W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2008r.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuniu, ja mam ogniki w kolorze żółtym, pomarańczowym, koralowym i czerwonym. Jak chcesz to mogę zebrać nasionka z tych, których nie masz i spróbować wyhodować.
Uwielbiam ogniki, są ozdobą ogrodu przez cały rok, mają piękne owoce, no i te liście takie błyszczące. Szkoda tylko, że kują niemiłosiernie.
W ostre zimy, ogniki lubią przemarzać, zwłaszcza te młodziutki, dlatego dobrze byłoby gdybyś je okryła gałązkami świerkowymi.
Uwielbiam ogniki, są ozdobą ogrodu przez cały rok, mają piękne owoce, no i te liście takie błyszczące. Szkoda tylko, że kują niemiłosiernie.
W ostre zimy, ogniki lubią przemarzać, zwłaszcza te młodziutki, dlatego dobrze byłoby gdybyś je okryła gałązkami świerkowymi.
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Witam! Tak, Halinko, chodzę z karteczką . Zrobiłam taki spis wymarzeńców, które albo już mogą u mnie bezpiecznie rosnąć, albo w najbliższych latach powinny mieć już sprzyjające warunki. Któraś z koleżanek mądrze powiedziała, że należy dostosowywać rośliny do ogrodu, a nie ogród do roślin i po trochu próbuję to robić. Z różnym skutkiem...