Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko,przyjemnie rano pospacerować z kawą po Twoim ogrodzie.Emanuje z niego taki spokój.Zdrówka życzę :P
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, napełniasz duszę pięknymi obrazami :D Twój ogród zachwyca za każdym razem kiedy na niego spoglądam :wink: :D Jak Ty to robisz, że nie masz nigdzie chwastów - ani na rabatach (wysypujesz mnóstwo kory?), ani w trawniku???? Ja walczę z chwastami już kolejny rok i sił mi zaczyna brakować - staram się wykopywać ręcznie, a mniszki poprzez podcinanie i wyjmowanie.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Jak zwykle mile spędziłam czas w Twoim cudownym ogrodzie.
Zazdroszczę zakupów. :oops: Jak miewa się Twoje Hebe?
Moje przemarzły albo dopadła je jakaś choroba grzybowa, nie jestem pewna, ale nie ma tego złego... , będę mogła coś nowego posadzić w moim mini ogródku.
Podrap sunię za uszkim, piękna i taka zmęczona tym pomaganiem. :lol:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino :D Piękny ogród, piękne rośliny i zdjęcia, ale ja się już powtarzam :)

Mam pytanie, widziałam u Ciebie prowadzoną na drzewko glicynię, czy mogłabyś zdradzić tajemnicę jak ją prowadziłaś? Kupiłam w tym roku glicynię która ma jeden ponad 2 metrowy pęd, postanowiłam z niej zrobić drzewko, oberwałam wszystkie pączki liści na wysokość 120 cm i.. co dalej? Czy tą resztę mam jakoś zawijać? Czy robiłaś jej jakąś podporę? Będę bardzo wdzięczna za przybliżenie tajemnicy formowania glicynii w drzewko :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewelinko pięknie prezentują się pierwiosnki na tle zieleni igieł . Stworzyłaś ładne kompozycje no i te bratki też na tle bluszczu . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Faktycznie forsycja rozsiewa wokół swój żółty powab - a ja jeszcze jej nie mam w tym roku muszę pozyskać :lol:
pierwiosnki zachwyciły mnie a w szczególności ten ząbkowaty ....agawę już wystawiłaś ja się obawiam jeszcze nocnych przymrozków :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Ewelino...widziałam, że do mnie zajrzałaś.... ja muszę się przyznać że już nie raz oglądałam Twój ogród po cichu :oops: bo jest przepiękny... i dobrze wiesz że to Ty zasługujesz na wszelkie nagrody :D ... u mnie to :roll: ech...
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Ewelinko, pospacerowałam poTwoim wiosennym ogrodzie i jak zwykle wyszłam zachwycona.
Masz rację, że warto mieć poczciwą forsycję w ogrodzie, bo wczesną wiosną taka złotożółta plama pięknie go rozświetla.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Ewelinko ,widzę ,że zakupy udane a pierwiosnki to masz pierwsza klasa :P
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ewelino co tu dużo mówić ......po prostu pięknie.
Bardzo podoba mi sie pierwiosnek na drugiej fotce :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Piękne forsycje :D
Ile lat trzeba czekać na taki okaz?

Pozdrawiam
--
Beata
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witam , witam i już odpowiadam...
MISIU - moje FORSYCJE mają 8 i 6 lat. Podcinam je co roku po kwitnieniu, więc ładnie się rozkrzewiły( a były to niepozorne " badylki")

BRUNETKO, BOGUSIU, DALO, SNOWFLAKE,BEATKO, JAKUCH, DAISY,LILA , ASZKO, KUBANKI - miło mi Was gościć :)

BABI - moja piwonia " Ewelina" dopiero wypuściła pierwsze pędy z ziemi... mam nadzieje ,że będzie równie piękna w rzeczywistości , jak na zdjęciach :)

VERTIGO - z chwastami trzeba walczyć regularnie. Rzeczywiście , teraz już nie mam ich , na szczęście , zbyt wiele, ale i tak staram się nie zaniedbywać koniecznych działań prewencyjnych. Na rabatach jest kora - gruba warstwa , co roku uzupełniana, ale ważne , by pozbyć się chwastów - kłączy, korzeni, przed wysypaniem kory ! Oczywiście , coś - tam wyrasta raz po raz - bo wiatr rozsiewa nasiona na dużą odległość , ale przynajmniej nic już nie wyłazi spod spodu . Przygotowanie podłoża zarówno pod rabaty , jak pod przyszły trawnik , to połowa sukcesu ! Warto zadać sobie trud i dokładnie odchwaścić teren przyszłych nasadzeń .

Ciągnie mnie do ogrodu i jutro, jeśli pogoda się nie zmieni , zrobię sobie regularne " sanatorium pod sosną" z kocykiem, kawą , gazetką , książką ...
Chwilowo nie bardzo mogę walczyć w ogrodzie. Jeszcze ze dwa dni mam się oszczędzać . Całe popołudnie przespałam , a teraz postanowiłam się zmęczyć ,żeby przespać noc, więc odpaliłam laptopa. Mąż mruczy co prawda , ale co on tam wie... :) A nosi mnie niezwykle ! Ptaki tak śpiewają w sosnach, słońce takie cieplutkie i czułe, a ja mam gnić w domu ? - nigdy ! Po południu przyjedzie moja psiapsiółka , więc czas mi jakoś zleci...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wcale się nie dziwię, że ciągnie Cię do ogrodu, to normalne. Każdy lekarz powie, że pozytywne nastawienie pacjenta to połowa sukcesu w leczeniu - to argument dla M. :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”