Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Ewuniu przybiegłam obejrzeć nowe Twoje pomysły i się nie zawiodłam pieluchy rewelacja, podprowadzić nie mam gdzie bo moje wnuczki to już panny i nie spieszą się abym została prababcią i niech tak zostanie - czyli muszę zrobić sobie zaopatrzenie legalnie w sklepie
Zamierzam ten pomysł wykorzystać też na pnące truskawki i poziomki.
Zamierzam ten pomysł wykorzystać też na pnące truskawki i poziomki.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś, widzę że wraz z pojawieniem się wiosny znikną ze sklepowych półek pampersy Pomysł wygląda na wart zastosowania
Skąd wytrzasnęłaś tego półpaśca? Uważaj teraz na siebie, bo to nie żarty Dobrze chociaż, że pogoda nie nastraja do spacerów, to lżej będzie siedzieć Ci w domu. Zdrówka
Skąd wytrzasnęłaś tego półpaśca? Uważaj teraz na siebie, bo to nie żarty Dobrze chociaż, że pogoda nie nastraja do spacerów, to lżej będzie siedzieć Ci w domu. Zdrówka
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rety z tymi pieluchami to rewelacja Trzeba spróbować
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
widzę ze wszystkim pampersowa zabawa odpowiada ... no i super ja spróbuje obydwie wersje... tą z pampersem na dnie doniczki lub dołka (nie zapomnieć go namoczyć by był pełny ) i tą z wyjętym z pieluchy absorberem zmieszanym z ziemią jak na filmie (byle nie przesadzić z absorberem, bo gdyby nam się zapomniało podlać od czasu do czasu to zrobi się twarda bryła, którą trzeba będzie namaczać w całości
U mnie i mróz... U mojego sąsiada za płotem rośnie piękne iglaste drzewo i nie mogłam dojść co to zacz , sąsiad nie wie... Jest obcięte prawie w połowie więc tym trudniej mi było rozpoznać, ale zapytałam na FB i po konsultacjach okazało się że to (piękna kiedyś była) Jodła Kalifornijska tu na fotce z Amadeusem
Zachwycają mnie igły, ich kolor, długość i niesamowita trwałość do tego roztarte pachną cytryną ... w listopadzie obcięłam kilka gałązek dla dekoracji... do dzisiaj nie opadła ani jedna igiełka. Jak się dowiedziałam jedyna jodła która kocha i może mieć nawet sucho ...
Dzisiaj bez wynalazków tylko kilka fotek z mojego ogródka
A taką konstrukcje zbuduję dla Leosia na lato ... Patyki już mam (bambus w winylowej powłoce )
U mnie i mróz... U mojego sąsiada za płotem rośnie piękne iglaste drzewo i nie mogłam dojść co to zacz , sąsiad nie wie... Jest obcięte prawie w połowie więc tym trudniej mi było rozpoznać, ale zapytałam na FB i po konsultacjach okazało się że to (piękna kiedyś była) Jodła Kalifornijska tu na fotce z Amadeusem
Zachwycają mnie igły, ich kolor, długość i niesamowita trwałość do tego roztarte pachną cytryną ... w listopadzie obcięłam kilka gałązek dla dekoracji... do dzisiaj nie opadła ani jedna igiełka. Jak się dowiedziałam jedyna jodła która kocha i może mieć nawet sucho ...
Dzisiaj bez wynalazków tylko kilka fotek z mojego ogródka
A taką konstrukcje zbuduję dla Leosia na lato ... Patyki już mam (bambus w winylowej powłoce )
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Fajna kolekcja aksamitek Też je lubię.
Kwiaty na pieluszkach imponujące Odgapię od ciebie pomysł. Ja zastosowałam zwykłą folię, ale to rozwiązanie pozostawiało wiele do życzenia... A myślisz, że takie prostokątne podkłady też się sprawdzą? Mam dwa kosze z włókna kokosowego, z których leje się woda przy podlewaniu i pomyślałam, że takim podkładem można by wyłożyć również boki. Chyba się pokuszę również o próbę zastosowania tego pomysłu z filmiku do domowych
Półpaścca współczuję Sama miałam tę wątpliwą przyjemność, więc doskonale cię rozumiem...
Kwiaty na pieluszkach imponujące Odgapię od ciebie pomysł. Ja zastosowałam zwykłą folię, ale to rozwiązanie pozostawiało wiele do życzenia... A myślisz, że takie prostokątne podkłady też się sprawdzą? Mam dwa kosze z włókna kokosowego, z których leje się woda przy podlewaniu i pomyślałam, że takim podkładem można by wyłożyć również boki. Chyba się pokuszę również o próbę zastosowania tego pomysłu z filmiku do domowych
Półpaścca współczuję Sama miałam tę wątpliwą przyjemność, więc doskonale cię rozumiem...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Współczuję półpaśca . Kilka lat wstecz miałam i minął bezboleśnie , ale M przechodził gorzej. Miał taki ból w okolicach serca, że wylądował w szpitalu z podejrzeniem zawału.
