Warzywa olbrzymie
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Warzywa olbrzymie
Są tam chyba dwie zrośnięte albo blisko siebie rosnące-ale mimo wszystko Bobej popatrz na ten szczypior
Udanych plonów.
Magda
Magda
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tak. Może i jestem detalistą jakby patrząc ogólnie to faktycznie wygląda coś ala aloes Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie coś uda mi się większego, godnego uwagi wyhodować i wstawić
-- 29 gru 2013, o 19:09 --
aria a te kalarepe gigantke to z jakiej odmiany i czy masz jeszcze takowe?
-- 29 gru 2013, o 19:09 --
aria a te kalarepe gigantke to z jakiej odmiany i czy masz jeszcze takowe?
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Jak zaczęliście zadawać pytania, to sobie uzmysłowiłam pewną rzecz.
Mianowicie, do tej pory byłam święcie przekonana, że efektem tak dorodnego wyglądu siedmiolatki jest przenawożenie. Bo ja tam dawałam bardzo dobrą ziemię, taką praktycznie ze starego obornika. Ale, ale,
z kolei inne rośliny tam posadzone są normalne . Owszem widać, że ładnie rosną, ale mieszczą się w normie
Narcyzy z cebulkowych tam rosnących są w absolutnej normie.
Ona na dokładkę w przyszłym roku zacznie trzeci sezon. W zeszłym roku kwitła, w tym też, ale jej obcięłam kwiatostany. Jak przeżyje do następnego sezonu bez uszczerbku, to postaram się ją doprowadzić do kwitnienia.
Wydaje mi się, że są dwie. Jutro cyknę zdjęcie, bo się trzyma ciągle nienajgorzej.
Bobej, no właśnie i ten ktoś nieogrodnik, mnie pytał, co to za aloes
Mianowicie, do tej pory byłam święcie przekonana, że efektem tak dorodnego wyglądu siedmiolatki jest przenawożenie. Bo ja tam dawałam bardzo dobrą ziemię, taką praktycznie ze starego obornika. Ale, ale,
z kolei inne rośliny tam posadzone są normalne . Owszem widać, że ładnie rosną, ale mieszczą się w normie
Narcyzy z cebulkowych tam rosnących są w absolutnej normie.
Ona na dokładkę w przyszłym roku zacznie trzeci sezon. W zeszłym roku kwitła, w tym też, ale jej obcięłam kwiatostany. Jak przeżyje do następnego sezonu bez uszczerbku, to postaram się ją doprowadzić do kwitnienia.
Wydaje mi się, że są dwie. Jutro cyknę zdjęcie, bo się trzyma ciągle nienajgorzej.
Bobej, no właśnie i ten ktoś nieogrodnik, mnie pytał, co to za aloes
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- BobejGS
- Kontakt:
Bo faktycznie jakby patrząc z daleka to wygląd ma aloesu ale daj szansę nasionom wtedy Dokładnie sprawdzis czy gniazdo wychodzi centralnie czy może z boku co będzie świadczyć o syjamce.
Już miałam napisać co to za odmiana, ale zobaczyłam, że bez zdjęcia się nie liczy ...
A kalarepki mam, sieję co roku
A kalarepki mam, sieję co roku
aria, pisz co to za odmiana, bo mnie tu skręci zaraz .
- BobejGS
- Kontakt:
To tylko zazdrość. Poprawiłem się w kolejnym poście proszę, podziel się odmianą tego giganta
No, dobrze, tylko się nie śmiejcie.
To stara odmiana niemiecka Superschmelz.
To stara odmiana niemiecka Superschmelz.
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
O lol, ale nazwa
Jokaer a jak smak tego szczypioru? Nadal taki jak cebuli?
Jokaer a jak smak tego szczypioru? Nadal taki jak cebuli?
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
joaker Uważam ze doprowadzenie tej cebulki do zakwitnięcia i wydania nasion może dać ciekawe efekty jeśli potomne rośliny powtórzą tą cechę. Mogę zapytać skąd miałaś nasiona? Może to jakaś przypadkowa domieszka? jeśli nie, masz coś mega ciekawego (znów ) w ogrodzie.
Ario nie masz zdjęć tej swojej ogromnej cebulki? Musi niesamowicie wyglądać.
Kiedyś miałam 5kilogramową czarną rzepę, nie mam zdjęć Wyglądała jak kilka mniejszych zrośniętych razem (i pewnie tak było). Nasiona jakieś niemieckie, z tesco chyba.
Ario nie masz zdjęć tej swojej ogromnej cebulki? Musi niesamowicie wyglądać.
Kiedyś miałam 5kilogramową czarną rzepę, nie mam zdjęć Wyglądała jak kilka mniejszych zrośniętych razem (i pewnie tak było). Nasiona jakieś niemieckie, z tesco chyba.
Udanych plonów.
Magda
Magda
Nie mam zdjęć , zobaczę jutro, jak cebula jakoś wygląda, to może się uda zamieścić.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Z kalarepek odmiana Kossak F1 dorasta do 8kg.
Moje mają po parę kilo w normalnej działkowej uprawie, natomiast opisy odmiany mówią o 10-12 kg.
Ja nie biję rekordów, tylko lubimy to warzywo, wielkie łatwo obrać, pokroić czy udusić z marchewką w śmietanie
Ja nie biję rekordów, tylko lubimy to warzywo, wielkie łatwo obrać, pokroić czy udusić z marchewką w śmietanie