Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

I ja jestem ciekawa Twoich planów i ogrodowych efektów :wit
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dziękuję za kolejne odwiedziny- jest mi niezmiernie miło ;:108 Niedługo, może jutro będą kolejne zdjęcia i pochwalę się moimi zakupami na nadchodzący sezon. Już nie mogę się doczekać siania itd. A chłopcy łobuzy- zgadza się i z oka ich spuścić nie można. Jutro wracamy do szkoły i przedszkola więc znów życie z zegarkiem w ręku he he.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Witaj Andziu na FO. Podany mi kierunkowskaz przywiódł mnie tutaj i jestem urzeczona tym co ujrzałam: przestrzeń, przestrzeń, wszędy przestrzeń, jakież to urocze. Fajne jest również to, że macie dużo do przerobienia w tym siedlisku. Oby tylko zdrowie było to dacie radę. Mężuś widzę też pracowity jest. Warzywnik piękny, bardzo zadbany, obfity w pyszności. Pokaż dom i otoczenie wokół niego, zwłaszcza ten pas 8 X 70 m. A chłopcy - wspaniałe smyki, z szelmowskim błyskiem w oczach.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Badziu :wit Dziękuję, że zajrzałaś ;:167 No więc pokazuję kolejne fotki. Najpierw moje biedne truskaweczki. Jesienią posadziłam 2000 sztuk i zastanawiam się, co z nich będzie po takich mrozach ;:223
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

I kolejne zdjęcia siedliska. Tutaj właśnie wolny pas, o którym Badziu wspomniałaś. Płot z lewej strony jest do rozbiórki w przyszłości, bo moja działka sięga do pierwszego rzędu drzewek owocowych widocznych po prawej stronie. A drzewka obok płota są do wykarczowania bo nie ma z nich pożytku- ani ozdoby ani smacznych owoców :(

Obrazek
A na kolejnym zdjęciu kolejne wolne m2 do zagospodarowania przed domem:

Obrazek
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Uuuu, ooo, :roll:, ale chałat truskawek. Świeże nasadzenia, mogą odczuć te mrozy zwłaszcza że one nadal trwają a sadzonki nie mają śniegowej pierzynki. Coś mówili o ociepleniu, nawet o dodatnich temp. ale to żadna pociecha. Śnieg, śnieg najpotrzebniejszy teraz.

Andziu, pomiędzy Twoim areałem a drzewkami owocowymi jest droga czy miedza? A tam w dali to las widać?
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Badziu, to jest po prostu moja działka- nic nie ma pomiędzy ;:173 A widać jakby dróżkę, bo w ubiegłym roku mój kuzyn przejeżdżał tamtędy na pole bo miał bliżej a u mnie i tak nic nie rosło. A truskawki to tak z zamiarem produkcyjnym- chcę sezonowo trochę dorobić bo mąż ile by nie zarobił, to ciągle mało :;230 Myślę jeszcze o borówce amerykańskiej, no ale zobaczymy. Planowanie siedliska spędza mi sen z powiek- dosłownie :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Andziu kawał pola truskawkowego, a i pracy sporo szczególnie z plewieniem. Życzę więc obfitych plonów, żeby nakłady się zwróciły. Jak nie musicie likwidować drewnianego płota to niech zostanie, jest dużo ładniejszy od metalowego ;:215 Masz sporo ziemi do zagospodarowania. Czy lubisz siać, bo jeżeli tak i masz warunki w domu na wiosenne sianie to chętnie poślę Ci jakieś nasiona, których mam nadmiar. Zawsze jest to sposób na tańsze obsadzenie ogrodu.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Witaj Mario. Kilka dni temu podczytywałam Twój wątek ale nie zostawiłam po sobie śladu :( Płot chcemy rozebrać i postawić nowy na granicy działki- przy drzewkach owocowych. Ale to plany nie na ten rok (brak funduszy). Nowy zapewne też będzie z drewna bo oboje z mężem kochamy ten materiał. Parapetów nie mam niestety zbyt dużo ale z racji tego, że wszystkie warzywka, które można sadzić z rozsady- rozsadę robię i ciągle jęczę, że mało miejsca, mój mężuś zrobi mi w tym roku tzw. growboxa a może i dwa :;230 (tylko on o tym jeszcze nie wie :;230) więc miejsca powinnam mieć sporo i chętnie przyjmę wszelkie nasionka ;:167
A tak wyglądał mój południowy parapet w ubiegłym roku:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja już z półek przeszłam najpierw na regalik, a teraz mam szklarenkę rozkładana wylicytowaną na Al za w sumie niewielkie pieniądze. Ty masz zdolnego męża to zbije Ci solidny regalik i będzie gdzie postawić pojemniczki z siewkami. Podeślij mi adres na pw, a ja zrobię porządek w nasionach i prześlę :D One przecież i tak z czasem tracą ważność więc niech Ciebie cieszą :lol: Mam oczywiście kwiaty, warzywa (pomidory i papryki) czy wszystko siejesz?
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Mario, do tej pory z kwiatów siałam jedynie aksamitki he he. W tym roku z kwiatami zaczynam swoją przygodę- zamówiłam troszkę nasionek w sklepie u Gertrudy. A jeśli chodzi o warzywka to sieję na rozsadę pomidory, papryki, pory, bakłażany, selera a w tym roku zamierzam wysiać arbuza i pobawić się w szczepienie ogórka na dyni. Jeśli chodzi o nasionka- będę Ci bardzo wdzięczna ale może nasionek pomidorków mi nie wysyłaj- kilka osób z FO zaoferowało się, że mi wyśle- czekam jeszcze na nasionka i myślę, że będę miała ich wystarczająco dużo :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ok ! mam nadzieję że się podzielisz doświadczeniem szczepienia ogórka na dyni, brzmi to ciekawie :D
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

W tym roku obiecałam sobie fotografować wszystkie poczynania i robić notatki- zobaczymy, co z tego wyjdzie ;:224 Ale nowymi doświadczeniami na pewno się podzielę, nawet jeśli to będzie porażka he he.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”