Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
te nowe Phalaenopsisy piękne. ja pewnie jeszcze długo nic sobie nie kupię, bo mam do każdego sklepu za daleko.
a co do tego mojego, nie chcę, żeby usechł. a jak już ma usychać, to mam nadzieję, że to jest tylko gnicie od wody, a nie jakieś choroby. 1 mi kiedyś już zgnił od wody (prawdopodobnie dostała się między dolne liście), zaczęły mu po kolei odpadać.
a co do tego mojego, nie chcę, żeby usechł. a jak już ma usychać, to mam nadzieję, że to jest tylko gnicie od wody, a nie jakieś choroby. 1 mi kiedyś już zgnił od wody (prawdopodobnie dostała się między dolne liście), zaczęły mu po kolei odpadać.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Aniu, powtórzę za Basią, można o nich powiedzieć wszystko, ale na pwno nie to że są 'zwykłe'
Przepiękne oba, ach jak ja Wam zazdroszczę tych wycieczek, do OBI, siedzę i piszę pracę, a tam mi wykupują takie cuda no ale co się odwlecze to nie uciecze może w przyszłym tygodniu zapoluję
Przepiękne oba, ach jak ja Wam zazdroszczę tych wycieczek, do OBI, siedzę i piszę pracę, a tam mi wykupują takie cuda no ale co się odwlecze to nie uciecze może w przyszłym tygodniu zapoluję
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
AnusskaMusze Ci powiedziec ,ze START masz bardzo wyszukany i trafiony w DYCHĘ.Piękny,niespotykany stortczyk.Bardzo zdrowo wyglada i przepieknie się prezentuje.No i moje wyrazy uznania za wybór osłonki.Strasznie mi się podoba.Anusska,no to juz po TobieCi powiem hihihi.Jak znam życie kolekcja powiekszy Ci sie i to bardzo szybciutko.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
[quote="Anusska"]
MarioTereso, bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za diagnozę Storczyka już wyrzuciłam. Przypuszczam, ze mógł mieć za wilgotno - u mnie w mieszkaniu higormetr wskazuje 70%, a storczyk był w dodatku posadzony w mchu torfowcu. Może wiesz, co może się dziać drugiemu? :roll
żółknięcie liścia nie jest charakterystyczne tylko dla 1 patogena grzybowego, ten drugi może mieć początki takiej samej infekcji, ale niekoniecznie.Pisałam,żeby storczyki sasiadujące podlać prep. Rovral. Możesz jeszcze sprawdzić jak wyglądają korzenie i zamieścić zdjęcie
Piękne maziaste ćmówki pokazujesz
MarioTereso, bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za diagnozę Storczyka już wyrzuciłam. Przypuszczam, ze mógł mieć za wilgotno - u mnie w mieszkaniu higormetr wskazuje 70%, a storczyk był w dodatku posadzony w mchu torfowcu. Może wiesz, co może się dziać drugiemu? :roll
żółknięcie liścia nie jest charakterystyczne tylko dla 1 patogena grzybowego, ten drugi może mieć początki takiej samej infekcji, ale niekoniecznie.Pisałam,żeby storczyki sasiadujące podlać prep. Rovral. Możesz jeszcze sprawdzić jak wyglądają korzenie i zamieścić zdjęcie
Piękne maziaste ćmówki pokazujesz
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ten żółto-pomarańczowy jest wyjątkowy, kolory ułożone rewelacyjnie. Gratuluje zakupu
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Witaj Aniu
Od dawna się zbierałam, żeby odwiedzić Twój wątek i wreszcie się zebrałam
Gratuluję pięknej kolekcji masz bajecznie cudne, rzadko spotykane, bardzo oryginalne falenopsisy Każdy ma w sobie "to coś" :P Widzę, że nie idziesz w ilość a w jakość Prawdę powiedziawszy ciężko byłoby ocenić, który piękniejszy Ten pomarańczowy wygląda jakby się zarumienił
Na pewno jeszcze do Ciebie zawitam
Od dawna się zbierałam, żeby odwiedzić Twój wątek i wreszcie się zebrałam
Gratuluję pięknej kolekcji masz bajecznie cudne, rzadko spotykane, bardzo oryginalne falenopsisy Każdy ma w sobie "to coś" :P Widzę, że nie idziesz w ilość a w jakość Prawdę powiedziawszy ciężko byłoby ocenić, który piękniejszy Ten pomarańczowy wygląda jakby się zarumienił
Na pewno jeszcze do Ciebie zawitam