Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Super lampy ;:138 ,pokażesz jakieś zdjęcie wieczorem gdy świecą?Róże masz imponujące.Dużo pracy własnymi rączkami i efekty są ;:333
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

apus, daysy decouapage to może nie takie dokładne jak w książkach i na instruktarzach bo choć ozdabiam tą techniką wszystko -szklo, metal, drewno co się da ale w prosty tani sposób tzn farba akrylowa od malowania sufitów biała jak wyschnie to serwetkę przyklejam rozcieńczonym klejem wikolem a na koniec zabezpieczam lakierem vidaron akrylowy super jest puszka duża ok 30 zł ale wydajna jak żadna inna i co najważniejsze bezzapachowa i bezpieczna dla dzieci a moja córcia to wielka pomocnica i wszytko robi ze mną ;:167 ;:167 A tylko te lampy kule były pomalowane olejna białą bo jednak pomyślałam jak mają wytrzymać każdą pogodę to wybrałam olejną i dziś pomalowałam na biało a jutro dostana nową serwetkę
cyma2704 witam i Ciebie ;:138 pomocnica niedługo będzie miała 4 latka i faktycznie ciągle chce pomagać we wszystkim oby tak dalej ;:63
Violka33 witam w moim ogrodzie w którym dużo pracy ale jak napisałaś efekty są i jak zrobi się coś samemu to cieszy najbardziej ;:215 a zdjęcia lamp w sumie nie mam jak świecą nocą może jak się ściemni to nadrobię zaległości zdjeciowe ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majka, ale ja to samo - farba "sufitowa", zwyczajny akryl, serwetki na rozcieńczony wikol, a na koniec maluje lakierem samochodowym w spraju :)
Z profesjonalnych materiałów, to kupiłam m.in. preparat do spękań, ale nie bardzo mi to wychodzi (próbowałam też robić spękania na żółtko - da się!!!), złotko w rolce (jak mnie wzięło na ikony) i kilka jeszcze... :D
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
slimak900
200p
200p

Post »

A no to decoupage szybko i na temat tak jak ja ale kup ten lakier co ja bo samochodowy nie dość, że mało wydajny to czuć go wszędzie :oops:
Coś nie mogę wstawić dziś żadnego zdjęcia prze fotosik czy tu są jakieś limity?
slimak900
200p
200p

Post »

białe kule jutro serweteczki nowe dostaną

Obrazek

bratki ciągle piękne

Obrazek

córcia mówi, że się uśmiechają do niej

Obrazek

no i moje ulubieńce wiosny - TULIPANY

Obrazek

mam sporo ale nie znam nazw

Obrazek

wszystkie są posadzone w siatce na krety tzn zawinęłam taka łódkę końce spięłam i mam nadzieję, że tak szybko się nie dobiorą nornice do nich

Obrazek

szafirki już się ładnie rozrosły

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Maju! Skorzystałam z zaproszenie i jestem, odwiedzam, oglądam. Wkładacie wiele pracy w urządzenie swojego otoczenia. Pojawiają się coraz nowe przedsięwzięcia. Kawałek po kawałku wyłaniają się piękne, przemyślane zakątki. Z pewnością dzięki swojej pracy i zaangażowaniu uzyskacie wkrótce wspaniały wynik. Gratuluję!
Z ciekawością będę czytać, co zrobisz z odpadu granitowego. U mnie też sporo zostało. Chciałam zrobić murki, ale są to tak nierówne kawałki, że jakoś słabo to sobie wyobrażam. Może ty podsuniesz mi kiedyś jeszcze jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Maju :wit

Moc prac poczyniłaś. Widać pomysłowa z Ciebie babka ;:333
Tulipanowe rabaty taj jak szafirkowe łany to najmilszy widok z początkiem wiosny ;:108
Róża przy wejściu piękna i okazała. Piękny ten twój ogród i pełen okazów a co do nazw to się nie martw długo nie potrwa jak padną tu ich identyfikacje i podpowiedzi. Już forumowych znawczyń w tym głowa ;:215
Musze przyznać, że w oko zapadła mi jedna z piękniejszych różyczek - taka z blond włoskami - Prześliczna :)
Miło było wpaść do Twojego ogrodu zapraszam na rewizytę i serdecznie pozdrawiam życząc ciepła i słoneczka.
slimak900
200p
200p

Post »

wanda witaj :wit ;:138 ja ten odpad kładę gdzie się da i jest naprawde krzywy ale jak już się zrobi całość to nikt tego nie zauważa
przykład
lato 2015 plastikowe obrzeża jak dla mnie niewypał bo pękają

Obrazek

w tym roku końcem marca ukleiłam z kamienia
na tym zdjęciu widać jaki jest nierówny

Obrazek

a po wykończeniu ma swój urok i na pewno trwalsze a i z tego miejsca przenioslam lilie dosadziłam bukszpany a obok sa róże a w środku koła zostały same ostróżki a w drugim kole kupiłam i posadziłam malutkie jeszcze żurawki ale liczę, że się wkrótce rozrosną

Obrazek

na zająca dostałam pergole więc też wymurowałam 2 koła a w środku posadziłam eden rose a obok lacre i śnieżniki ( te przesadzałam kwitnące bo rosły w innym miejscu gdzie powstał kolejny murek) i chyba dosadzę lawendę

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj to, to, potrzebne mi takie inspiracje! Ale i ta podpora do róży jaka obłędna. Cudna po prostu. Skąd ją masz?
slimak900
200p
200p

Post »

zara witaj tak choć w ogrodzie około 100 róż to ta mała najpiękniejsza i najsłodsza ;:167 zaraz pędzę do Twojego ogrodu ;:65

-- 27 kwi 2016, o 10:19 --

wanda7 to mąż z kolegą taki zdolniacha :heja i sami zrobili a potem się śmiali, że internet mi odłączą żebym nic więcej już im nie wymyśliła hehe
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Podpora rewelacyjna! ;:138 Mój mąż będzie miał ściągę, bo materiały na takową już mam, tylko brak było inspiracji... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka ale zdolna jesteś, tak granit układać. ;:oj Koło z bukszpanami wspaniale się prezentuje. ;:63 Nie mogę podpory nie pochwalić. ;:215
slimak900
200p
200p

Post »

Powiem Wam, że samo układanie kamienia jest fajne tylko wyrobienie betonu to już nie raz mi ręce opadają hehe mieszam i mieszam w tej taczce choć obok stoi betoniarka ale murki robię jak mała w przedszkolu no a wtedy to i mąż w pracy to mieszam ręcznie sama a ostatnio kończyłam popołudniu ścieżkę i córcia założyła wielkie robocze rękawice wzięła kielnie i ostro że mamie będzie pomagać i przyznam szczerze, że nawet jej to wychodziło ;:63 ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”