Działka na Kaszubach - 2014
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Nowy wątek Nie może i mnie zabraknąć.
Świetny pomysł z tymi fotkami porównawczymi. Gołym okiem widać zmiany - Twoją pracę, wpływ FO i upływ czasu. Każdy ogród potrzebuje czasu. Choć my tacy niecierpliwi
Zmierzyłam swoją skrzynię ma 80 cm szerokości i 150 cm z tej najdłuższej strony. Jak pewnie zauważyłaś nie jest prostokątem. Jeden róg ma ścięty. O kurczę! Zapomniałam zmierzyć wysokość
Świetny pomysł z tymi fotkami porównawczymi. Gołym okiem widać zmiany - Twoją pracę, wpływ FO i upływ czasu. Każdy ogród potrzebuje czasu. Choć my tacy niecierpliwi
Zmierzyłam swoją skrzynię ma 80 cm szerokości i 150 cm z tej najdłuższej strony. Jak pewnie zauważyłaś nie jest prostokątem. Jeden róg ma ścięty. O kurczę! Zapomniałam zmierzyć wysokość
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, jak możesz! Bez fanfar, suto zdobionych zaproszeń i czerwonych, miękkich dywanów otwierasz nowy sezon i nowy wątek?
A gdybym nie odnalazła drogi? Co ja bym biedna zrobiła?
Ale jestem i podziwiam zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku ostatnich lat.
Ufff...... jak dobrze, że jestem czujna.
A gdybym nie odnalazła drogi? Co ja bym biedna zrobiła?
Ale jestem i podziwiam zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku ostatnich lat.
Ufff...... jak dobrze, że jestem czujna.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu masz wojskowego kreta chodzącego krokiem marszowym albo mur nie do przebicia
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Jestem i ja. Marysiu piękna przemiana, jestem pełna podziwu.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Witaj Mario,
właśnie odkryłam, ze założyłaś nowy wątek. Coś mi się widzi, że populacja moich kretów zmniejszyła się (obym się nie myliła), coś słabo ryją.
właśnie odkryłam, ze założyłaś nowy wątek. Coś mi się widzi, że populacja moich kretów zmniejszyła się (obym się nie myliła), coś słabo ryją.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matulu napisałam takiego długiego posta, odpisałam wszystkim miłym gościom i....wszystko poszło w kosmos
Ech, co robić piszemy jeszcze raz.......
Olu - krety na moim terenie trawnikopodobnym to jeszcze pikuś, gorzej, ze poszallały też na rabatkach. Tam to mi dopiero bałagan zrobiły....
Krysiu - i jak tam miodunki, zaglądałaś do nich?
A jeśli widzisz jakieś pączki na przylaszczkach - to są na 100% pączki kwiatowe
Agnieszko -nie strasz ja do tej pory mszyc na tej tawule nie widziałam, ale miałam ich miliony na wyciętym jesienią żywopłocie z ałyczy. No i teraz, jak ja im zlikwidowałam stołówkę - to one się rzucą na tę tawułę Koszmarna wizja....
A ten deszcz naprawdę potrzebny, ja mam nadzieję, że przyspieszy rozmarzanie gleby i ja będę mogła wreszcie pogrzebać w rabatkach.
Kasiu - ja też lubię mój murek, tym bardziej, że on z naszych miejscowych kamieni co to nam je lodowiec na pamiątkę zostawił.
Kret-geodeta to chyba pierwszy raz u mnie na działce. Te, które bywały tutaj do tej pory - pozostawiały po sobie kopce w twórczym nieładzie
Izo - dzięki za wymiary! Mnie wysokość akurat najmniej interesuje, bo i tak będzie ona wynikała z posiadanego materiału. Moja skrzynia będzie ze starej płyty OSB (z odzysku) od środka będzie obita folią. Dna nie będzie, tylko coś w rodzaju dużej ramy stojącej na ziemi. Już się nie mogę doczekać sadzenia pomidorków
Ewo-Constancjo - no co Ty...przecież fanfary i czerwony dywan nie pasuję do takiej wiejskiej działeczki...Brak zaproszenie to już faktycznie gafa wybaczysz......
Marysiu - to chyba faktycznie mur....
Grażynko - witaj w nowym wątku
Madziu - nowa wiosna - nowy wątek
A te Twoje krety to może po lodzie pomaszerowały na drugą stronę jeziora? Bo u mnie jakby ich więcej....
------------------------------------------------------
Jako, że na początku było o miodunkach i przylaszczkach - to ich zeszłoroczne fotki
Na początek fotka z 15-go kwietnia ubiegłego roku. W tym roku taką samą fotkę zrobiłam 6 tygodni wcześniej
Ech, co robić piszemy jeszcze raz.......
Olu - krety na moim terenie trawnikopodobnym to jeszcze pikuś, gorzej, ze poszallały też na rabatkach. Tam to mi dopiero bałagan zrobiły....
Krysiu - i jak tam miodunki, zaglądałaś do nich?
A jeśli widzisz jakieś pączki na przylaszczkach - to są na 100% pączki kwiatowe
Agnieszko -nie strasz ja do tej pory mszyc na tej tawule nie widziałam, ale miałam ich miliony na wyciętym jesienią żywopłocie z ałyczy. No i teraz, jak ja im zlikwidowałam stołówkę - to one się rzucą na tę tawułę Koszmarna wizja....
A ten deszcz naprawdę potrzebny, ja mam nadzieję, że przyspieszy rozmarzanie gleby i ja będę mogła wreszcie pogrzebać w rabatkach.
