Moje storczyki
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki
Piękny ten nowy nabytek M się wykazał Bardzo podoba mi się wzór na płatkach
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Magda dziękuję
Myślę, że storczyki potrzebują przyzwyczaić się do warunków panujących w naszym domu .
Ja na początku przygody z tymi roślinkami też się niecierpliwiłam, że nie wypuszczają pędzików, jak ruszyły to teraz cały czas któryś kwitnie
Zawsze możesz kupić kwitnącego na pocieszenie
kahim- Kasiu
Myślę, że storczyki potrzebują przyzwyczaić się do warunków panujących w naszym domu .
Ja na początku przygody z tymi roślinkami też się niecierpliwiłam, że nie wypuszczają pędzików, jak ruszyły to teraz cały czas któryś kwitnie
Zawsze możesz kupić kwitnącego na pocieszenie
kahim- Kasiu
- Krychna
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Witaj Masz bardzo ciekawą kolekcje jak na początki co do "pokiereszowanego" ja bym nic z nim nie robiła, uamany listek w niczym nie przeszkadza, przy prawidłowej pielęgnacji storczyk się zregeneruje i wypuści kolejne, które zasłonią ten stary
pięknie zapowiadająca się kolekcja, podoba mi się zwłaszcza ten od M
Ja czasem kupuje takie bidulki i czekam spokojnie aż dojdą do siebie, puszczą listka, korzonka albo pędzik
Ja czasem kupuje takie bidulki i czekam spokojnie aż dojdą do siebie, puszczą listka, korzonka albo pędzik
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- Miatka
- 50p
- Od: 23 lut 2013, o 19:27
Krysiu kwitnące storczyki chodzą za mną, a ja chodzę po sklepach oglądam, wybieram który ładniejszy i pewnie kiedyś się złamie i kupie .
Co do twojego pokiereszowanego storczyka, ja bym zostawiła go takim jaki jest i dała mu spokojnie dojść do siebie. Ostatni mój storczyk jest z przeceny i właśnie go regeneruję mam nadzieję, że odwdzięczy się ponownym kwitnięciem.
Mam takie pytanko do Ciebie, gdzie trzymasz swoje storczyki i jakie są tam temperatury? jak z nasłonecznieniem?
Pozdrawiam gorąco w te mroźne dni.
Co do twojego pokiereszowanego storczyka, ja bym zostawiła go takim jaki jest i dała mu spokojnie dojść do siebie. Ostatni mój storczyk jest z przeceny i właśnie go regeneruję mam nadzieję, że odwdzięczy się ponownym kwitnięciem.
Mam takie pytanko do Ciebie, gdzie trzymasz swoje storczyki i jakie są tam temperatury? jak z nasłonecznieniem?
Pozdrawiam gorąco w te mroźne dni.
Magda
- Krychna
Dufin-Ania Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ponownie. Masz rację jeśli go nie zaniedbam to będzie okej. Jest to zwyczajny biały,ale ma duże kwiaty i za to go lubię.
iksja-Kasia Cieszę się, że wpadłaś. Chyba też zacznę kupować przekwitnięte bo póżniej to napięcie i ekscytacja wyczekując na niespodziankę to na pewno fajne uczucie a ja baaaaardzo lubię niespodzianki
Dzisiaj miałam ochotę kupić jakąś niespodziankę, ale niestety nie było w okolicy, muszę się wybrać do Krakowa tam może prędzej
Miatka-Magda Odpowiedziałam już u Ciebie.Zaglądaj do mnie
A teraz to c o u mnie; kwitną te co kwitły niektóre mają jeszcze trochę pączków, i ten który ma tylko pączki, jest bordowy widywałam takiego na forum.
A teraz keik jestem z niego taka dumna
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Ten keiczek jest uroczy
- Miatka
- 50p
- Od: 23 lut 2013, o 19:27
Radość z keika jak z pierwszych kroków własnego dziecka Mam nadzieje, że tez dochowam się "własnego potomstwa"
Magda
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ładna kolekcja, nie dziwie się, że keik sprawia Ci taką radość miałam tak samo
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Krychna
kahim-Kasiu- dzięki jest jest i sprawia mi tyle radości
Miatka-Magda-właśnie taka radość. Mam jeszcze drugiego na tej samej mamie, ale poczekam do wiosny i go usamodzielnie. Pamiętam jak dostałam tą mame kwitła długo i obficie, a gdy przekwitła jeszcze nie wiedziałam,zeby nie obcinać tylko poczekać co zrobi łodyżka. Obcięłam nad trzecim oczkiem i niedługo zaczęło coś rosnąć cieszyłam się ze to kwiaty a to maleńkie listeczki. Rosło bardzo powoli trochę czytać zaczęłam na ten temat właśnie trafiłam tu. Czekałam az wytworzy korzonki i chyba za długo bo jeden wytworzył pęd w tamtym roku i kwitł na mamusi razem z nią. Po przekwitnięciu odcięłam i wsadziłam a na skróconym pędzie wypuścił odbicie.Teraz cieszy oczy, mama też cały czas kwitnie
-- 23 sty 2014, o 08:40 --
Karnova- cieszę się ze zajrzałaś dziękuje i zapraszam.
Miatka-Magda-właśnie taka radość. Mam jeszcze drugiego na tej samej mamie, ale poczekam do wiosny i go usamodzielnie. Pamiętam jak dostałam tą mame kwitła długo i obficie, a gdy przekwitła jeszcze nie wiedziałam,zeby nie obcinać tylko poczekać co zrobi łodyżka. Obcięłam nad trzecim oczkiem i niedługo zaczęło coś rosnąć cieszyłam się ze to kwiaty a to maleńkie listeczki. Rosło bardzo powoli trochę czytać zaczęłam na ten temat właśnie trafiłam tu. Czekałam az wytworzy korzonki i chyba za długo bo jeden wytworzył pęd w tamtym roku i kwitł na mamusi razem z nią. Po przekwitnięciu odcięłam i wsadziłam a na skróconym pędzie wypuścił odbicie.Teraz cieszy oczy, mama też cały czas kwitnie
-- 23 sty 2014, o 08:40 --
Karnova- cieszę się ze zajrzałaś dziękuje i zapraszam.
- annamaria13
- 100p
- Od: 24 lip 2010, o 12:46
Keik jest boski jest czego pozazdroscic a kwiatuszki wszystkie śliczne maja kolorki a pokiereszowanego zostaw sam sobie poradzi wygląda na zdrowego
pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krychna
Witajcie!
annamaria13 Keik jest boski, bardzo się nim ciesze Bardzo lubię te moje storczyki,chcę więcej .Pokiereszowanego doglądam, spadł mi i się troszkę połamał przesadziłam i spokojnie poczekam za Waszą radą na dalszy rozwój myślę ,ze będzie dobrze
Pozdrawiam odwiedzających!
annamaria13 Keik jest boski, bardzo się nim ciesze Bardzo lubię te moje storczyki,chcę więcej .Pokiereszowanego doglądam, spadł mi i się troszkę połamał przesadziłam i spokojnie poczekam za Waszą radą na dalszy rozwój myślę ,ze będzie dobrze
Pozdrawiam odwiedzających!