Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anussko szkoda tych straconych , ale tak niestety bywa przecież to żywe roślinki, czasami zachorują :? , ale fajnie, że kupiłaś sobie na pocieszenie takie piękności, są na prawdę śliczne, ten żółciutki z rumieńcem taki sam jak mój :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

te nowe Phalaenopsisy piękne. ja pewnie jeszcze długo nic sobie nie kupię, bo mam do każdego sklepu za daleko.

a co do tego mojego, nie chcę, żeby usechł. a jak już ma usychać, to mam nadzieję, że to jest tylko gnicie od wody, a nie jakieś choroby. 1 mi kiedyś już zgnił od wody (prawdopodobnie dostała się między dolne liście), zaczęły mu po kolei odpadać.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Aniu, powtórzę za Basią, można o nich powiedzieć wszystko, ale na pwno nie to że są 'zwykłe' :!: :wink:
Przepiękne oba, ach jak ja Wam zazdroszczę tych wycieczek, do OBI, siedzę i piszę pracę, a tam mi wykupują takie cuda :twisted: no ale co się odwlecze to nie uciecze :lol: może w przyszłym tygodniu zapoluję :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

AnusskaMusze Ci powiedziec ,ze START masz bardzo wyszukany i trafiony w DYCHĘ.Piękny,niespotykany stortczyk.Bardzo zdrowo wyglada i przepieknie się prezentuje.No i moje wyrazy uznania za wybór osłonki.Strasznie mi się podoba.Anusska,no to juz po TobieCi powiem hihihi.Jak znam życie kolekcja powiekszy Ci sie i to bardzo szybciutko. ;:112
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Ten żółtawo-zielony z różowym rzucikiem podoba mi się Obrazek
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

[quote="Anusska"]
MarioTereso, bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za diagnozę ;:180 Storczyka już wyrzuciłam. Przypuszczam, ze mógł mieć za wilgotno - u mnie w mieszkaniu higormetr wskazuje 70%, a storczyk był w dodatku posadzony w mchu torfowcu. Może wiesz, co może się dziać drugiemu? :roll

żółknięcie liścia nie jest charakterystyczne tylko dla 1 patogena grzybowego, ten drugi może mieć początki takiej samej infekcji, ale niekoniecznie.Pisałam,żeby storczyki sasiadujące podlać prep. Rovral. Możesz jeszcze sprawdzić jak wyglądają korzenie i zamieścić zdjęcie
Piękne maziaste ćmówki pokazujesz :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj Anusska.
Masz wspaniałe okazy i grzechem jest nazwać je "zwykłymi". ;:78
Wzięło Cię na amen,zresztą nie tylko Ciebie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Aniu, sesja otwierającego się pączka robi wrażenie :roll: a nowe nabytki śliczne :D Szkoda tych chorych, ale dobrze że znalazłaś tak piękne rozwiązanie na pocieszenie się po stratach. Oby choróbska omijały te ślicznoty ;:15
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ten żółto-pomarańczowy jest wyjątkowy, kolory ułożone rewelacyjnie. Gratuluje zakupu ;:32
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Witaj Aniu :D
Od dawna się zbierałam, żeby odwiedzić Twój wątek :wink: i wreszcie się zebrałam :D
Gratuluję pięknej kolekcji :D masz bajecznie cudne, rzadko spotykane, bardzo oryginalne falenopsisy :twisted: Każdy ma w sobie "to coś" :P Widzę, że nie idziesz w ilość a w jakość :D Prawdę powiedziawszy ciężko byłoby ocenić, który piękniejszy :D Ten pomarańczowy wygląda jakby się zarumienił :lol: :lol: :lol:
Na pewno jeszcze do Ciebie zawitam :D
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Aniu! Piekne storczyki masz :shock: Bardzo podoba mi sie bialy z tym rozowym wzorem(?) wyglada jak malowany :) :shock:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Ja bym powiedziała, że każdy z nich wygląda, jakby przy tworzeniu kwiatu brał udział jakiś malarz- artysta :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Aniu, co słychać u Twoich podopiecznych? Czy kolekcja może się powiększyła? ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”