Papryka do gruntu. Część 7
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Dzięki Marta. Dziś rozsypię i zobaczymy czy zadziała.
Pozdrawiam Krzysiek
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
U mnie cynamon na mrówki nie podziałał.
Chciałam dziś dwie ostatnie papryczki w doniczkach wysadzić do gruntu, ale zapowiadają na wieczór burzę Chyba muszę poczekać do jutra.
Chciałam dziś dwie ostatnie papryczki w doniczkach wysadzić do gruntu, ale zapowiadają na wieczór burzę Chyba muszę poczekać do jutra.
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mojej pokazały się pierwsze kwiatki, ale jeszcze zbyt małe,żeby je uszczknąć.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
- Przylepa
- 50p
- Od: 25 sty 2016, o 20:50
Witam wszystkich.
Bardzo proszę o Wasze opinie, co dolega moim paprykom. Zwijają jej się wszystkie młode listki i nie rośnie.Plamy na liściach, to pozostałości sosnowego pyłu. Jak je przesadzałam do donic i do gruntu, to prawie nie miały korzeni. Wcześniej rosły w ziemi Aura. Miałam nadzieję, że w dobrej ziemi ruszą, ale jakoś im nie idzie. Na szczęście nie dotyczy to wszystkich papryk, ale szkoda mi tych biedaków.
Bardzo proszę o Wasze opinie, co dolega moim paprykom. Zwijają jej się wszystkie młode listki i nie rośnie.Plamy na liściach, to pozostałości sosnowego pyłu. Jak je przesadzałam do donic i do gruntu, to prawie nie miały korzeni. Wcześniej rosły w ziemi Aura. Miałam nadzieję, że w dobrej ziemi ruszą, ale jakoś im nie idzie. Na szczęście nie dotyczy to wszystkich papryk, ale szkoda mi tych biedaków.
Pozdrawiam Ewa
Niedawno gdzieś czytałam, że zwijanie się młodych liści i nierozbudowany system korzeniowy świadczy o niedobrze wapniaPrzylepa pisze:Witam wszystkich.
Pozdrawiam,
Ania
Ania
- hanusia19888
- 100p
- Od: 6 kwie 2017, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje kiedyśwygladały podobnie, ale inaczej.... Jak jednej zajrzalam w korzenie to miała tam robaczki... Jakieś takie dziwne...
Hanuśka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przylepa ,a oglądałaś z bliska ,czy nie ma na nich mszyc? Moje tak wyglądały jak załapały te paskudztwa
Asia
Asia
- Przylepa
- 50p
- Od: 25 sty 2016, o 20:50
Pelasia, oglądałam. Te w gruncje gdzie niegdzie mają jakąś mszycę, ale te w donicach na balkonie nie mają, a wyglądają tak samo . Wydaje mi się, że podczas produkcji rozsady popełniłam jakiś błąd i teraz są tego skutki.
Pozdrawiam Ewa
- hanusia19888
- 100p
Hanuśka
Na drugim to larwa biedronki Nie zabijaj, są pożyteczne.
- hanusia19888
- 100p
Na pierwszym to samo Durna ja dziekuje taki to wlasnie jestem ogrodnik początkujący przepraszam
Hanuśka