Wygrzebane na targach staroci
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wygrzebane na targach staroci
Dorotko zazdroszczę dostępu do takich cacek
I ta angielska porcelana też ma coś w sobie
I ta angielska porcelana też ma coś w sobie
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
To i ja dorzucę do Grażynki i Pat swoje alle zakupy
i do Dorotkowych kieliszków swoje posagowe i trofea z alle
i do Dorotkowych kieliszków swoje posagowe i trofea z alle
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beato, ja nakradłam, zanim Ciebie poznałam - teraz sumiennie u nas na szrotach wypatruję czerwieni dla Ciebie, ale ostatnio same niebieskości przywożą
Zuzanno, imponująca kolekcja kieliszków! U nas nadal za zastawę robią musztardówki, bo cały impet wkładam w zbieranie filiżanek...
A ryby z angielską scenką rodzajową ktoś nie widział...by mi pasowała!
Zuzanno, imponująca kolekcja kieliszków! U nas nadal za zastawę robią musztardówki, bo cały impet wkładam w zbieranie filiżanek...
A ryby z angielską scenką rodzajową ktoś nie widział...by mi pasowała!
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Dorotko, podaj namiary gdzie to
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Dziewczyny u nas tej malowanej porcelany co niedzielę pełno. Na każdym stoisku praktycznie coś od kompletu można dorwać , kolory niebieskie,zielone,brązowe i czerwone Ja mam brązowe talerze... jutro jak się uda to reszcie zdobyczy zrobię zdjęcia:)
portugalia pisze:stare meble to jeszcze rozumiem, ale w takich rzeczach jak wyżej to naprawdę nie wiem co Wy panie widzicie
jeszcze mi tutaj brakuje szklanej rybki z odcinku o Kiepskich.
Gdzie taką rybę można kupić ? Pilnie poszukuję
Pozdrawiam Mirka !
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No to jeszcze napisz po ile i gdzie to ????SandraABC pisze:Dziewczyny u nas tej malowanej porcelany co niedzielę pełno. Na każdym stoisku praktycznie coś od kompletu można dorwać , kolory niebieskie,zielone,brązowe i czerwone Ja mam brązowe talerze... jutro jak się uda to reszcie zdobyczy zrobię zdjęcia:)
to ja z UK sprowadzam.....a tam leżą.....
u nas na ciuchach widziałam kiedyś 4 talerze.....za 28 zł
na a....są drogo bardzo....dzbanek po 50 zł !!!!
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Dana witrynki nie dam, z czystej zawiści o te 10 kg mniej... jak Tyś tego dokonała?
Pat kieliszki to moja słabość (jako bibelot, żeby nie było, że ja jakaś ankoholiczka jestem ) sporo mi się niestety wytłukło podczas tych domowych kataklizmów, remontów etc. Ale dokupuję. Część mam jeszcze na wsi
Beatko leżały to wzięłam, co się mają walać
Pat kieliszki to moja słabość (jako bibelot, żeby nie było, że ja jakaś ankoholiczka jestem ) sporo mi się niestety wytłukło podczas tych domowych kataklizmów, remontów etc. Ale dokupuję. Część mam jeszcze na wsi
Beatko leżały to wzięłam, co się mają walać
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Zuza dwa miesiące po 10 km z kijami dziennie i dieta okazały się skutecznym sposobem Nie dość że jestem sprawniejsza to jeszcze ciut chudsza ale do pełni szczęścia jeszcze 10
Witrynka z zawartością
Witrynka z zawartością
marzenia się spełniają! Dana
- portugalia
- 50p
- Od: 3 lip 2011, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żeby mieć taki jeden a najlepiej kilka punktów w Niemczech skąd można by się zapatrywać w takie starocie i u Nas sprzedawać to by było coś, sposób na jakiś nowy interes i nowy trend u nas.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=45726" onclick="window.open(this.href);return false;
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Nie bardzo on nowy: w moich okolicach i w całym pasie przygranicznym w co drugiej stodole niemieckie 'starocie' sprzedają Ale biznes to nienadzwyczajny z tego co wiem, od prowadzących takowy: tak naprawdę najtaniej byłoby samemu pojechać do Niemiec i sobie te wszystkie cudności pokupować Polecam też zaglądanie na niemieckiego ebaya, tam talerze etc są od 0,01 EUR i czasem nawet z wysyłką wychodzi taniej niż na alle...portugalia pisze:Żeby mieć taki jeden a najlepiej kilka punktów w Niemczech skąd można by się zapatrywać w takie starocie i u Nas sprzedawać to by było coś, sposób na jakiś nowy interes i nowy trend u nas.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Zielona Góra - giełda samochodowa w każdą niedzielę jest Ceny różne i zależne od koloru , my za duże talerze w kolorze brązu płaciłyśmy po 1zł/sztuka , dzbanki po 10/20złgrazynarosa22 pisze:No to jeszcze napisz po ile i gdzie to ????SandraABC pisze:Dziewczyny u nas tej malowanej porcelany co niedzielę pełno. Na każdym stoisku praktycznie coś od kompletu można dorwać , kolory niebieskie,zielone,brązowe i czerwone Ja mam brązowe talerze... jutro jak się uda to reszcie zdobyczy zrobię zdjęcia:)
to ja z UK sprowadzam.....a tam leżą.....
u nas na ciuchach widziałam kiedyś 4 talerze.....za 28 zł
na a....są drogo bardzo....dzbanek po 50 zł !!!!
Moje różności :
Komplet filiżanek do kawy , ogólnie jest ich 6 ale szósty kolor w użyciu Razem z łyżeczkami , w nowym opakowaniu po 10zł.
Po lewej szklanka z terierami szkockimi upolowana za 2zł .
Ten kufelek dostałam , ręcznie malowany
I moja półeczka z różnymi zdobyczami , zwożone z całej polski i nie tylko - jak widać głównie zwierzęta i szklane kule
Witam, a ja ostatnio kupiłem wazę z początku XIX wieku... w stylu biedermeier
http://img708.imageshack.us/img708/2103/1urs.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/1884/pjm9.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/2103/1urs.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/1884/pjm9.jpg
Ogród pod Dębową Górą
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=49050" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=49050" onclick="window.open(this.href);return false;