkręcam się...
Witajcie ponownie! Przepraszam za tak długą nieobecność ale gdy wróciłam z wczasów, naszło nas na dalszy ciąg remontów, później brak internetu, jak internet był to znowu z komputerem się coś działo i tak w kółko. Ale nareszcie wszystko wróciło do normy, teraz tylko prace podwórkowe zostały:)
Dodaje zdjęcia moich kolejnych kwiatów. Kilka to nowości, jeden wklejam żeby pokazać jak urósł od ostatniej "sesji" tj. kaktus wielkanocny Jednego niestety straciłam, a dwa storczyki puściły nowe pędy, jeden z tego co widzę na starym pędzie dalej wypuszcza pąki kwiatowe
Pozdrawiam Was serdecznie i zapraszam do oglądania
Dodaje zdjęcia moich kolejnych kwiatów. Kilka to nowości, jeden wklejam żeby pokazać jak urósł od ostatniej "sesji" tj. kaktus wielkanocny Jednego niestety straciłam, a dwa storczyki puściły nowe pędy, jeden z tego co widzę na starym pędzie dalej wypuszcza pąki kwiatowe
Pozdrawiam Was serdecznie i zapraszam do oglądania
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Piękne, zwłaszcza sundaville
- khoelia
- 20p - Rozkręcam się...
sundaville stały na dworze, ale jak przyszły przymrozki przyniosłam je do domu i chyba im się tu nie podoba bo żółkną im listki i schną i odpadają, a dodam że są podlewane więc na pewno nie przesuszone:(
Sundaville
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Papryczki - całkiem, całkiem smakowicie wyglądają ;)
ciesze się ,że zajrzałam do twojego wątku.masz wspaniałe roślinki.bardzo podobają mi się fiołeczki choć wszystkie takie same,ale ten kolorek jest cudny.No i te papryczki dość ciekawie się prezentują.Oczywiście pozostałe kwiaty też niczego sobie.,a przy remoncie właśnie tak jest z tymi naszymi kwiatuszkami.Wiem coś na ten temat,właśnie dopiero skończyłam i teraz muszę je całe oczyścić z tego nalotu.
pisałaś o białym nalocie na ziemi jeśli jest to miękkie i da się usunąć za pomocą patyczka to jest jakaś pleśń,rodzaj grzyba(za wilgotne powietrze,też to miałam przez jakiś czas u swoich kwiatuchów).Jeśli to biały twardy jakby kamień ,taki piasek(to za twarda woda,dużo wapna w ziemi,należy ją zmienić)
pisałaś o białym nalocie na ziemi jeśli jest to miękkie i da się usunąć za pomocą patyczka to jest jakaś pleśń,rodzaj grzyba(za wilgotne powietrze,też to miałam przez jakiś czas u swoich kwiatuchów).Jeśli to biały twardy jakby kamień ,taki piasek(to za twarda woda,dużo wapna w ziemi,należy ją zmienić)
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
- khoelia
- 20p - Rozkręcam się...
już sobie poradziłam z tym nalotem, niestety był on od twardej wody, teraz podlewam deszczówką albo wodą przefiltrowaną..
papryczki wyglądają smakowicie i pewnego razu z mężem postanowiliśmy sprawdzić czy mają nasionka i tak apetycznie pachniały że dotknęłam językiem miąższu.. myślałam że mi język odpadnie taka ostra była :P
a sundaville żółkną i gubią liście :(:(
papryczki wyglądają smakowicie i pewnego razu z mężem postanowiliśmy sprawdzić czy mają nasionka i tak apetycznie pachniały że dotknęłam językiem miąższu.. myślałam że mi język odpadnie taka ostra była :P
a sundaville żółkną i gubią liście :(:(