Wszystko o pomidorach cz. 8
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
Tak moje pomidorki wyglądało 2 kwietnia:
Tak 8 kwietnia:
Tak 10 kwietnia:
A tak 15 kwietnia:
Rosną jak szalone... Na zdjęciach jaśniejsze, niż w rzeczywistości. Druga tura niedawno popikowana, ale już odbijają
Tak 8 kwietnia:
Tak 10 kwietnia:
A tak 15 kwietnia:
Rosną jak szalone... Na zdjęciach jaśniejsze, niż w rzeczywistości. Druga tura niedawno popikowana, ale już odbijają
Mam na imię Ilona...
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 mar 2014, o 11:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich
Moje pomidory wysiane około połowy marca są już naprawdę duże, czy nie za szybko rosną?
Pomidorki koktajlowe:
Pomidorki opal:
Te mają chyba jakiś problem bo zaczynają więdnąć ale to może być spowodowane za małymi doniczkami ale nie mam już w co przesadzać.
Myślicie ze to o to chodzi? Chciałbym je przesadzić do gruntu w maju ale własnie nie wiem czy nie za szybko rosną?
Moje pomidory wysiane około połowy marca są już naprawdę duże, czy nie za szybko rosną?
Pomidorki koktajlowe:
Pomidorki opal:
Te mają chyba jakiś problem bo zaczynają więdnąć ale to może być spowodowane za małymi doniczkami ale nie mam już w co przesadzać.
Myślicie ze to o to chodzi? Chciałbym je przesadzić do gruntu w maju ale własnie nie wiem czy nie za szybko rosną?
- pawelp1320
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Paweł
Re: Wszystko o pomidorach cz. 8
Gdzie one będą potem rosły? docelowo
-- 16 kwi 2014, o 11:24 --
I jaka to odmiana , bo coś twoje wypowiedzi zniknęły
Rozważania nad zdjęciem z internety są jeszcze w śmietniku. Tam je wysłałem ekopom
-- 16 kwi 2014, o 11:24 --
I jaka to odmiana , bo coś twoje wypowiedzi zniknęły
Rozważania nad zdjęciem z internety są jeszcze w śmietniku. Tam je wysłałem ekopom
- pawelp1320
Będą rosły w gruncie. Odmiany to Bawole serce, Malinowy olbrzym, Krakus i Faworyt. Możliwe że wszystkie z nich to pomidory generatywne?
Pozdrawiam Paweł
Czy to sa odmiany generatywne? takie chodzą pogłoski, mają za dużo nawozów a za mało światła, namawiałbym Cię na to, żebyś jednak zrobił tunel a jeżeli nie to choćby osłonę od deszczu, taki daszzek z folii, w przeciwnym razie będziesz musiał robić full chemię , to są malinowe , duże odmiany , jak gdzieś zachoruje jeden owoc to od razu masz pół kilo do wyrzucenia, w tej chwili to dobrze było by zrobić mały tunel foliowy zbity z kilku łat , tak do metra wysokości i wynosić je na dzień na zewnątrz, bo jeżeli uprzesz się na ten grunt to strasznie ci wybiegną
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
pawelp1320, Twoje pomidory są ok. , tylko abyś za dużo nie podlewał, bo mogą mieć tendencje do wybiegnięcia.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- pawelp1320
Czyli te wygięte liście to efekt przenawożenia czy nie? Czytając różne informację w internecie nie jestem pewien bo niektórzy piszą że niektóre odmiany jak np. malinowy olbrzym mają charakterystycznie wygięte liście. Czy to prawda, czy może ten gość co to pisał też miał u siebie przenawożenie?
Pozdrawiam Paweł
Pawle ja mam też posiane takie odmiany malinowych jak ty i moje wyglądają tak samo jak twoje, wydaje mi się, że one tak mają.
- pawelp1320
Czyli to genetyczne . Dzięki wam wszystkim za porady.
Pozdrawiam Paweł
Zawinnięcie szczytowych liści to rzecz normalna, , ale możesz też przedobrzyć i wtedy te skręcenia będą dotyczyć wszystkich liści, zobacz jak wygląda przenawożenie azotem , twoje są w miarę.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pawle
Dyrydyry to chyba za bardzo nie wie co piszę a mądrością chcę zabłysnąć..
Rozsade Masz ładną, jedynie na liściach widać takie " "bąble" -pomidory dają ci znać że mają dość pożywienia. Teraz tylko podlewać woda jeśli sam podajesz składniki odżywcze
Jeśli nic nie podajesz bo masz ziemię z nawozami poczekać trzeba- nie jest tragicznie. Przy większym przykarmieniu będziesz musiał rozsade przenieść do torfu.
Dla mnie to ładne pomidory. Nie ma się czym martwić. A zwijanie liści pomidorów zaufaj mi może wyglądać inaczej
Już niedługo czeka je eksmisja więc spokojnie
Wygoogluj sobie hasło forum ogrodnicze baranie rogi i obejrzyj i poczytaj
Dyrydyry to chyba za bardzo nie wie co piszę a mądrością chcę zabłysnąć..
Rozsade Masz ładną, jedynie na liściach widać takie " "bąble" -pomidory dają ci znać że mają dość pożywienia. Teraz tylko podlewać woda jeśli sam podajesz składniki odżywcze
Jeśli nic nie podajesz bo masz ziemię z nawozami poczekać trzeba- nie jest tragicznie. Przy większym przykarmieniu będziesz musiał rozsade przenieść do torfu.
Dla mnie to ładne pomidory. Nie ma się czym martwić. A zwijanie liści pomidorów zaufaj mi może wyglądać inaczej
Już niedługo czeka je eksmisja więc spokojnie
Wygoogluj sobie hasło forum ogrodnicze baranie rogi i obejrzyj i poczytaj
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
Rusalka
Możliwe , ze nie wiem o czym piszę, ale wydaję mi się, że napisałem dokładnie to samo co ty, więc co ? oboje się nie znamy ?
Możliwe , ze nie wiem o czym piszę, ale wydaję mi się, że napisałem dokładnie to samo co ty, więc co ? oboje się nie znamy ?