Ogród w sercu Borów - cz. 2
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2
Ulu piękne rozpoczęcie!
Już się cieszę na długie spacery po Twoim ślicznym ogrodzie
Już się cieszę na długie spacery po Twoim ślicznym ogrodzie
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witam wszystkich serdecznie i dziękuje za odwiedziny w drugiej części. Dzisiaj po południu odpisałam większości z Was i wstawiłam sporo zdjęć i nagle wszystko mi poleciało, chyba w kosmos , no ale zacznę raz jeszcze;
Iwonko(Ivona44), fotergilla ładnie kwitnie każdego roku, nie ma z nią problemów, dodatkowo na jesień ładnie przebarwiają się liście
Moniko, u nas też zimno, dodatkowo dość wieje, wieczorem sporo pookrywałam i dość wymarzłam a teraz wygrzewam się przy kominku i piszę do Was
Iwonko(Iw), moja fotergilla rośnie na słonecznym stanowisku, może dlatego już jest w pełni rozkwitu.
Krysiu, lilia kwitła u mnie 4 czy też 5 lat temu i po kwitnieniu zawsze ginie, ale wydała jeden odrost, który teraz szykuje się do kwitnienia. Ta obecna dała przyrost w ubiegłym roku i w tym kolejny, jest więc szansa że za 4 i 5 lat zakwitnie. Ale to jeszcze daleka droga, przez wszystkie te lata zawsze ją okrywam, aby nie zmarzła
Marysiu, właśnie dla jej kwiatów, które są duże i pięknie pachnące aż tak się poświęcam
Aniu spaceruj do woli, a myślę że tak na żywo też w tym roku pospacerujesz, nie masz aż tak daleko do nas
A teraz kilka fotek z dnia dzisiejszego
A na tarasie kolorków dostają liście geranium
Dzisiejszy ogród
Iwonko(Ivona44), fotergilla ładnie kwitnie każdego roku, nie ma z nią problemów, dodatkowo na jesień ładnie przebarwiają się liście
Moniko, u nas też zimno, dodatkowo dość wieje, wieczorem sporo pookrywałam i dość wymarzłam a teraz wygrzewam się przy kominku i piszę do Was
Iwonko(Iw), moja fotergilla rośnie na słonecznym stanowisku, może dlatego już jest w pełni rozkwitu.
Krysiu, lilia kwitła u mnie 4 czy też 5 lat temu i po kwitnieniu zawsze ginie, ale wydała jeden odrost, który teraz szykuje się do kwitnienia. Ta obecna dała przyrost w ubiegłym roku i w tym kolejny, jest więc szansa że za 4 i 5 lat zakwitnie. Ale to jeszcze daleka droga, przez wszystkie te lata zawsze ją okrywam, aby nie zmarzła
Marysiu, właśnie dla jej kwiatów, które są duże i pięknie pachnące aż tak się poświęcam
Aniu spaceruj do woli, a myślę że tak na żywo też w tym roku pospacerujesz, nie masz aż tak daleko do nas
A teraz kilka fotek z dnia dzisiejszego
A na tarasie kolorków dostają liście geranium
Dzisiejszy ogród
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Uf udało mi się załapać chociaż na drugiej stronie.
Piękne rozpoczęcie nowego wątku,gratulacje
Całuski przesyłamy.Teresa i W.
Piękne rozpoczęcie nowego wątku,gratulacje
Całuski przesyłamy.Teresa i W.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ULKA.....na jednym ze zdjęć chyba rozpoznałam żywokost.......czy tak.....pytam bo posadziłam u siebie po raz pierwszy i obawiam się, ze nie w tym miejscu....myślę ze on potrzebuje sporo miejsca.....
...na taką himalajkę też am ochotę...pewno na jesień sprowadzę ją do siebie.......jaką wysokość u Ciebie osiąga....
...na taką himalajkę też am ochotę...pewno na jesień sprowadzę ją do siebie.......jaką wysokość u Ciebie osiąga....
- UlaL
Tereniu witaj , miło że jesteś, Tobie też przesyłam
Krysiu, żywokost potrzebuje trochę przestrzeni, jeśli posadziłaś w niewłaściwym miejscu to przy przesadzeniu możesz sobie go podzielić. A lilia może urosnąć nawet 2 m.
Krysiu, żywokost potrzebuje trochę przestrzeni, jeśli posadziłaś w niewłaściwym miejscu to przy przesadzeniu możesz sobie go podzielić. A lilia może urosnąć nawet 2 m.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Uleczko piękne irysy
Roślinki bardzo ładne ,a jak sobie radzisz z jaskrem rozłogowym
Roślinki bardzo ładne ,a jak sobie radzisz z jaskrem rozłogowym
Pozdrawiam Alicja
- UlaL
Alu, jaskra muszę stale usuwać, bo on szybko wędruje dalej i dalej. Ale dzisiaj pomyślałam, że posadzę nad stawem. Jeśli nie będzie smakował kaczkom czy gąskom, to ma szansę na byt na większym terytorium.
Miłego dnia Ci życzę
Miłego dnia Ci życzę
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ulu i znów same piękności zakwitają w ogrodzie a zapach geranium unosi się wokół
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Ula hosty wspaniale wyglądają. Widzę, że jest ich sporo
Czy geranium masz w trzech odmianach o liściach różnobarwnych? Czy tylko mi się wydaje?
Czy geranium masz w trzech odmianach o liściach różnobarwnych? Czy tylko mi się wydaje?
- UlaL
Alicjo, przed chwilą sporo napisałam i mi ponownie gdzieś uleciało. Jeśli powodem braku Twojego snu była ta sytuacja z paczką, to się nie martw, jeśli roślinki padły to to co się da to Ci prześlę ponownie. Działania naszej poczty czasami pozostawiają wiele do życzenia. Do Tereni wysłałam nasiona i też gdzieś przepadły.
Dzisiaj śpij spokojnie, to rozkaz
Marysiu, geranium pachną dość intensywnie, a każde inaczej. Marysiu, dla mnie pięknościami są te roślinki, które mam z wymiany i te szczególnie sobie cenię.
Izuniu, geranium mam 5 różnych, wszystkie nowe nabytki, a dopiero jedno kwitnie, to poniżej, te 4 pokazane wcześniej to jeszcze nie mają pączków
Dzisiaj śpij spokojnie, to rozkaz
Marysiu, geranium pachną dość intensywnie, a każde inaczej. Marysiu, dla mnie pięknościami są te roślinki, które mam z wymiany i te szczególnie sobie cenię.
Izuniu, geranium mam 5 różnych, wszystkie nowe nabytki, a dopiero jedno kwitnie, to poniżej, te 4 pokazane wcześniej to jeszcze nie mają pączków
Jak się rozrosną to się będę do Ciebie bardzo ładnie uśmiechać
- UlaL
Coś mi się wydaje że już się uśmiechasz, oczywiście że możesz liczyć na sadzonki, z tej co kwitnie to już mogę pobrać i jedną już ukorzeniam