Stawy maro18 lilie wodne i nie tylko
Re: Stawy maro18 lilie wodne i nie tylko
Ta siewka została nazwana. Nymphaea 'Inka' - Lilia wodna 2015 Polska odmiana hodowca M.Miązek.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/2ae654e4791f94f5
http://www.fotosik.pl/zdjecie/2ae654e4791f94f5
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne! zawsze mnie ciągnęło do nich, ale nie posiadam zbiornika wodnego, chociaż może w przyszłości
Zawsze można spróbować w dużych donicach lub kastach.
Do dużej donicy oczywiście bez otworów wlewa się wodę a do niej wstawia się mniejszą donicę z posadzoną lilią wodną. Oczywiście na zimę należało by przenieść lilie wodną do pomieszczenia tak żeby kłącze nie zamarzło. Podczas zimowania w pomieszczeniu donica nie musi być pełna wody ważne jednak żeby kłącze było w wodzie.
Do dużej donicy oczywiście bez otworów wlewa się wodę a do niej wstawia się mniejszą donicę z posadzoną lilią wodną. Oczywiście na zimę należało by przenieść lilie wodną do pomieszczenia tak żeby kłącze nie zamarzło. Podczas zimowania w pomieszczeniu donica nie musi być pełna wody ważne jednak żeby kłącze było w wodzie.
Zaczęły powoli ruszać lilie wodne, już pod powierzchnią wody widać młode liście.
Niewielka ilość Nymphaea 'Inka' trafi w tym roku na rynek.
Bardzo ładna odmiana
Maro18 Mam nasiona lilli ale nie mam kolorowego pojęcia co dalej... a sądząc po Twoim stawie i wypowiedziach na wielu forach masz ogromną wiedzę! Potrzebuje kilku wskazówek a każdy mówi co innego a u Ciebie widać efekty
czy mogę w jakiś sposób napisać do Ciebie wiadomość prywatną? Nie chcę zaśmiecać forum moimi głupimi pytaniami ;)
Pozdrawiam
czy mogę w jakiś sposób napisać do Ciebie wiadomość prywatną? Nie chcę zaśmiecać forum moimi głupimi pytaniami ;)
Pozdrawiam
To co miałem napisać na temat nasion i wysiewania to już napisałem. Wszystko jest w internecie nie tylko na polskich stronach.