Moje trudne początki...

Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje trudne początki...

Post »

:wit
Nowość z Bie...ki urocza ;:138
Gratuluję nowych korzonków i przyrościków ;:63
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

socurek pisze:
Judi pisze: A póki co moje zygopetalum umiera :cry: Nawet skręciłam dla niego ogrzewanie i sama szczękam z zimna zębami, a ono takie niewdzięczne ;:46
My się tak poświęcamy, a one nam na złość robią ;:145 mocno trzymam kciuki za zygopetalum ;:113

Mam nadzieję, że też uda mi się kiedyś osiągnąć taką piękną i dużą kolekcje storczyków - jak ma Adaś ;:180
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow, Adam, 60 storczyków? ;:111 Jestem pewna, że kiedyś też będę tyle miała, ale Ty wtedy pewnie będziesz już miał 160 ;:109
Zdradźcie mi sposób jak upchać tyle storczyków na takim wąskim parapecie? Nawet sobie nie mogę w dwóch rzędach ustawić...
Amator97 pisze:Mam identycznego, który jest chyba moim najwierniejszym phalaeonopsisem.
Ten też nie jest tak zmanierowany jak te z wielkich marketów. Tamte od razu zrzuciły kwiaty, a ten, mimo że był transportowany w większym chłodzie, ma się całkiem dobrze.
Judi, to zygopetalum spędza mi już sen z powiek ;:46 ale ciiii... nie tracę wiary...
Eva, dziękuję, mam nadzieję,ze jest w tym jakaś moja mała zasługa, że takie zdrowe, zieloniutkie korzonki im rosną, i że przedłużają pędziki (chociaż o jeden kwiatuszek)... ;:170
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

socurek pisze:Zdradźcie mi sposób jak upchać tyle storczyków na takim wąskim parapecie? Nawet sobie nie mogę w dwóch rzędach ustawić...
ja mam poustawiane baaardzo blisko siebie, większość bez żadnych osłonek, mimo że lepiej doniczki w nich wyglądają, to jednak zajmują więcej miejsca ;:224
Storczyki stoją też na różnych półkach, szafkach, biurku niekoniecznie na parapecie i wcale źle to nie wygląda :)
a Dodam że jest u mnie ok. 62 storczyków i jeszcze trochę zdołam upchać :;230
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hahaha, moi drodzy, ja też wychodzę z założenia, że jak się już coś kupi, to na pewno się znajdzie miejsce, żeby to gdzieś upchnąć ;:138 z tym, że okna i parapety są u mnie bardzo dziwne. Ich dziwaczność polega na tym, że są bardzo płytko osadzone w ścianach, a przez to parapety cholernie są wąskie. Myślę intensywnie o jakiejś nakładce na te parapety, bo zapewniam was, że dwa rzędy doniczek (nawet bez osłonek i podstawek) na 100% się nie zmieszczą. Ale tak, jak mówiłam, mam jeszcze półkę na storczyki, więc póki co miejsce jest.
Prędzej czy później będę jednak musiała coś wykombinować, bo marzą mi się storczyki, fiołki i hoye... Chyba muszę sobie stworzyć listę chciejstw i nie kupować już nic, oprócz pozycji z tej listy :;230
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Socurkumam ten sam problem z parapetami, jak zamawiałam je sobie, to jeszcze nie interesowałam się kwiatami i są b. wąskie. Widzę, że nasze zainteresowania ida w podobnym kierunku, ja do tej listy dopisuje jeszcze skrętniki :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ja mam na to tylko 2 małe pokoiki, a juz mam ok 70 roślin... Hojeczek mam 4 dopiero, a większość to jeszcze zaszczepki małe, więc póki co nie ma problemu, ale mam nadzieję, że się rozrosną, a moja kolekcja przy okazji :)
Ciężko byłoby mi się pozbyć na przykład sansewierii, bo jestem w nich zakochana do nieprzytomności...
Żyję tylko nadzieją, że kiedyś zwiększę swoją powierzchnię mieszkalną i wszyscy moi podopieczni będą mieli przestrzeń :)
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p

Post »

Ja obecnie mam wąski parapet i tylko jeden pokój, ale w domu w którym mam niebawem zamieszkać, są bardzo szerokie parapety, więc nic mi innego nie pozostaje jak robić duży zakup storczyków i się przeprowadzić :tan
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Echhhh... zazdroszczę... Ja też mam nadzieję, że kiedyś również spotka mnie to szczęście ;:91
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Czytam o problemach z parapetami.Też mam ten problem- żadnych osłonek,podstawki tylko długie.Na poszerzenie parapetów zastosowałam stojące półki-regały.Mam szersze parapety a i dolne półki wykorzystałam na przechowywanie nawozów ,chemii ,ziemi dla roślin itp.A muszę dodać że samych storczyków mam chyba ok.200 do tego kaktusy któr przez zimę tż muszą zmieścić się w domu ok.100 i wiele innych zielonych-i to nie tylko malutkich .Fakt dom mam tak ok.100 m 2 ale nie wszędzie mogę trzymać rośliny.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p

Post »

200 storczyków ;:111 jejciu to i mi "szerokich" parapetów by brakło. Chciałabym ich tyle mieć, nawet czasem myślę o oranżerii - ale to później jak już wygram w totka :;230
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Parapetów mi zabrakło dlatego je poszerzałam :D
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chyba muszę mieszkanie przebudować :;230 gdyby się tak dało na pewno już bym to zrobiła... :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”