Zieloni współmieszkańcy Ani
Niestety zdjęcia nie będą lepsze dopóki nie kupię aparatu, teraz mam tylko komórkę. Ta zielona roślinka w tle to Drosanthemum micans.leo pisze:Piękne rośliny masz Aniu i same ciekawe, chociaż zdjęcia przydałyby się większe zdecydowanie. Na tym zdjęciu poniżej, co to za roślinka jasnozielona w tle?
http://images12.fotosik.pl/99/dc7529ed7ea30bdam.jpg
Bardzo ładnie rozrosła Ci się faukaria tuberculosa, to jakiś sukulent? Zdjęcie słabo oddaje jej urok. No i moja ulubiona wciąż poszukiwana hatiora, czyżbyś ją uwiesiła u sufitu?! A ja sądziłam, że ona tylko do góry rośnie i nie nadaje się do prowadzenia jako zwisająca!? Pozdrawiam i mam nadzieję, że wciąż mogę liczyć na zaszczepkę hatiory?
Faucaria to sukulent pochodzący z Afryki, a hatiora rzeczywiście wisi u sufitu i ma się całkiem nieźle, jak widzisz na zdjęciu zwieszają jej się gałązki na dół, a na parapecie nie mam po prostu na nią miejsca.
Leo i Basga oczywiście że możecie liczyć na zaszczepki hatiory, proszę namiary na pw.
Figa dziękuję za ciepłe słowa Najstarszy kaktus jakiego posiadam ma jakieś 15 lat albo i więcej. Ale dopiero niedawno zaczęłam gromadzić sukulenty na większą skalę.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Zieloni wspolmieszkancy ANI
kochana Aniu roślinki przepiękne, az Ci zazdroszcze!!!!! Zyczylam Ci udanego urlopu! Mam nadzieję, ze się udał !!!!?????? Pogoda byla piękna, nie padalo.Szkoda , że już koniec. Mam na myśli urlopu nie roślinek,bo jest się, czym zachwycać!!! Gratuluję!!! Ja natomiast nie mialam urlopu bo caly czas pracuje ciężko. Mam nadzieję,że w przyszlym roku trochę odetchne?
POZDRAWIAM SERDECZNE
JOLANKA ;:2
POZDRAWIAM SERDECZNE
kto kompostuje, dwa razy zyskuje -
oszczędza środowisko, humus produkuje
JOLANKA
oszczędza środowisko, humus produkuje
JOLANKA
Re: Zieloni wspolmieszkancy ANI
Dziękuję Jolanko, urlop oczywiście się udał i zyczę Ci żebyś również mogła odetchnąć od pracy, bo w końcu każdemu to się należyJolanka pisze: kochana Aniu roślinki przepiękne, az Ci zazdroszcze!!!!! Zyczylam Ci udanego urlopu! Mam nadzieję, ze się udał !!!!?????? Pogoda byla piękna, nie padalo.Szkoda , że już koniec. Mam na myśli urlopu nie roślinek,bo jest się, czym zachwycać!!! Gratuluję!!! Ja natomiast nie mialam urlopu bo caly czas pracuje ciężko. Mam nadzieję,że w przyszlym roku trochę odetchne?
POZDRAWIAM SERDECZNE
dziękuję wszystkim bardzo za uznanie i życzę Ci Marela abyś w końcu doczekała się swojego wymarzonego zielonego zakątka