Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj mariolciu tobie teraz to można pozazdrościć tych drzew możesz w cieniu odpocząć a te juki pięknie ci się rozrosły pozdrawiam zosia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

To już wiem Mariolu czym się zajmujesz :) Chociaż google wyrzucają głownie fajny zespół rockowy ... chyba z Łodzi. Moje dzieci są nim zauroczone... to wiem i znam:)

A Ty już babcią :) Moje najstarsze dziecię idzie do LO :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdalenko - dziękuję za informację :) Ja po prostu nie wiem co i kiedy powinnam zrobić.... Naprawdę dopiero się uczę.

Haniu , Krzysiu - takie juki zastałam, nie moja zasługa że tak pięknie wyrosły. W sumie choć rosną pod drzewem to mają sporo słońca - może o to chodzi ?

Gosiu - nachyłka mam i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Podoba mi się :P Ja na coś muszę sie zdecydować, bo choć nabawiłam się "kwietnej" choroby to planuję zmiany w swoim ogródku. Wiąże się to z większym terenem trawnikowym i owocowym, zatem mam i tak sporo cebulek i bylin do oddania. A marzą mi się jeszcze jakieś własne warzywka, choćby pomidorki ale nie mam pomysłu gdzie je upchnąć. Fizycznie niemożliwe bym mogła mieć wszystko. A już nakupiłam innych kwiatów i nasion i cebulek...... Dopadła mnie choroba kupowania. Do tej pory omijałam szerkoim łukiem księgarnie, teraz chyba zacznę omijać szkółki i sklepy ogrodnicze :P

Zosiu - Witaj. Zostawiam na pewno jabłonie bo one dają mi cień w miejscu rekreacyjnym. Nie wiem jakie będą jabłka bo spadają mi w ogromnej ilości, ale to nieważne bo mam cień :)

Izo - oczywiście że jestem biurwą :P Papierki, cyferki, ZUSy, USy i inne takie......
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Como czytam że będziesz miała coś do oddania. Ja jestem chętna bo u mnie pustki.... jakby coś to daj znać
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Onka - będę musiała coś oddać, nie mam możliwości zatrzywać wszystkiego i dosadzić to co chcę. Będę wprowadzała zmiany stopniowo więc na pewno się podzielę. Nie wiem tylko czy będę wiedziała co jest co :P :P :P
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

zawsze możemy pomóc w identyfikacji :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

..i przyjąć nadwyżki ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma problemu, ale zmiany będą etapami. Na razie do zaorania mam 1 kawałek w całości ale na pewno do wiosny coś innego wymyślę :)
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Ale pięknie zakwitły hosty :lol: :lol: juka też niczego sobie ,moje jeszcze nie zakwitły ,a twoja ma pięć kwiatów cudowna
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to będziesz miała sporo pracy - nie zazdroszczę - za to potem ogród będzie jak z bajki - Twojej - bo teraz jest bajeczny ale po poprzednikach :) - i tego juz będę zazdrościć , pozytywnie oczywiście :)
Fajnie sie chodziło po Twoim ogrodzie :) Pozdrawiam Ewa.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Mariolu!
Piękne miejsce i dorodne wspaniałe rośliny! Ja nigdy nie doczekam się takiego ogrodu. Nie w moich warunkach klimatycznych i nie na moim piasku!
Ja rozumiem doskonale Twoją chęć uformowania ogrodu 'PO SWOJEMU'. Myślę że masz rację chcąc wprowadzić zmiany.
My przecież też cały czas coś tam zmieniamy, ulepszamy, dosadzamy i przesadzamy na naszych włościach.
Jeśli masz koncepcję to wprowadź ją w życie. Najlepiej etapami tak jak to planujesz. To sprawi, że zmieni się charakter Twojego ogrodu, a Ty poczujesz niesamowitą satysfakcję - gdy zobaczysz efekty swojej pracy i usłyszysz pochwały gości i forumowiczów;:85
Miło było pospacerować po takim pięknym miejscu, pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariola a gdzie nowe fotki?Obiecałaś
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie !!!
Ale jestem szczęśliwa - pada ;:1
Wytęskniony i oczekiwany solidny deszczyk, jest szansa że roślinki go poczują ;:109

Muszę tylko dogadać się z sąsiadem i prosić o pomoc, bo obrodziałam w córki i wnuczkę a brak mi męskiej pomocy. Zięć jest po operacji kręgosłupa i nawet własnego dizecka nie wolno mu brać na ręce więc jako "mocne ramię" się nie nadaje :P Na dodatek 2 dni temu złamał żebro..... Podobno co 7 lat karta się obraca, córka mówi że skoro są razem 7 lat to może w końcu przestanie przynosić mu pecha :)

A przede mną weekend ;:87
Nie będzie upałów, może pokropić - idealna pogoda by coś przyciąć, wyciąć, wyplewić...:P

Tu mam takie coś dziwnego - na zdjęciu widac fragment. Wyrasta to tylko w jednym miejscu i rośnie wysoko. cały czas to tępię ale może niesłusznie ? Przypomina jakiś wilegachny niby-koper.

Obrazek

Tego drzewka/krzaczka nie potrafię zidentyfikować. Podoba mi się i chciałabym by było mu dobrze, choć ma kilka uschniętych gałązek.... Czy ktoś wie co to ? A na dole widać zielone liście na długich płożących łodygach i też nie wiem co to jest......

Obrazek

To coś kwitnie na biało i też nie wiem co to jest. Rośnie wprawdzie w miejscu które zamierzam przekopać i zasiać trawnik ale i tak jestem ciekawa.....

Obrazek

Hortensja miała ogromną ilośc kwiatów ale część musiałam ściąć do wazonów ( kładły mi się na ziemi ) bo jak widać na zdjęciu kwiaty są na długich i wąskich łodygach. Czy to normalne ?

Obrazek

A tu coś jakby wielgachne osty - rosną w kilku miejscach i wygląda jakby były tam celowo dlatego czekam co z tego wyrośnie :P

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”