Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy
Dopiero dzisiaj trafilam ten temat i to w dziale niehobbystycznym- mam szczęście. Tam gdzie krzyżyki czy gobelinki, zawsze chetnie popatrzę. Robótki prze-pięk-ne! Ja również co nieco dłubię, ale raczej szydełko i druty . Teraz wraz z nadchodzącymi długimi wieczorami będzie więcej czasu? Ale koniecznie muszę ograniczyć siedzenie przy tym czasopożeraczu.
Ostatni post był tutaj tak dawno, że nie wiem, czy nie jest temat gdzieś przeniesiony? jeśli tak, to podpowiedzcie, miałabym wielką ochotę dołączyć do Was.
Ostatni post był tutaj tak dawno, że nie wiem, czy nie jest temat gdzieś przeniesiony? jeśli tak, to podpowiedzcie, miałabym wielką ochotę dołączyć do Was.
Pozdrawiam wiosennie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tutaj jeszcze trochę na ten temat : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ki&start=0
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Piekne piekne wasze prace ja kiedyś chciałam sie nauczyć tak haftować niestety jestem w tym lewa A tak mi sie to podoba Z przyjemnościa ogladam wasze piekne prace Chyba będę musiała sie tez zmobilizować i spróbować od nowa ale ja bym musiała kupić już z narysowanym obrazkiem bo tak sama na czystym materiale to nigdy nic nie wyczaruje Ale na wsze sobie popatrze i oczy naciesze Pozdrawiam
Deissy, to takie powiedzonko, niczym mnie nie urazilaś, a wyszywanie na kanwie kolorowanej jest może proste "na oko", ale jak jest farba polożona niedokładnie i nie wiesz jakim kolorem wyszyć, bo poł oczka ma inny kolor i musisz się domyslać, to cie szlag może trafić szbciej niż przypuszczasz. A czystą sobie liczysz odpatrując ze wzoru. Ponadto kanwa z nadrukiem jest bardzo kosztownym nabytkiem. Powodzenia
Pozdrawiam wiosennie