Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Nowy wątek :tan Nie może i mnie zabraknąć.
Świetny pomysł z tymi fotkami porównawczymi. Gołym okiem widać zmiany - Twoją pracę, wpływ FO i upływ czasu. Każdy ogród potrzebuje czasu. Choć my tacy niecierpliwi :wink:
Zmierzyłam swoją skrzynię ma 80 cm szerokości i 150 cm z tej najdłuższej strony. Jak pewnie zauważyłaś nie jest prostokątem. Jeden róg ma ścięty. O kurczę! Zapomniałam zmierzyć wysokość :oops:
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, jak możesz! ;:202 Bez fanfar, suto zdobionych zaproszeń i czerwonych, miękkich dywanów otwierasz nowy sezon i nowy wątek?
;:302

A gdybym nie odnalazła drogi? Co ja bym biedna zrobiła?
Ale jestem i podziwiam zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku ostatnich lat. :D
Ufff...... jak dobrze, że jestem czujna. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu masz wojskowego kreta chodzącego krokiem marszowym ;:306 albo mur nie do przebicia :;230
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jestem i ja. Marysiu piękna przemiana, jestem pełna podziwu. ;:138
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Witaj Mario,

właśnie odkryłam, ze założyłaś nowy wątek. Coś mi się widzi, że populacja moich kretów zmniejszyła się (obym się nie myliła), coś słabo ryją.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matulu napisałam takiego długiego posta, odpisałam wszystkim miłym gościom i....wszystko poszło w kosmos :evil:
Ech, co robić piszemy jeszcze raz.......
Olu - krety na moim terenie trawnikopodobnym to jeszcze pikuś, gorzej, ze poszallały też na rabatkach. Tam to mi dopiero bałagan zrobiły....
Krysiu - i jak tam miodunki, zaglądałaś do nich?
A jeśli widzisz jakieś pączki na przylaszczkach - to są na 100% pączki kwiatowe :lol:
Agnieszko -nie strasz ;:202 ja do tej pory mszyc na tej tawule nie widziałam, ale miałam ich miliony na wyciętym jesienią żywopłocie z ałyczy. No i teraz, jak ja im zlikwidowałam stołówkę - to one się rzucą na tę tawułę :shock: Koszmarna wizja....
A ten deszcz naprawdę potrzebny, ja mam nadzieję, że przyspieszy rozmarzanie gleby i ja będę mogła wreszcie pogrzebać w rabatkach.
Kasiu - ja też lubię mój murek, tym bardziej, że on z naszych miejscowych kamieni co to nam je lodowiec na pamiątkę zostawił.
Kret-geodeta to chyba pierwszy raz u mnie na działce. Te, które bywały tutaj do tej pory - pozostawiały po sobie kopce w twórczym nieładzie :wink:
Izo - dzięki za wymiary! Mnie wysokość akurat najmniej interesuje, bo i tak będzie ona wynikała z posiadanego materiału. Moja skrzynia będzie ze starej płyty OSB (z odzysku) od środka będzie obita folią. Dna nie będzie, tylko coś w rodzaju dużej ramy stojącej na ziemi. Już się nie mogę doczekać sadzenia pomidorków ;:65
Ewo-Constancjo - no co Ty...przecież fanfary i czerwony dywan nie pasuję do takiej wiejskiej działeczki...Brak zaproszenie to już faktycznie gafa :oops: wybaczysz......
Marysiu - to chyba faktycznie mur....
Grażynko - witaj w nowym wątku ;:196
Madziu - nowa wiosna - nowy wątek :lol:
A te Twoje krety to może po lodzie pomaszerowały na drugą stronę jeziora? Bo u mnie jakby ich więcej....

------------------------------------------------------

Jako, że na początku było o miodunkach i przylaszczkach - to ich zeszłoroczne fotki

Obrazek Na początek fotka z 15-go kwietnia ubiegłego roku. W tym roku taką samą fotkę zrobiłam 6 tygodni wcześniej :shock:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit
Takie zdjęcia po latach są świetne .Widać ile się zmieniło ,ile pracy wykonaliśmy .Wszystko się szybko zmienia ,rośliny rozrastają,a my już po kilku latach możemy cieszyć się z fajnego efektu :wink: Wiosna w tym sezonie jest dużo szybsza i oby trwała dłużej niż w poprzednim roku.
Moje miodunki jeszcze nie kwitną .Ostatnio widziałem już pąki na takiej najzwyklejszej leśnej
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Marysiu w nowym wątku, ja również Ciebie znalazłam. :wit Lubię bardzo oglądać takie fotki "tak było a tak jest". Szybko, bardzo szybko wiosna zawitała w kaszubskie progi. Niedługo będzie się działo, oj będzie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Marysiu :wit ,sie spóznilam,ale jestem .Wasza praca piekna ;:63 .Wiosna jak błyskawica i do mnie zawitła.Przylaszczki tez kwitną i zakwitł maleńki cyklamen.Nie mam aparatu :? i nie mam zdjęć.
Pozdrawiam Beata
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu mam dla Ciebie super książeczkę, wczoraj zakupiłam. W czasie pracy byłam na poczcie i po drodze wstąpiłam do księgarni. Od razu rzuciła mi się w oczy więc pomyślałam o Tobie. Cieszę się, że mam coś dla Ciebie na początek sezonu. Jesteś fanką żurawek i ich wspaniałą opiekunka więc..................
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani - te fotki miodunek i przylaszczek to niestety zeszłoroczne:( i to zrobione po 20-tym kwietnia. W tym roku liczę, że takie widoki zobaczymy znacznie wcześniej...
Andrzejku - zajrzałam do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Twoich pomysłów i ich realizacji...
Lusiu - wczesna wiosna, to prawda! Tak sobie myślę, że może ona chce się zrehabilitować za ubiegły sezon :;230
Beatko - roślinki z nasionek od Ciebie dobrze przezimowały ;:138 Oglądałam je dokładnie i moim zdaniem bardzo dobrze rokują.
Grażynko - jesteś niesamowita ;:196
-----------------------
Czy ja się chwaliłam, że ukorzeniam sobie komarzycę? Chyba nie... jutro jej fotki zrobię
-----------------------
Fotka znowu wspominkowa - ale wszystkie aktualne już wykorzystałam :(

Koty też pewnie już tęsknią za działką a ja za takimi widokami...

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Marysiu a czy Ty już siałaś kwiatki w swojej szklarence w domu? Bo ja właśnie chyba już zacznę w tygodniu wysiewać na parapetach.
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - Na razie mam posianą Werbenę patagońską i liliowce z moich własnych nasion. Wyobraź sobie, że w zeszłym roku zawiązało mi się 10 pięknych nasionek. Pozbierałam, przechowałam, posiałam a teraz czekam na to czy w ogóle wykiełkują :;230
Kolejne wysiewy dopiero teraz w najbliższych dniach będę robić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”