Ogród "po 30-tce" - II część
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
Witam wszystkich gości i dziękuję w imieniu ciemierników, bo mała w tym moja zasługa, że one tak zakwitły . Wg mnie to bardzo 'niezależne' rośliny.
Iwona- to mi wygląda na miłość bez wzajemności, bo ja nie będę wiedzieć, co się dzieje u Ciebie, przy Twoim 'aplauzie' do pisania .
moniulica - to kokorycz George Baker; wysadza się ją z takiej 'cebulki'.
marpa - aż u mnie słychać to westchnienie - nareszcie się wygrzebała .
anabuko1- można je posadzić gdzieś pod płotem, aby w półcieniu czy cieniu i zapomnieć. Są nie do 'zabicia' i bezobsługowe .
slanka-flora - z tym dzieleniem, to jest kłopot, bo i ciężko i tego bardzo nie lubią. Mam sporo 2-letnich siewek, może w pryszłym roku zakwitną, to wtedy 'się da' . Fakt, to kokorycz George Baker.
bejka1970 - tak Ci się podobają moje świerki, a jak chciałam trochę dać, to podziękowałaś na "nie" .
ewa321- wiosna to na razie kalendarzowa, ale kiedyś musi przyjść ta prawdziwa . Mam nadzieę, że już niedług, bo zima była szara i bez słońca .
wanda7 - cieszę się, że Ci się podobają, ale ta zima była dla nich łaskawa. Jeszcze raz dziękuję za pomoc .
Tulap - jak miło Cię widzieć .
Annes77 - czosnek ruszył po deszczach; a jaki smaczny .
witch - dzięki z słowa uznania
Tajka - rozgość się, bardzo proszę, mam nadzieję, że reszta też Cię nie rozczaruje.
Magnolia gwiaździsta "w przygotowaniu" do startu .
Iwona- to mi wygląda na miłość bez wzajemności, bo ja nie będę wiedzieć, co się dzieje u Ciebie, przy Twoim 'aplauzie' do pisania .
moniulica - to kokorycz George Baker; wysadza się ją z takiej 'cebulki'.
marpa - aż u mnie słychać to westchnienie - nareszcie się wygrzebała .
anabuko1- można je posadzić gdzieś pod płotem, aby w półcieniu czy cieniu i zapomnieć. Są nie do 'zabicia' i bezobsługowe .
slanka-flora - z tym dzieleniem, to jest kłopot, bo i ciężko i tego bardzo nie lubią. Mam sporo 2-letnich siewek, może w pryszłym roku zakwitną, to wtedy 'się da' . Fakt, to kokorycz George Baker.
bejka1970 - tak Ci się podobają moje świerki, a jak chciałam trochę dać, to podziękowałaś na "nie" .
ewa321- wiosna to na razie kalendarzowa, ale kiedyś musi przyjść ta prawdziwa . Mam nadzieę, że już niedług, bo zima była szara i bez słońca .
wanda7 - cieszę się, że Ci się podobają, ale ta zima była dla nich łaskawa. Jeszcze raz dziękuję za pomoc .
Tulap - jak miło Cię widzieć .
Annes77 - czosnek ruszył po deszczach; a jaki smaczny .
witch - dzięki z słowa uznania
Tajka - rozgość się, bardzo proszę, mam nadzieję, że reszta też Cię nie rozczaruje.
Magnolia gwiaździsta "w przygotowaniu" do startu .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam wiosennie, choć zimno, słoneczko wyszło i od razu cieplej na duszy, Ciemierniki niezmiernej urody.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu
Jak tylko zobaczyłam Twój wpis, spojrzałam w stopkę i przybiegłam szybko do nowego wątku
Ciemierniki cudne, a jeśli jeszcze dobrze rosną w cieniu, to już całkiem je lubię...U mnie miejsce już tylko tam wolne... Muszę poszukać informacji o nich.
Jak tylko zobaczyłam Twój wpis, spojrzałam w stopkę i przybiegłam szybko do nowego wątku
Ciemierniki cudne, a jeśli jeszcze dobrze rosną w cieniu, to już całkiem je lubię...U mnie miejsce już tylko tam wolne... Muszę poszukać informacji o nich.
- Pulpa222
Annes77 - Wybieram się do Ciebie i wybieram ... .
iga23 - u mnie dzisiaj nie padało. Próbowałam popracować w ogrodzie, ale zimnica okropna . Ciemiernikom jakoś pasuje to miejsce, bo nic przy nich nie robię .
dorotka350 - dzięki za odwiedziny.
Co do ciemierników, to lubią cień, zasadową glebę i trochę wilgoci. U mnie mają tylko cień .
Wg mnie możesz sobie kilka posadzić, kwitną, jak jeszcze pusto w ogrodzie.
iga23 - u mnie dzisiaj nie padało. Próbowałam popracować w ogrodzie, ale zimnica okropna . Ciemiernikom jakoś pasuje to miejsce, bo nic przy nich nie robię .
dorotka350 - dzięki za odwiedziny.
Co do ciemierników, to lubią cień, zasadową glebę i trochę wilgoci. U mnie mają tylko cień .
Wg mnie możesz sobie kilka posadzić, kwitną, jak jeszcze pusto w ogrodzie.
Pozdrawiam Ania
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aneczka piękne ci są,ale koszty przesyłki ,by mnie zjadły
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,
właśnie znalazłam nowy wątek, więc się melduję.
Z przyjemnością przyjrzałam się Twoim dorodnym ciemiernikom - masz wyjątkowo ładne odmiany.
właśnie znalazłam nowy wątek, więc się melduję.
Z przyjemnością przyjrzałam się Twoim dorodnym ciemiernikom - masz wyjątkowo ładne odmiany.
Gapa ze mnie i dopiero teraz odkryłam,że masz nowy wątek
Bardzo się cieszę,że znów będę mogła do Ciebie zaglądać i być na bieżąco z wydarzeniami z Twojego kolorowego królestwa
Ciemierniki piękne Zresztą co ja piszę...U Ciebie Aniu wszystko piękne
Bardzo się cieszę,że znów będę mogła do Ciebie zaglądać i być na bieżąco z wydarzeniami z Twojego kolorowego królestwa
Ciemierniki piękne Zresztą co ja piszę...U Ciebie Aniu wszystko piękne
Pozdrawiam Amelia
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu cudny masz ten pełny ciemiernik , kiedyś też kupiłam , ale zima przyszła ostra i nie przezimował.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Przybyłam się powitać w nowej części. Aniu, piękne okazy ciemierników. Magnolia już zaczyna??
- Pulpa222
Witam serdecznie . Tak Małgosiu, to gwiaździsta, a one kwitną w kwietniu.
Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Witaj Aniu !
Z niecierpliwością czekałem na otwarcie i osobiście go również przegapiłem !
Bardzo podobają mi się ciemierniki ile masz odmian ?
Coś nie ma żurawek nie podoba mi się to !
Pąk magnolii rozkwitł? Gwazdzista jest bardzo orginalną magnolią ale niestety u mnie ciągle wymarza w przeciwieństwie do pośredniej
Pozdrowienia i Wesołych świąt spędzonych w gronie rodziny
Z niecierpliwością czekałem na otwarcie i osobiście go również przegapiłem !
Bardzo podobają mi się ciemierniki ile masz odmian ?
Coś nie ma żurawek nie podoba mi się to !
Pąk magnolii rozkwitł? Gwazdzista jest bardzo orginalną magnolią ale niestety u mnie ciągle wymarza w przeciwieństwie do pośredniej
Pozdrowienia i Wesołych świąt spędzonych w gronie rodziny