Moje skromne parapety
-
- 200p
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje skromne parapety
Bardzo ładne zadbane i dopieszczone fiołeczki
Cóż jeszcze skrywasz przed nami
Cóż jeszcze skrywasz przed nami
-
- 50p
- Od: 14 paź 2011, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
gapapl, 2iza zgadłyście.Mam od niedawna takiego małego degustatora moich kwiatków.Szczególnie uparł się na listki fiołkowe i na jednego kaktusika, który średnio raz na dwa tygodnie ląduje na podłodze.
Oto moja wredota
Dziękuję za odwiedziny.To bardzo miłe i zachęcające.
Niestety większość moich fiołków musi trochę odchorować-ale nauczyłam się zamykać pokój, w którym przebywają więc powinny odżyć.
-- 27 maja 2015, o 09:13 --
A tu mój nowy nabytek-dostałam od córci storczyka na dzień mamy.I taką małą niespodziankę jak go rozpakowywałam.Oczywiście ucieszyłam się i mój "gratis" już jest w osobnej doniczce
mój prezencik
no i ku mojej uciesze malutki gratisik(takie gratisiki dają niechcący w biedronce)
Oto moja wredota
Dziękuję za odwiedziny.To bardzo miłe i zachęcające.
Niestety większość moich fiołków musi trochę odchorować-ale nauczyłam się zamykać pokój, w którym przebywają więc powinny odżyć.
-- 27 maja 2015, o 09:13 --
A tu mój nowy nabytek-dostałam od córci storczyka na dzień mamy.I taką małą niespodziankę jak go rozpakowywałam.Oczywiście ucieszyłam się i mój "gratis" już jest w osobnej doniczce
mój prezencik
no i ku mojej uciesze malutki gratisik(takie gratisiki dają niechcący w biedronce)
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
-
- 50p
Mój kaktusik poczuł lato-wystarczy że świeci słońce a wtedy kwitnie i kwitnie...
Niestety nie wiem jaka jest jego nazwa -mam go już parę lat i do tej pory jakoś niespecjalnie zwracałam uwagę na nazwy.Może ktoś z Was wie jaka?
Niestety nie wiem jaka jest jego nazwa -mam go już parę lat i do tej pory jakoś niespecjalnie zwracałam uwagę na nazwy.Może ktoś z Was wie jaka?
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
Obficie pięknie kwitnie storczyk, a kaktus widzę,że też długo pocieszy wasze oczy kwitnieniem .
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Piękny kolorek Storczyka
-
- 50p
Dziękuję dziewczyny.Z różnymi kwiatami próbowałam na moich parapetach ale ze względu na to że są to południowe okna to od pewnego czasu zaczęłam stawiać na nich kaktusy i tym jest tu chyba dobrze
jeżeli chodzi o storczyka to jest mój jeden z dwóch-drugi po małych przejściach dopiero puszcza pęd i za jakiś czas będę mogła się min pochwalić.Na razie wygląda tak
jeżeli chodzi o storczyka to jest mój jeden z dwóch-drugi po małych przejściach dopiero puszcza pęd i za jakiś czas będę mogła się min pochwalić.Na razie wygląda tak
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
-
- 50p
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Chwale storczyki, piękne je Masz ;)
-
- 50p
Dziękuję justus27. Na razie mam tylko dwa.do tej pory uwielbiałam fiołki ale spora część moich fiołków przez brak czasu mi odpadła .Teraz powoli staram się reanimować moją "kolekcję" -wzięłam od mamy trochę listków , które ona kiedyś ode mnie brała... A storczyki to moja nowa przygoda.Też są piękne.i wdzięczne bo jak zaczną kwitnąć to prawie bez końca. Pierwszego dostałam od koleżanki w ubiegłym roku na imieniny a drugiego od córci na dzień mamy (chociaż sama go wybierałam) i kto wie co będzie dalej...
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
-
- 50p
A oto moja hoja Carnosa ma jakieś 8-9 lat i mam ją od małej odnóżki.Niestety kwitła mi dopiero 2 razy.Raz jak była całkiem mała a drugi raz pod koniec ubiegłego lata.Za każdym razem tylko jednym kwiatkiem. Być może dlatego że przeprowadziliśmy się w międzyczasie
A od jakiegoś czasu jej córeczka, która stoi na tym samym parapecie ma jeden pączek
A od jakiegoś czasu jej córeczka, która stoi na tym samym parapecie ma jeden pączek
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Aniu! Kocurek śliczny, to nic że szkodnik Ja mam takie trzy i chociaż się często wściekam (na przykład za poprzewracane doniczki w szale gonitwy), to jednak za nic nie pozbędę się tych szkodników. Natomiast ten ostatni kaktusik to rodzaj Mammillaria, jednak trudno mi ocenić jaki gatunek. hoja natomiast śliczna i bujna, mam podobną i też mnie rozczula. Ślicznie pokazane roślinki
Witaj
Fiołkowo i hoyowo przeplatane kaktuskami to cos dla mnie
Piękne ,zadbane roślinki
Fiołkowo i hoyowo przeplatane kaktuskami to cos dla mnie
Piękne ,zadbane roślinki
-
- 50p
No i stało się. Wiedziałam że prędzej czy później tak będzie bo czytając to forum chyba nie sposób inaczej...
Kupiłam dziś dwie hojki
Jak przyjdą to się pochwalę.
Kupiłam dziś dwie hojki
Jak przyjdą to się pochwalę.
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety