Dziękuje,targowanie wyjątkowo się udałoMala_MI pisze:Sylwia, piękną Vandę upolowałaś No i targować się umiesz ;)
Dziękuje Marku faktycznie ma dorodne korzenie porównaniu z moją drugą Vandąmarwes pisze:Sylwio przepiękna Wanda ,a jakie ogromniaste korzenie
Niestety nie ma oznaczenia,a ten pierwszy jest woskowy.Tęczowy jest cudny warto mieć takiego w swojej kolekcjinieinna pisze:Dziewczyny tutaj mnie uświadomiły, że ten jasnoróżowy to może to być Valera, ale jako że nie miał fiszki ( ), będzie co najwyżej prawie "Valerą" ;) Czy Twój miał oznaczenie na doniczce?
Natomiast ten z pierwszego zdjęcia jest woskowy, prawda? Przejrzałam sobie, zanim tu weszłam, stronę producenta i na listę chciejstw wpisałam właśnie tego tęczowego, bo mi się bardzo spodobał. I co? - wchodzę i u Ciebie go widzę Jest cudny!
Vanda... tutaj mi już brak słów. Młodzież powiedziałaby... "wypasiona" Te korzenie... szok! Niech długo cieszy obfitymi i częstymi kwitnieniami
Oj Vandzia wypasiona masz racje
Kurcze nie czuję aby moje pachniały A Philadelphię o tym chciała,ale u nas nie było.lucynaf pisze:W naszym obi też takie ostatnio były, ponieważ takie okazy już mam,skusiłam się na Philadelphię.One u mnie naprawdę pachniały, spróbuj powąchać w .Vanda śliczna,ale to nie dla mnie[nieodpowiednie warunki]za to miniaturkę z przyjemnością widziałabym u siebie.
A tu prezentuję nowości z wymiany
Encyclia cochleata
i Encyclia Green Hornet
Masdevallia veitchiana x glandulosa musiałam przesadzić,bo zaczęła gubić liście
Korzonki wyglądają raczej normalnie,a w doniczce musiałam dziurki przewiercić,bo niestety nie zauważyłam,że kupiłam ją bez dziurek
Moja mieszanka:
-Keramzyt na spodzie
-mieszanka kory
-Sphagnum
- i z wierzchu jakiś mech :P
To samo z Bulbophyllum nymphopolitanum ,ale korzonki też wyglądają dobrze
Mam nadzieję,że nowe lokum i lokalizacja pomogą
Kolejna nowość,którą mam od paru tygodni
Angraecum calceolus