Mój jednoroczny ogród - zuzia55
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj nie mogłam też się oprzec i po drodze w niewielkim centrum ogrodniczym nabyłam dwie budleje :białą i czerwoną,chociaż nie wiem czy ta biała przeżyje ,gdyż jest taka delikatna,a nie chciałam innych kolorów,gdyż już mam różową i granatową.No i wpadło mi w oko dosyc żywotne kiwi,które też musiałam kupic,gdyż mam jedno a gdzieś czytałam ,że musi byc dwie odmiany.A teraz trochę kwitnących obecnie w moim ogródku.Nie mogę się doczekac kiedy zakwitną irysy i późniejsze piwonie.
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Oj , przyjmą się przyjmą i będą cieszyły Twoje i nasze oczka. Ja staram się już nie wchodzić do sklepów ogrodniczych,no ale cóż po dzisiejszych spacerkach po ogródkach forumowiczów, stwierdziłam,że muszę sobie kupić jeszcze tamaryszek-przecież zawsze go chciałam pomimo,że mam mało miejsca,ale przecież zawsze można go przycinać ........................ ;:54
-
- 500p
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam, widziałam, zatchnęłam się zupełnie z wrażenia - to naprawdę w rok???
No, chyba że sadzisz dorosłe okazy krzewów? Moja kalina w tym roku po raz pierwszy będzie kwitła, a ma już trzy lata z okładem, a i to pąków kwiatowych naliczyłam raptem kilka - kilkanaście, a twoja jak obsypana kulami kwiatów! Może masz jakąś ziemię z dopalaczem? Na skalniaku żadne rośliny tak szybko nie rosną (u mnie...)
No a meble zrobione przez obu panów - mistrzostwo świata! Niemożliwe, żeby to były pierwsze meble, jakie robili, muszą mieć w tym wprawę No i jeszcze na ostatek ta altana, super-altana! Świetna! A jak już znajdziecie dla niej miejsce bardziej stałe, to zawsze można dodać kratki - ścianki i podsadzić powojnikami, czy innymi pnączami. A propos powojniki - dla porównania tego, co już masz, albo dla dokonania wyboru nowych nabytków zerknij tu: http://www.clematis.com.pl/
No, chyba że sadzisz dorosłe okazy krzewów? Moja kalina w tym roku po raz pierwszy będzie kwitła, a ma już trzy lata z okładem, a i to pąków kwiatowych naliczyłam raptem kilka - kilkanaście, a twoja jak obsypana kulami kwiatów! Może masz jakąś ziemię z dopalaczem? Na skalniaku żadne rośliny tak szybko nie rosną (u mnie...)
No a meble zrobione przez obu panów - mistrzostwo świata! Niemożliwe, żeby to były pierwsze meble, jakie robili, muszą mieć w tym wprawę No i jeszcze na ostatek ta altana, super-altana! Świetna! A jak już znajdziecie dla niej miejsce bardziej stałe, to zawsze można dodać kratki - ścianki i podsadzić powojnikami, czy innymi pnączami. A propos powojniki - dla porównania tego, co już masz, albo dla dokonania wyboru nowych nabytków zerknij tu: http://www.clematis.com.pl/
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie! HALINKO-kiełbaski już się pieką wsiadaj w samolot i za chwilę będziesz u nas.
NALEWKO-na działkę weszliśmyw pażdzierniku 2006,więc nasadzenia są z wiosny 2007r,kalina także,którą dostałam jako odrąbany patyk z dużego krzewu ,na razie pędzi wzwyż i kwitnie ,w tym roku ma już 1 m przyrostu,a co będzie dalej ?Wszystko jest sadzone na zepchniętej glinie,żwirze po budowie i resztkach miału węglowego.Skalniak miał jeszcze dodatek resztek lasowanego wapna.Sama się dziwię,że rośliny tak szaleją.Na działce zastaliś my budynki do wykończenia i modrzewie na granicy z rowem.Żadnych nawozów na skalniak nie stosuję,.tylko iglaki trochę podsypałam bo w stosunku do innych są słabsze. Poza budynkami w kierunku rzeki rosły też brzozy,ale pozostałe to już nasza praca.Dzięki za namiar na clematisy.Nie wiem czy potrafię ich uprawiac ,na razie mam 4 sztuki.
NALEWKO-na działkę weszliśmyw pażdzierniku 2006,więc nasadzenia są z wiosny 2007r,kalina także,którą dostałam jako odrąbany patyk z dużego krzewu ,na razie pędzi wzwyż i kwitnie ,w tym roku ma już 1 m przyrostu,a co będzie dalej ?Wszystko jest sadzone na zepchniętej glinie,żwirze po budowie i resztkach miału węglowego.Skalniak miał jeszcze dodatek resztek lasowanego wapna.Sama się dziwię,że rośliny tak szaleją.Na działce zastaliś my budynki do wykończenia i modrzewie na granicy z rowem.Żadnych nawozów na skalniak nie stosuję,.tylko iglaki trochę podsypałam bo w stosunku do innych są słabsze. Poza budynkami w kierunku rzeki rosły też brzozy,ale pozostałe to już nasza praca.Dzięki za namiar na clematisy.Nie wiem czy potrafię ich uprawiac ,na razie mam 4 sztuki.
-
- 500p