Podzielam twój zachwyt Kalifornijką. Pierwszy raz ją zobaczyłam i natychmiast na nią zachorowałam jakieś 30 lat temu. Wtedy nie było jeszcze komputerów, internetu i tym podobnych wynalazków. Długo szperałam w książkach i w gazetach ogrodniczych, a kupno sadzonki graniczyło z cudem. Teraz mam ich kilka, już wielkich, ponad 20 letnich egzemplarzy. Mam z zielonymi i niebiesko- szarymi igłami. U mnie różne drzewa i krzewy iglaste stanowią szkielet nasadzeń. Wszystkie są piękne i cały rok bardzo zdobią ogród.
Pieluchy w donicach stosuję od dawna. Sprawdzają się, zwłaszcza na cmentarzu, gdzie kwiatów codziennie nie jesteśmy w stanie podlewać ..
Podzielam twój zachwyt Kalifornijką. Pierwszy raz ją zobaczyłam i natychmiast na nią zachorowałam jakieś 30 lat temu. Wtedy nie było jeszcze komputerów, internetu i tym podobnych wynalazków. Długo szperałam w książkach i w gazetach ogrodniczych, a kupno sadzonki graniczyło z cudem. Teraz mam ich kilka, już wielkich, ponad 20 letnich egzemplarzy. Mam z zielonymi i niebiesko- szarymi igłami. U mnie różne drzewa i krzewy iglaste stanowią szkielet nasadzeń. Wszystkie są piękne i cały rok bardzo zdobią ogród.
Pieluchy w donicach stosuję od dawna. Sprawdzają się, zwłaszcza na cmentarzu, gdzie kwiatów codziennie nie jesteśmy w stanie podlewać ..
ciocia Dorota
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Leoś na pewno będzie zadowolony z takiego wigwamu,
Pampersy mnie bardzo zainteresowały, widziałam ten film i teraz zastanawiam się czy wyjęty z pieluchy absorber w ziemi się rozłoży, a jeżeli tak to po jak długim czasie.
Pampersy mnie bardzo zainteresowały, widziałam ten film i teraz zastanawiam się czy wyjęty z pieluchy absorber w ziemi się rozłoży, a jeżeli tak to po jak długim czasie.
- ewarost
- Kontakt:
Dziewczynki Wiadomo że pampers to nie jest produkt czysto ekologiczny bo absorber to bielona chlorem miazga drzewna z poliakrylanem sodu (bardzo chłonna substancja chemiczna zamieniająca wilgoć w żel), myślę jednak, że nie jest to szczególnie szkodliwe dla roślin ozdobnych, co innego dla warzyw czy owoców... Tysiące dzieci na świecie używają co najmniej 5 pieluszek dziennie i nie podnosi nikt alarmu jak w przypadku reklamówek jednorazowych... do ziemi wkładamy tylko absorber bez całej reszty skrzydełek ,rzepów itp.
Polimerowy hydrożel - ma trwałość w podłożu: 3 - 5 lat - Całkowicie biodegradowalny jest po 10 latach. Myślę, że z pieluszkowym absorberem może być podniebnie... Najważniejsze to to, że stosuje kto chce, dla mnie to zawsze jakieś nowe doświadczenie.
Dorociu ciociu pokaż mi ten swój ogród, nawet w moim wątku - Proszę , a tak w ogóle to gdzie jest Twój watek Jodła Kalifornijska niestety rośnie niezbyt szybko, więc w moim ogrodzie jej już nie będę mieć , ale na fotkach będę zawsze je podziwiać no i mam tą u sąsiada
Moja pomocnica Kama ...Kocha się wygrzewać na laptopie
a to nas dopadnie już niedługo więc czas na rozgrzewkę
Polimerowy hydrożel - ma trwałość w podłożu: 3 - 5 lat - Całkowicie biodegradowalny jest po 10 latach. Myślę, że z pieluszkowym absorberem może być podniebnie... Najważniejsze to to, że stosuje kto chce, dla mnie to zawsze jakieś nowe doświadczenie.
Dorociu ciociu pokaż mi ten swój ogród, nawet w moim wątku - Proszę , a tak w ogóle to gdzie jest Twój watek Jodła Kalifornijska niestety rośnie niezbyt szybko, więc w moim ogrodzie jej już nie będę mieć , ale na fotkach będę zawsze je podziwiać no i mam tą u sąsiada
Moja pomocnica Kama ...Kocha się wygrzewać na laptopie
a to nas dopadnie już niedługo więc czas na rozgrzewkę
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Witaj Ewuś po zimowej przerwie. Zimą zastanawiałam się, co też wymyślisz ciekawego i wpadłam na temat pampersów. Jesteś kapitalna! Pomysł mnie uwiódł, szczeólnie gdy pokazałaś swoje pelargonie. Aksamitki, które ja bardzo lubię, też mogłyby rosnąć na takich pampersach. W ubiegłym roku te, które były w gruncie miały się świetnie, a te w donicach padły - troszkę zapominałam ich podlewać, a duże dziury w małych donicach powodowały, że woda z donic szybko uchodziła.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu! A mówiłam, że masz co pokazywać ze swojego ogrodu!
Jukki rewelacyjne!
Pomysł na konstrukcję wigwamu dla Leosia fantastyczny!