Kasiu - ja też lubię mój murek, tym bardziej, że on z naszych miejscowych kamieni co to nam je lodowiec na pamiątkę zostawił.
Kret-geodeta to chyba pierwszy raz u mnie na działce. Te, które bywały tutaj do tej pory - pozostawiały po sobie kopce w twórczym nieładzie
Izo - dzięki za wymiary! Mnie wysokość akurat najmniej interesuje, bo i tak będzie ona wynikała z posiadanego materiału. Moja skrzynia będzie ze starej płyty OSB (z odzysku) od środka będzie obita folią. Dna nie będzie, tylko coś w rodzaju dużej ramy stojącej na ziemi. Już się nie mogę doczekać sadzenia pomidorków
Ewo-Constancjo - no co Ty...przecież fanfary i czerwony dywan nie pasuję do takiej wiejskiej działeczki...Brak zaproszenie to już faktycznie gafa wybaczysz......
Marysiu - to chyba faktycznie mur....
Grażynko - witaj w nowym wątku
Madziu - nowa wiosna - nowy wątek
A te Twoje krety to może po lodzie pomaszerowały na drugą stronę jeziora? Bo u mnie jakby ich więcej....
------------------------------------------------------
Jako, że na początku było o miodunkach i przylaszczkach - to ich zeszłoroczne fotki
Na początek fotka z 15-go kwietnia ubiegłego roku. W tym roku taką samą fotkę zrobiłam 6 tygodni wcześniej
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Takie zdjęcia po latach są świetne .Widać ile się zmieniło ,ile pracy wykonaliśmy .Wszystko się szybko zmienia ,rośliny rozrastają,a my już po kilku latach możemy cieszyć się z fajnego efektu Wiosna w tym sezonie jest dużo szybsza i oby trwała dłużej niż w poprzednim roku.
Moje miodunki jeszcze nie kwitną .Ostatnio widziałem już pąki na takiej najzwyklejszej leśnej
Takie zdjęcia po latach są świetne .Widać ile się zmieniło ,ile pracy wykonaliśmy .Wszystko się szybko zmienia ,rośliny rozrastają,a my już po kilku latach możemy cieszyć się z fajnego efektu Wiosna w tym sezonie jest dużo szybsza i oby trwała dłużej niż w poprzednim roku.
Moje miodunki jeszcze nie kwitną .Ostatnio widziałem już pąki na takiej najzwyklejszej leśnej
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Witaj Marysiu w nowym wątku, ja również Ciebie znalazłam. Lubię bardzo oglądać takie fotki "tak było a tak jest". Szybko, bardzo szybko wiosna zawitała w kaszubskie progi. Niedługo będzie się działo, oj będzie. Pozdrawiam
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Marysiu ,sie spóznilam,ale jestem .Wasza praca piekna .Wiosna jak błyskawica i do mnie zawitła.Przylaszczki tez kwitną i zakwitł maleńki cyklamen.Nie mam aparatu i nie mam zdjęć.
Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu mam dla Ciebie super książeczkę, wczoraj zakupiłam. W czasie pracy byłam na poczcie i po drodze wstąpiłam do księgarni. Od razu rzuciła mi się w oczy więc pomyślałam o Tobie. Cieszę się, że mam coś dla Ciebie na początek sezonu. Jesteś fanką żurawek i ich wspaniałą opiekunka więc..................
- amba19
Kochani - te fotki miodunek i przylaszczek to niestety zeszłoroczne są i to zrobione po 20-tym kwietnia. W tym roku liczę, że takie widoki zobaczymy znacznie wcześniej...
Andrzejku - zajrzałam do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Twoich pomysłów i ich realizacji...
Lusiu - wczesna wiosna, to prawda! Tak sobie myślę, że może ona chce się zrehabilitować za ubiegły sezon
Beatko - roślinki z nasionek od Ciebie dobrze przezimowały Oglądałam je dokładnie i moim zdaniem bardzo dobrze rokują.
Grażynko - jesteś niesamowita
-----------------------
Czy ja się chwaliłam, że ukorzeniam sobie komarzycę? Chyba nie... jutro jej fotki zrobię
-----------------------
Fotka znowu wspominkowa - ale wszystkie aktualne już wykorzystałam
Koty też pewnie już tęsknią za działką a ja za takimi widokami...
Andrzejku - zajrzałam do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Twoich pomysłów i ich realizacji...
Lusiu - wczesna wiosna, to prawda! Tak sobie myślę, że może ona chce się zrehabilitować za ubiegły sezon
Beatko - roślinki z nasionek od Ciebie dobrze przezimowały Oglądałam je dokładnie i moim zdaniem bardzo dobrze rokują.
Grażynko - jesteś niesamowita
-----------------------
Czy ja się chwaliłam, że ukorzeniam sobie komarzycę? Chyba nie... jutro jej fotki zrobię
-----------------------
Fotka znowu wspominkowa - ale wszystkie aktualne już wykorzystałam
Koty też pewnie już tęsknią za działką a ja za takimi widokami...
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Marysiu a czy Ty już siałaś kwiatki w swojej szklarence w domu? Bo ja właśnie chyba już zacznę w tygodniu wysiewać na parapetach.
- amba19
Olu - Na razie mam posianą Werbenę patagońską i liliowce z moich własnych nasion. Wyobraź sobie, że w zeszłym roku zawiązało mi się 10 pięknych nasionek. Pozbierałam, przechowałam, posiałam a teraz czekam na to czy w ogóle wykiełkują
Kolejne wysiewy dopiero teraz w najbliższych dniach będę robić.
Kolejne wysiewy dopiero teraz w najbliższych dniach będę robić.