Zioła w doniczkach!
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zioła w doniczkach!
Sara a ten lubczyk będziesz później do gruntu przesadzała?
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Tak z tego co pamiętam, to lubczyk chyba jest dużą rośliną. Ciężko mi go sobie wyobrazić w doniczce.
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na ogródku lubczyk był mojego wzrostu
Ja wczoraj wysiałam lubczyk do doniczki, spróbuje go nie wysadzać do ogródka tylko mieć całorocznie w doniczce, posiałam też bazylię czerwoną i powschodziła już zwykła bazylia
Ja wczoraj wysiałam lubczyk do doniczki, spróbuje go nie wysadzać do ogródka tylko mieć całorocznie w doniczce, posiałam też bazylię czerwoną i powschodziła już zwykła bazylia
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
Też wysiałam bazylię , pojedyncze nasionka kiełkują, przyniosłam z ogrodu miętę czekoladową zaczyna puszczać młode liski.
Pozdrawiam Bożena
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Posadziłam sobie w doniczce szczypiorek , pietruszkę i posiałam korepek tylko mam wątpliwości czy mi koper zejdzie ?
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
guru,
a czy wysiałaś wszystko z nasion? Czy na szczypiorek posadziłaś po prostu cebulę?
a czy wysiałaś wszystko z nasion? Czy na szczypiorek posadziłaś po prostu cebulę?
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Korepek posiałam z nasion , pietruszkę korzeń a szczypiorek z cebul . Bardzo lubię szczypior i używam go prawie do wszystkiego więc wybrałam najszybszy sposób na uzyskanie świeżego szczypiorku
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
Koper powschodzi, czemu nie, tyle że pożytku z niego raczej nie będzie - za mało światła .
Ja kiedyś hodowałem w doniczkach bazylię i oregano ale jakoś kiepsko rosły to chyba kwestia odpowiedniej gleby i nawożenia.
Były z własnego siewu czy gotowe z marketu?
Bo te pędzone utrzymać ciężko .
Bo te pędzone utrzymać ciężko .
Z własnego siewu :/ A te pędzone prawdopodobnie w sztucznych warunkach są hodowane. (oświetlenie , nawozy)
Mam takie pytanko, czy kupiona w markecie bazylia w doniczce będzie się dobrze trzymać w mieszkaniu, gdzie praktycznie światła słonecznego nie ma? Nie wiem w sumie, czy w zimę jest to aż tak istotne. Wystarczy podlewać i powinno być dobrze? Z góry dzięki ;)
"Muzyka uspokaja umysł, ułatwia wzlot myśli, a gdy trzeba, pobudza do walki."
Nie wytrzyma długo. Lepiej zużyć w ciągu tygodnia.