Storczyki Jolanty

Zablokowany
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W podłożu czy nie fakt jest jeden - Vandy to jedne z najpiękniejszych storczyków :wink:
Niestety żadnej nie widziałam na żywo :cry: Może i lepiej, bo pewnie nie oparłabym się zakupowi, a jak wiadomo, vandy nie należą do tanich storczyków.
Dobrze, że choć w Twoim wątku można popodziwiać te cuda.
Zaczęłaś swój wątek od Miltoniopsis - moich ulubionych. Miałam jeden egzemplarz, ale nie udało mi się go utrzymać :cry: Do tej pory nie mogę przeboleć. I choć miałam już kilka razy możliwość ponownego zakupu, obawiam się kolejnej porażki. Jak dla mnie to bardzo delikatniusi storczyk.
Napisz, proszę coś więcej o ich uprawie.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Blue Monkey möj maz byl juz od poczatku za moja pasja co bardzo ulatwia rozwiazywanie storczykowych problemöw. Z czasem zabraklo miejsca na stawianie storczyköw i potrzebowalam jego rady. Spojrzal i juz wiedzial co im trzeba. :lol:

Dzisiaj to wyglada tak

Pöleczka

Obrazek

Pod pöleczka

Obrazek

Narine masz racje ze Vandy to piekne storczyki warte podziwiania. Jak bedziesz miala mozliwosc to zapraszam do uprawy.

Z moimi Miltoniami nie robie nic nadzwyczajnego. Kapie je jak podloze jest na polwe suche i polowe jeszcze wilgotne. Stoja w chlodniejszym pokoju gdzie swieci na nie slonce tylko do poludnia. W podstaweczki polozylam troche keramzytu aby podwiekszyc minimalnie wilgotnosc. Kapiac je wsadzam na kilka godzin do wody i pozwalam sie jej napic tyle ile jej potrzeba.
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Pokze wam kilka zdjec Vand z wystawy ktöra odbyla sie w zeszlym roku no i mnie tam nie moglo zabraknac. :lol:
Wierzcie mi ja nie umialam opuscis tej wystawy. Mojego meza podziwiam za wytrwalosc :lol:

Dech zapiera, popatrzcie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za nieceikawa jakosc zdjec. Posiadam jeszcze wiele innych zdjec z wystawy. :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Gratuluję pięknych kwitnień ;:48 ;:49 ;:48 ;:49 i ciekawej półeczki, na której świetnie się prezentują :D
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Dziekuje slicznie :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Jolu, piękne storczyki pokazujesz i ciekawe pomysły na ich lokalizację. Pozazdrościć męża, który wspiera i dzieli storczykową pasję.
Dziękuję też za ciekawe zdjęcia ze storczykowej wystawy. Jeśli możesz to wstaw jeszcze trochę zdjęć z tej imprezy.
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

super pomysł z usadowieniem kwiatków na ścianie :D pokarzę mojemu mężczyźnie który po początkowej euforii wywołanej tym że rozbudził we mnie miłość do kwiatów powoli zaczyna bać się mojej storczykowej choroby. gdy oznajmiłam w niedzielę że też mam noworoczne postanowienie - co miesiąc nowy storczyk - usłyszałam zdecydowane
O TO TO NIE ! a jaką minkę zobaczyłam: :shock:
:D :D :D w sumie to dla mnie się wydaję że to ostrożne z mojej strony,wręcz baaardzo powściągliwe postanowienie. :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Phalaenopsisy masz piękne. Zazdroszczę widoku tylu Vand. Jak ja jestem na wystawie to zwykle nie ma ich zbyt wiele, rzadko jest więcej niż 5, ale zwykle udawało mi się jakąś kupić (chciałam niebieską, ale dopiero na ostatniej wystawie mi się udało, wcześniej nie było i na pocieszenie kupowałam sobie jakąś inną). Vandy to cudowne storczyki. jak w tym roku będzie z moimi wszystko ok, na wiosnę powinny pokazać się pędziki, a w wakacje powinny kwitnąć, u mnie zawsze kwitną w wakacje.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj odkrylam ponowne niespodzianki

Obrazek

Obrazek

Obrazek :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Słodziutka ta niespodzianka ;:8
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

ojjjj :!: taki piegus też mi się marzy :D ale im dobrze u Ciebie, pewnie są przeszczęśliwe :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś śliczna niespodzianka, oby takich jak najwięcej :D
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p