Maszyny

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
jaro710j
200p
200p
Od: 29 mar 2015, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Maszyny

Post »

Ile trawnika ? Na Twoim miejscu jeśli nie zamierzasz zbierać trawy wybrałbym tzw. rider. O dokładny model to już specjaliści podpowiedzą, ale coś w stylu Stiga Park lub Husqvarna Rider. No i czym jest to "jedno miejsce" a czym drugie :roll: Napisz ile masz sadu ile warzyw i tak dalej :D
sebago30
100p
100p
Od: 7 mar 2016, o 21:27

Post »

Ten większy kawałek to teren trawy z drzewami wymieszany, a drugi do pusty trawnik. W sumie ziemi mam około 2 ha ziemi. ( z 30 arów ogródek pod warzywa, trawa z sadem oraz miejsce na kwiaty i teren na którym są chodniki itp rzeczy)
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi". Albert Einstein.
jaro710j
200p
200p

Post »

Trawnik jest bardzo reprezentatywny (angielski) czy typowy rekreacyjno-użytkowy? Dlaczego chcesz zbierać trawę (kompost, ściółka, czy estetyka). Co myślisz o tych riderach ? przykład: https://www.youtube.com/watch?v=tvm5plIlk0A
sebago30
100p
100p
Od: 7 mar 2016, o 21:27

Post »

Typowo rekreacyjno-użytkowy. Na kompost lub ściółkę. Nie myślałem o nich bo nie na moją kieszeń. (mam dopiero 19 lat)
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi". Albert Einstein.
jaro710j
200p
200p

Post »

Na taką powierzchnię warto zainwestować w jakąś dobrą kosiarkę samojezdną, bo po pierwsze to są kilometry do przejścia przez tydzień za zwykłą, a po drugie słaba kosiarka szybko padnie, bo nie jest przygotowana do takiej ciężkiej pracy. Traktorek też nie najtańszy, bo gwarantuję Ci że też szybko badziewie padnie i wydasz w końcu 3x więcej niż byś wydał na początku na porządny sprzęt. Taki areał to nie 3 ary pod domem jednorodzinnym tylko konkretny kawał pola. Zastanów się 2 razy :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”