Fiołeczki Olgi :)
Re: Fiołeczki Olgi :)
Crazydaisy Witaj jakiś początek trzeba mieć Tak też tam jest bo musiałam go od nowa posadzić bo się zmarnował ale już jest w doniczce Kolejne listki dostałam i nawet w pracy mam już kilka sadzonek
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne przedszkole fiołkowe.
Ja zaczynałam od 18 liści odmianowców - teraz chyba mam około setki.
Pojedynczych sadzonek nawet już nie liczę
Witaj Justus27
Wow to jest imponujące ;) tylko pozazdrościć tylu kwiatków ale pewnie nie masz miejsca gdzie je trzymać
Ja już mam trochę ich i jak sobie pomyśle to chyba w każdym pokoju będzie po kilka sztuk
Nie mogę się rezultatów doczekać
Wow to jest imponujące ;) tylko pozazdrościć tylu kwiatków ale pewnie nie masz miejsca gdzie je trzymać
Ja już mam trochę ich i jak sobie pomyśle to chyba w każdym pokoju będzie po kilka sztuk
Nie mogę się rezultatów doczekać
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Zgadzam sie z Toba, Olgo, od czegos trzeba zaczac. Zaczelam od jednej fuksji ubiegloroczna jesienia, a potem... Potem weszlam na to forum. Wiesz jak to sie konczy?Puszeka7 pisze:Crazydaisy Witaj jakiś początek trzeba mieć Tak też tam jest bo musiałam go od nowa posadzić bo się zmarnował ale już jest w doniczce Kolejne listki dostałam i nawet w pracy mam już kilka sadzonek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
Pewnie jeszcze nie Wie, ale wnet się Sama PrzekonaZgadzam sie z Toba, Olgo, od czegos trzeba zaczac. Zaczelam od jednej fuksji ubiegloroczna jesienia, a potem... Potem weszlam na to forum. Wiesz jak to sie konczy?
Taa...to tylko fiołki. Spróbuję doniczki policzyć...ciekawe, ile wyjdzie.
Ps. nie wiem, czy chcę znać liczbę doniczek
- crazydaisy
Nie chcesz! Ja dzis dokupilam. Pustych, bo trzeba zlobek powsadzac do kulturalnych pojemniczkow.
Kinga
Justus27 i Crazydaisy
Domyślam się co może się stać
i bardzo się ciesze z tego powodu
Liczę, że to będzie hobby na długie lata
Domyślam się co może się stać
i bardzo się ciesze z tego powodu
Liczę, że to będzie hobby na długie lata
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Olgu ,człowiek z pasją ,to człowiek szczęśliwy .Ty masz fiolki ja mam róże ,a jeszcze inny szleje na innym polu .Ale łączy nas pasja i miłość do roślin i to jest piękne .Buziaki
Ewa_rozalka to co tutaj napisałaś jest prawdą łączy nas pasja, która będzie żyła w nas ciągle
Może podpowiecie mi drogie panie jakie odmiany fiołków są dla Was najbardziej uwodzicielskie i które warto mieć?
Może podpowiecie mi drogie panie jakie odmiany fiołków są dla Was najbardziej uwodzicielskie i które warto mieć?
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Ola ot pytanie Wszystkie chciałoby się mieć
A na poważnie - każdemu podoba się co innego. Dla mnie jedna z najpiękniejszych odmian to Rosie Ruffles. Poza tym Dumplin, Mermaid, ??-????????? ???????
Lubię też sporo odmian wschodnich, zwłaszcza te pomponiaste, albo o dużych kwiatach. Ostatnio np ??-?????? to mój ulubieniec albo Ek-Niebiesnaja Lazur
Poza tym "ciapatki" i fantasy czyli np. Star Trick, Strelec Elit...
Jest tego trochę
A na poważnie - każdemu podoba się co innego. Dla mnie jedna z najpiękniejszych odmian to Rosie Ruffles. Poza tym Dumplin, Mermaid, ??-????????? ???????
Lubię też sporo odmian wschodnich, zwłaszcza te pomponiaste, albo o dużych kwiatach. Ostatnio np ??-?????? to mój ulubieniec albo Ek-Niebiesnaja Lazur
Poza tym "ciapatki" i fantasy czyli np. Star Trick, Strelec Elit...
Jest tego trochę
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- crazydaisy
Swiete slowa.ewa_rozalka pisze:Cześć Olgu ,człowiek z pasją ,to człowiek szczęśliwy .Ty masz fiolki ja mam róże ,a jeszcze inny szleje na innym polu .Ale łączy nas pasja i miłość do roślin i to jest piękne .Buziaki
Kinga
Faktycznie jest tych odmian sporo potrzeba trochę więcej czasu żebym znalazła swoje ulubione
- justus27
Dla mnie teraz wciąż najpiękniejsze są cztery odmiany:
Heaven's a calling - pudrowany róż, kwiaty puste, ale ogromne, większe od pięciozłotówki. Kwiaty bardzo trwałe (nawet 3 m-ce się utrzymują)
Ruffield Skies - naj, naj - cudownie niebieski z mocno karbowaną zieloną falbanką
Swadebnyj bukiet (Ślubny bukiet) - wielkie, pełne, białe kwiaty - karbowane brzegi
I numer cztery - Rob's slap happy ...chyba ze względu na liście (kwiaty ma czerwone, puste - utrzymują się około 2,3 tygodni).
Uwielbiam jego liście - na jednej roślinie jest gra kolorów - od ciemno bordowego, przez różowy, kremowy, zielony i biały. Właśnie teraz na jesieni - najpiękniej wybarwiony. Tego fiołka, wg mnie, powinien mieć każdy Fiołkomaniak.
Heaven's a calling - pudrowany róż, kwiaty puste, ale ogromne, większe od pięciozłotówki. Kwiaty bardzo trwałe (nawet 3 m-ce się utrzymują)
Ruffield Skies - naj, naj - cudownie niebieski z mocno karbowaną zieloną falbanką
Swadebnyj bukiet (Ślubny bukiet) - wielkie, pełne, białe kwiaty - karbowane brzegi
I numer cztery - Rob's slap happy ...chyba ze względu na liście (kwiaty ma czerwone, puste - utrzymują się około 2,3 tygodni).
Uwielbiam jego liście - na jednej roślinie jest gra kolorów - od ciemno bordowego, przez różowy, kremowy, zielony i biały. Właśnie teraz na jesieni - najpiękniej wybarwiony. Tego fiołka, wg mnie, powinien mieć każdy Fiołkomaniak.