Pewnie będę wyjątkiem, ale pieluszek kupować nie będę. Nie chcę eksperymentować, by potem nie żałować.
Zachowam tradycyjne metody uprawiania ogródka, jak u mamy.
Eksperymentującym życzę powodzenia.
Pozdrawiam cieplutko i szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Jukki rewelacyjne!
Pomysł na konstrukcję wigwamu dla Leosia fantastyczny!
Pewnie będę wyjątkiem, ale pieluszek kupować nie będę. Nie chcę eksperymentować, by potem nie żałować.
Zachowam tradycyjne metody uprawiania ogródka, jak u mamy.
Eksperymentującym życzę powodzenia.
Pozdrawiam cieplutko i szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewcia
Współczuję Ci tego choróbska. Sama też to przechodziłam a później jeszcze długo odczuwałam takie nerwobóle.
Uważaj na siebie i nie przezięb tego.
Jodłę kalifornijską też mam. Ona rośnie całkiem szybko. To wielkie drzewo i teraz trochę żałuję, że nie przycinałam jej regularnie.
Widziałam kiedyś taką przycinaną w programie "Maja w ogrodzie". Wyglądała super i była ładnie zagęszczona.
Po 10-u latach będziesz miała już całkiem spore drzewo.
Mizianko dla Kamy i uściski dla Pańci.
Współczuję Ci tego choróbska. Sama też to przechodziłam a później jeszcze długo odczuwałam takie nerwobóle.
Uważaj na siebie i nie przezięb tego.
Jodłę kalifornijską też mam. Ona rośnie całkiem szybko. To wielkie drzewo i teraz trochę żałuję, że nie przycinałam jej regularnie.
Widziałam kiedyś taką przycinaną w programie "Maja w ogrodzie". Wyglądała super i była ładnie zagęszczona.
Po 10-u latach będziesz miała już całkiem spore drzewo.
Mizianko dla Kamy i uściski dla Pańci.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu jakoś pieluchy w przyrodzie przyprawiają mnie o odruch ...nie powiem jaki! W moim pobliskim prywatnym lesie wśród malowniczych skałek ktoś wysypał chyba przyczepę pieluch, których ziemia nie chce skryć ani nie chcą się rozłożyć...makabryczny widok Wigwam na pewno Leoś polubi, bo dzieci nie lubią pełnego słońca i bardzo lubią się ukrywać
Kotek to nie tylko na zamkniętym laptopie lubi zlec!
Kotek to nie tylko na zamkniętym laptopie lubi zlec!
- ewarost
- Kontakt:
Ewciu, Lucynko, Marysiu ta pieluchowa zabawa to nic zobowiązującego ... Marysiu i nigdzie nie zgłosiłaś tego wysypiska ja zawsze dzwonię do gminy, albo na policje i z naszego lasku znikają tego rodzaju kwiatki
Krysiu no to pomyślę może uda mi się namówić M na tą jodełkę zobaczymy
Miałam was już nie męczyć pomysłami, ale... właśnie segregowałam rzeczy do prania i znalazłam bawełniany podkoszulek do wyrzucenia (rozciągnięty i nieco poplamiony) czy warto wyrzucać... można go przerobić na delikatny sznurek do wykorzystania w ogrodzie ... coś podwiązać, przywiązać ... może taka wiedza komuś się przyda.... wystarczą tylko nożyczki i odpowiedni sposób cięcia
Ci co troszkę szydełkują wiedzą że można z tego sznurka zrobić też jakiś koszyk na nasionka, albo dywanik pod nogi więc ... recykling w modzie
A teraz pytanie czy ktoś wie co to za kwiatki te różowe na dole zdjęcia i te ciemne bordowo-fioletowym kolorze w prawym dolnym rogu ? i jeszcze te w biskupim Ale mi się taki kwiatowy busz podoba (fotka z angielskiego ogrodu)
i kilka moich fotek teraz może lilijki... ciekawe czy wszystkie się obudza.
Pozdrawiam odwiedzający
Krysiu no to pomyślę może uda mi się namówić M na tą jodełkę zobaczymy
Miałam was już nie męczyć pomysłami, ale... właśnie segregowałam rzeczy do prania i znalazłam bawełniany podkoszulek do wyrzucenia (rozciągnięty i nieco poplamiony) czy warto wyrzucać... można go przerobić na delikatny sznurek do wykorzystania w ogrodzie ... coś podwiązać, przywiązać ... może taka wiedza komuś się przyda.... wystarczą tylko nożyczki i odpowiedni sposób cięcia
Ci co troszkę szydełkują wiedzą że można z tego sznurka zrobić też jakiś koszyk na nasionka, albo dywanik pod nogi więc ... recykling w modzie
A teraz pytanie czy ktoś wie co to za kwiatki te różowe na dole zdjęcia i te ciemne bordowo-fioletowym kolorze w prawym dolnym rogu ? i jeszcze te w biskupim Ale mi się taki kwiatowy busz podoba (fotka z angielskiego ogrodu)
i kilka moich fotek teraz może lilijki... ciekawe czy wszystkie się obudza.
Pozdrawiam odwiedzający