Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz. II
ja jestem właścicielką maleńkiego akwarium - kiedyć trzymaliśmy olbrzyma 250 l, rok temu jednak trzeba go było się pozbyć, ale dla córki założyliśmy takie coś
ma 16 litrów i zintegrowany filtr - o dziwo wszystko w nim ładnie żyje i rośnie - wcześniej mieliśmy jak widać biały piasek, gałęzatkę, a z żyjątek krewetki red cherry i gupiki endlera
w tej chwili nasz baniaczek wygląda inaczej - ma czarny żwirek czerwonego jaspisa i rybki niezidentyfikowane - pływa ich chyba że 30 szt, wzięły się nie wiem skąd - możliwe że z roślinami przyszły ??
Bo wcześniej nigdy takiego gatunku nie mieliśmy
a to obecne żyjątka
ma 16 litrów i zintegrowany filtr - o dziwo wszystko w nim ładnie żyje i rośnie - wcześniej mieliśmy jak widać biały piasek, gałęzatkę, a z żyjątek krewetki red cherry i gupiki endlera
w tej chwili nasz baniaczek wygląda inaczej - ma czarny żwirek czerwonego jaspisa i rybki niezidentyfikowane - pływa ich chyba że 30 szt, wzięły się nie wiem skąd - możliwe że z roślinami przyszły ??
Bo wcześniej nigdy takiego gatunku nie mieliśmy
a to obecne żyjątka
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te niespodzianki, aż dziw że przypadkiem, bo to z żyworodnych - platki, albo inaczej zmienniki plamiste. Szaleje tam też jakiś gupiczek Jak na takie akwarium to sporo ich. Udaje się Wam parametry utrzymać? Krewecia bajeczna, wspaniale ubarowiona. Moje nie chcą być tak cudowne, bo niestety jeszcze nie dorobiłam się odpowiednich roślinek na dno
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
zmiennik plamisty ?? dzięki
i faktycznie żyje jeszcze jeden gupik endlera
samych rybek dużo, ale zupełnie nie mam co z nimi zrobić, a wyrzucić szkoda nie
co do parametrów - my tam nic nie badamy , ot żyją , są i fajnie, czasem wda się glon, pozarasta trochę szybek, ale jak podmienię wodę, średnio ran na miesiąc to jest dobrze, sama jestem w szoku że dość sprawnie to idzie
roślinek na dnie nie mamy - sam żwir
jest tam tez jeden glonojad - taki ze 4 cm - i otocinklus - taki maleńki glonojadzik
mam nadzieję że nazw nie pomyliłam
w każdym razie wiem że tych żyjątek o wiele za dużo jak na nasze 16 litrów
i faktycznie żyje jeszcze jeden gupik endlera
samych rybek dużo, ale zupełnie nie mam co z nimi zrobić, a wyrzucić szkoda nie
co do parametrów - my tam nic nie badamy , ot żyją , są i fajnie, czasem wda się glon, pozarasta trochę szybek, ale jak podmienię wodę, średnio ran na miesiąc to jest dobrze, sama jestem w szoku że dość sprawnie to idzie
roślinek na dnie nie mamy - sam żwir
jest tam tez jeden glonojad - taki ze 4 cm - i otocinklus - taki maleńki glonojadzik
mam nadzieję że nazw nie pomyliłam
w każdym razie wiem że tych żyjątek o wiele za dużo jak na nasze 16 litrów
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
No to jestem pod wrażeniem! Ogromnym wrażeniem. Podmieniasz wodę tylko raz na miesiąc? Podziwiam, że tak fajnie się to układa. Co do żwirku, to ja mam jasny, dlatego muszę go troszkę zakryć roślinkami. Cała aranżacja jest nowiutka, dlatego jeszcze wcale nie robi wrażenia. Jednak Tosia mnie już tłucze, że zdjęć nie daję. No to daję. Nie krzyczcie
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Magdo a co to za krewetka jest?Chodzi mi oczywiście o tą czerwoną ,bo okropnie mi się spodobała .
Ilonko mnie się bardzo,bardzo Twoje krewetkarium podoba!A pomysł z zielonym tłem świetny.A może by u mnie coś dało się poprowadzic po skałkach...jak myślisz?
A ja znalazłam ooogrooomny korzeń,wymyłam go na trawniku za domem i wzięłam się za obcinanie gałązek...niestety...muszę piłki poszukac,bo ...złamałam sekator
Ilonko mnie się bardzo,bardzo Twoje krewetkarium podoba!A pomysł z zielonym tłem świetny.A może by u mnie coś dało się poprowadzic po skałkach...jak myślisz?
A ja znalazłam ooogrooomny korzeń,wymyłam go na trawniku za domem i wzięłam się za obcinanie gałązek...niestety...muszę piłki poszukac,bo ...złamałam sekator
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...