Krzewy owocowe,agrest,porzeczki in. Rozmnażanie,podkladki, ,sztorby
Re: Rozmnażanie porzeczki czerwonej, białej, czarnej
Ja to robiłem trochę inaczej. Przepraszam że od razu nie napisałem precyzyjnie. Mówiąc o sprawdzeniu miałem na myśli czy widzisz przez PET korzenie a nie ich fizyczne wyjęcie. Nic się jednak nie stało, też tak sprawdzałem winorośle i przeżyły. Wsadź je z powrotem do tej butelki. Obserwuj butelkę, jak będziesz miał korzenie przy ściance butelki, wtedy to wysyp i przesadź. Nie ma co za wcześniej wyciągać. Jak korzenie dojdą do ścianki, to będzie ten moment na przesadzanie. One mogą się na dniach ukorzenić. Przy dobrych wiatrach za tydzień przesadzisz )
-
- 10p - Początkujący
- Od: 7 lis 2016, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I tak też zrobiłem. Relacji z ukorzeniania c.d.n. Dziękuje za cenne rady.jabu pisze: Wsadź je z powrotem do tej butelki.
Podziękujesz jak Ci coś wyrośnie po tych radach
Ostatnio zmieniony 16 lut 2017, o 10:55 przez ERNRUD, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o wszystkie zdania z wielkich liter i merytoryczny charakter wypowiedzi.
Powód: Proszę o wszystkie zdania z wielkich liter i merytoryczny charakter wypowiedzi.
Ładnie wyglądają. Moje trochę się męczą, może je przelałem sam nie wiem
Dzisiaj nastawiłem kolejne 15 sadzonek w ramach kolejnego eksperymenty 7 w ziemię i 8 w piasek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
- 50p
- Od: 25 mar 2017, o 13:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agrest - sadzenie, przesadzanie
Mam takie pytanie. Otóż pod agrestem wypuściły mi sie nowe, młode agresty. Zastanawiam się czy to wyrośnie na agresta czy tak jak moja babcia mówi jest to dzikie. Nic nie szczepiłem.
Są to pełnowartościowe sadzonki.
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
artur912, a ten agrest to krzaczasty czy szczepiony na pniu?
Pozdrawiam Piotr
-
- 50p
- Od: 25 mar 2017, o 13:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agrest jest pienny. Ma ze 7 lat. Nic nie szczepiłem. Wypuściły się tak o bez niczego
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
Pienny = szczepiony. Czyli jeśli coś odbija z ziemi pod krzaczkiem to z podkładki a że raczej na pewno jest nią porzeczka złota to agrestu z tego nie będzie. Jednym słowem wyciąć jak najniżej te odrosty.
Pozdrawiam Piotr